Despre piloane, pensii și alte… 12.000 euro

Pilonul II de pensie și blocarea acțiunii PSD și cheltuirea banului public în mod discreționar de către primarul orașului Strehaia, Ion Giura, au fost subiectele conferinței de presă susținută la PNL de către Virgil Popescu și Daniel Cîrjan. ”Referitor la pilonul II, el a fost o gândire liberală a lui Călin Popescu Tăriceanu, este pensia unui român a fost gândită să se sprijine pe trei piloni, pilonul I de stat, pilonul II privat, cu acumulare, și pilonul III opțional, de care nimeni nu mai spune nimic. Vreau să mă refer la pilonul II de pensie la acel cont de acumulare. În legea liberală din 2007 se prevedea ca gradual să se strângă până la 7 la sută. În momentul de față sunt 25%. Până acum două luni, când PSD a redus, procentul ajunsese la 5,2%. PNL dorește ca să crească la 6% și din 2022 să crească la 8%. PSD dorește ca fiecare cetățean care a contribuit aici să depună o cerere prin care să-și exprime dorința de a rămâne la pilonul II sau dacă nu vrea, să treacă la pilonul I. Deci, bagă mâna în buzunarul românilor”. Liberalii vor demara, săptămâna asta, o campanie de strângere de semnături pentru a se susține inițiativa lor de creștere a contribuțiilor la pilonul II de pensii, în două etape, de 6% și 8%.
”Orașul Strehaia este condus de un primar PSD, unde dacă treceți prin el parcă nu s-a schimbat foarte mult, au venit cu promisiuni și nu s-a făcut nimic, domnul primar a amenajat primăria la niște costuri foarte mari, anul trecut în decembrie a alocat 3 milarde de lei pentru luminițele de Crăciun și Anul Nou, am trecut prin Strehaia și am văzut câteva luminițe, o parte din ele erau de pe vremea fostului primar, acum s-a alocat un miliard 600 lei pentru zilele orașului, unde trebuie să vină și celebra cântăreață Delia care dorește o scenă și un ecran de 12 metri. Practic, primarul Giura își bate joc de banii mehedințenilor și ai strehăienilor, încearcă să mituiască locuitorii din Strehaia nefăcând nimic în doi ani de zile din ce a promis. Eu nu am văzut absolut nimic nou făcut în orașul Strehaia. Prima stradă asfaltată a fost cea pe care stau consilierii PSD.”
Liberalii au fost critici și pentru că DELIA ar fi cerut 12.000 euro ca să susțină un concert la Zilele Orașului Strehaia, bani pe care Primăria Drobeta nu și-ar fi permis să-i plătească artistei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*