0

Iarna, ca o mireasă venită din cer…

Share ITShare on Facebook
Facebook

Lumea de basm din poveşti este depăşită din toate punctele de vedere aici, în Mehedinţi, unde iarna este ca o mireasă venită din cer. Notele de culoare ale unui judeţ albit mai sunt doar indicatoarele rutiere, şi utilajele care le întâlneşti pe drumuri, în vederea deszăpezirii. Duminică, la ora 10,00, Marius Bălu, preşedintele Consiliului Judeţean, a dorit să vadă cum se prezintă starea drumurilor în zona de nord a judeţului şi dacă „drumarii“ îşi fac treaba cu deszăpezirea. Din fericire, condiţiile de iarnă, dar şi faptul că pe mai toate drumurile judeţene din nord erau la lucru utilajele au făcut ca misiunea lui Marius Bălu să fie una de rutină, pe parcurs neexistând probleme deosebite. De la Malovăţ s-a ales traseul spre Balta-Izverna-Ponoarele-Baia de Aramă, iar la întoarcere sa-a folosit traseul Baia de Aramă-Negoieşti-Floreşti-Dr.Tr.Severin…

BÂLVĂNEŞTI
Prima oprire a fost la Bâlvăneşti, unde primarul Anghel Gâdea declara că: „Utilajele sunt pe drum, se circulă în condiţii de iarnă, nu avem sate izolate, încercăm, în măsura în care vremea ne va lăsa, să punem la punct drumurile cu utilajele de care dispunem. Deci, lucrurile sunt în normalitate“.

PONOARELE
La Ponoarele, primarul Georgică Pătraşcu ne-a aşteptat la Podul lui Dumnezeu, şi ne-a declarat: „Datorită timpului pe care-l vedeţi şi dumneavaostră şi informaţiilor primite, suntem pregătiţi să acţionăm, suntem o comună grea, cu 15 sate aparţinătoare, dar ne-am descurcat, pot spune, cu ajutorul sponsorilor, al prietenilor, avem utilaje şi acţionăm în continuare pe prin sate şi uliţele aferente lor“.

BAIA DE ARAMĂ
Chiar lângă PARELELA 45, ridicat de primarul Rafael Dunărinţu, îşi deszăpezea maşina interpreta de muzică populară Lilianu Bunceanu. Primarul oraşului Baia de Aramă strânsese deja toată zăpada din oraş şi o depozitase undeva la margine, înlesnind astfel accesul pe toate arterele de circulaţie din oraş. „Suntem pregătiţi atât cu utilaje cât şi cu materiale antiderapante, după cum ştiţi, în partea noastră de nord zăpada este mult mai mare, dar toate drumurile sunt desfăcute, suntem pregătiţi, chiar dacă ninge întruna, nu avem probleme eşi sperăm nici să nu avem“, ne spunea primarul Rafael Dunărinţu.

 

 

 

 

 

 

stjust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *