0

Fiți alături de „Asociaţia Dinamovişti Pentru Dinamo”!

Share ITShare on Facebook
Facebook

În Caraș-Severin se derulează proiectul Asociației Dinamoviști Pentru Dinamo (ADPD), în vederea preluării clubului Dinamo, în încercarea de a-l salva și a-l readuce în prim-planul fotbalului românesc.

În Caraş-Severin se derulează un inedit proiect dezvoltat de suporterii unuia dintre cele mai iubite echipe din România: Dinamo Bucureşti. Proiectul „Asociaţia Dinamovişti Pentru Dinamo” îşi propune să creeze o altfel de stare în rândul suporterilor alb-roşii. Asociaţia îşi propune să preia pachetul majoritar de acţiuni, după modelul granzilor din fotbalul european, Barcelona, Bayern şi Real. Banii necesari susţinerii proiectelor viitoare ar urma să provină din cotizaţiile suporterilor din ţară şi nu numai.
Asociația va fi o organizație nonprofit. Echipa ADPD, împreună cu mai mulți juriști, a elaborat statutul asociației care, în cele 17 pagini redactate, cuprinde o sumă a dorințelor exprimate de suporteri, principiile de organizare și funcționare. Scopul asociației, așa cum se regăsește în statut, este acela de asociere a suporterilor dinamoviști în vederea creării unei reprezentativități democratice și responsabile în structura SC FC Dinamo 1948 SA ori a oricărei societăți care va deține Fotbal Club Dinamo București în viitor, cu scopul creșterii nivelului de organizare, infrastructură și performanță sportivă.
„Dinamoviști entuziaști, vechi suporteri cred cu tărie că ideea de socios este soluția care poate revitaliza FC Dinamo și care, de altfel, poate revoluționa întregul fotbal românesc. Sunt multe echipe din țară care au avut mult de suferit sub patronajul unor așa ziși investitori, multe dintre echipele de tradiție au trebuit să pornească din nou de la zero. Iar ca exemplu în acest sens sunt campionatele din țări vest europene precum Germania, Spania, Portugalia etc., unde fanii dețin în totalitate sau au peste 51% din acțiuni (Real Madrid, Barcelona, Benfica, Bayern…). Dinamo se află la răscruce de drumuri din cauza managementului defectuos al patronilor care au deținut Dinamo în ultimii ani. ADPD își propune crearea unei emulații în rândul fanilor și responsabilizarea lor, prin devenirea de membri cu drept de vot prin cotizații. În acest fel, fanii vor simți că acest club le aparține, că ei sunt cei care vor scrie istoria de acum încolo și nu vor mai depinde de toanele unui patron”, declara Claudia Sebok, coordonator al proiectului în Caraș-Severin și zona de Sud.
Alături de Claudia se mai află și Denis Todea, reprezentant și pe zona de Vest.


Deși proiectul are doar câteva luni, sunt foarte mulți suporteri care și-au declarat sprijinul din dorința de a vedea din nou echipa, acolo sus, pe culmile performantei. Cotizând şi devenind membri cu drept de vot, fanii vor simţi că acest club le aparţine, ca ei sunt cei care vor scrie istoria de acum încolo.


Asociația are 10 membri fondatori, cel mai cunoscut fiind Cornel Dinu, cel care a câștigat 6 titluri de campion sub culorile alb-roșii, a fost declarat de trei ori cel mai bun fotbalist din România.
ADPD poate fi găsită pe Facebook pe pagina Asociatia Dinamovisti pentru Dinamo Romania – Oficial, iar în curând va fi finalizat și un site web.

stjust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *