Politica „STAȚIEI DE AUTOBUZ”

Nu s-a schimbat nimic în politica locală a partidelor care cred că contează cu adevărat în confruntarea cu titanii peneleului și ai pesedeului. Au apărut fel și fel de filiale care au dispărut din lipsă de activitate, de membri, de ocupație. Și asta nu a făcut altceva decât să ducă la dezvoltarea conceptului de POLITICA STAȚIEI DE AUTOBUZ. Adică, partide mici, fără niciun viitor, stau și așteaptă. Într-o virtuală stație de autobuz care seamănă, de cele mai multe ori, cu o sală unde au loc conferințe de presă, și unde fiecare vorbește cu fiecare, să nu se plictisească. Cu un scop, ca să spunem așa. Că doar-doar o trece pe lângă ele pesediștii sau liberalii și se vor constitui în atașamente, nu alianțe, să fie clar. Alianță faci cu un partid mare când ai ce să oferi, când ai logistică în teritoriu, când dispui de acea PLUSVALOARE, un cuvânt la fel de dulce ca dulceața din trandafirii pesedeului sau ca gălbeaza de la liberali.
Dacă mâine ar fi alegeri anticipate ar dispare de pe scena din parlament partide care se screm să numere până la 10, darmite să mai scrie și un procent după cifra asta. Pentru că ăsta e adevărul, lumea este deja plictisită de promisiuni de dreapta, de stânga, de mijloc, de centru-dreapta și de alte bazaconii care-i mai aduc la urne. Politic vorbind, asistăm la o regresie de lideri și de oameni politici.
S-a schimbat iar conducerea la Partidul Mișcarea Populară Mehedinți, dar ce mai contează? Noul președinte interimar este un necunoscut, Nicolae Ivășchescu, care spunea: „Am fost desemnat de la nivel central să reprezint județul Mehedinți, în calitate de președinte interimar, și am venit pentru a putea ajuta la organizarea și buna desfășurare a alegerilor care urmează. Ne dorim foarte mult să obținem un rezultat bun, cu două cifre, în acest județ, și vă mai spun că vom fi a treia forță politică din acest județ. Există aici un potențial foarte mare! (…) Nu am venit aici să dezorganizez filiala, ci să aduc plus valoare, pentru a putea obține un rezultat foarte bun în județ. Voi fi prezent și mă voi implica, voi aduce în partid mulți oameni noi, voi face organizații locale în fiecare comună, vom avea liste complete și la Consiliul Județean și peste tot și, în primul rând, voi reprezenta județul și la nivel național. Părerea mea este că în acest județ organizarea nu a fost foarte bună, nu vorbesc de oameni, ei și-au făcut treaba, dar organizarea nu a fost bună. (…) Răzvan Roșca a fost schimbat din funcția de președinte pentru a aduce un bun manager. Eu mă voi lupta, alături de domnul deputat Ion Cupă, să aducem oameni noi în partid și să putem contracandida PNL și PSD.”
În mare, discursul parcă e copiat de la fostul președinte Răzvan Roșca, adică aceleași teme: oameni noi, procent cu două cifre, voi face, voi aduce, singurul cuvânt adăugat „de la centru”, ca să spunem așa, este PLUSVALOARE. Și nu spune nimic nou. Cu „liderii” de la CENTRU ne-am convins, au adus și pesediștii, și peneliștii, toți o apă și-un pământ. Unul în plus, la PMP, nu mai contează. La fel cum nu contează alegerile pentru unii care nu au bilet sau abonament, dar vor să vadă lumea din autobuzul cu etaj.
ST. JUST

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*