Declarația săptămânii

Despre situaţia de la R.A.A.N. a vorbit MARIUS SCRECIU

_DSC0819 (Custom)

„Zilele trecute, împreună cu domnul preşedinte Aladin Georgescu am avut o întâlnire la Bucureşti cu ministrul Energiei, privitor la situaţia RAAN, şi vă pot spune că a apărut ordonanţa 9/2014 prin care guvernul preia de la RAAN la rezervele statului o cantitate de apă grea în valoare de 30 de milioane de lei, din aceşti bani vor fi plătite salariile până la sfârşitul anului şi o parte din creditori. Deci această problemă, până la 31 decembrie, din salariaţi şi creditori, este rezolvată. Mai sunt în discuţie şi s-a dat drumul la documentele necesare pentru încă o sumă, peste 30 de milioane, care vor fi aduşi către RAAN.
În ceea ce priveşte căldura oraşului s-au luat de la rezervele statului aproximativ 500. 000 tone cărbune şi încă 5000 tone păcură, căldura oraşului este asigurată în acestă iarnă. Înţelegem că sunt probleme, dar nu sunt ale noastre, ele vin din spate, de la guvernarea trecută, guvernul Ponta încearcă să rezolve problema termoficării şi a locurilor de muncă, s-a creat, la Bucureşti, o comisie care va decide în ce măsură statul are nevoie şi va mai avea nevoie de apă grea. După aceea se va decide ce facem cu RAAN în viitor.
Pe de altă parte, atrag atenţia administratorilor judiciari să se preocupe de problemele economice, nu este normal şi corect ca această firmă care primeşte în jur de 35.000 euro lunar de la statul român să îndemne sindicaliştii să intre în grevă pentru că nu şi-au primit ei banii pe care şi-i doreau. Din informaţiile pe care le avem de la sindicalişti firma care se ocupă de insolvenţă îi îndemna pe sindicalişti să iese în stradă să continue protestul şi să ceară mai mulţi bani. Eu cred că rolul lor este de a rezolva probleme pe zonă economică şi să lase politica de-o parte că nu este nici cazul şi nici oportună intrervenţia dumnealor pe această problemă”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*