Cât „ne costă“ un lider de sindicat?

În multe cazuri, sindicatele încep să se formeze atunci cand mâncitorii dintr-o întreprindere se unesc pentru a rezolva o anumită problemă. Iar când problema respectivă s-a rezolvat, din sindicat mai rămâne doar un mic grup de activişti sindicali. Drept rezultat, de fiecare dată când apare o nouă criză trebuie luat totul de la început. Un sindicat democratic este condus de muncitori. Muncitorii sunt cei care îşi aleg reprezentanţii şi tot ei sunt cei care îi pot da jos. Muncitorii decid prin vot dacă aproba sau nu acordul colectiv de muncă. Muncitorii participă în toate deciziile care afectează sindicatul. Un sindicat democratic este unica organizaţie care reprezintă exclusiv interesele muncitorilor. El este independent atât faţă de partidele politice, cât şi faţă de guvern şi patronat, care-şi apără propriile interese. (Federaţia Americană a Muncii)

 

Introducerea de mai sus, spicuită din manualul CUM FUNCŢIONEAZĂ UN SINDICAT DEMOCRATIC?, al Federaţiei Americane a Muncii s-ar putea să nu aibă nici o legătură cu mişcarea sindicală, sau, cel mult, cu ce a mai rămas din ea în unele ramuri economice ale României de azi. Pentru că, practic, liderul de sindicat nu prea mai este lider, problemele muncitorilor nu prea mai sunt probleme atunci când liderul stă mai mult plecat în delegaţii…
Un exemplu în acest sens este şi cazul domnului CRISTINEL POPESCU, fost membru marcant PDL, despre care se vorbeşte că ar fi avut şofer, secretară, maşină, trei birouri şi motorină la discreţie (1 miliard de lei/an), 2 miliarde de lei cheltuia anual pe delegaţii, diurnă, cursuri sindicale în belgia, SUA, conform unor surse. În privinţa consumului reproducem alăturat două acte din care unul ne prezintă situaţia cheltuielilor efectuate în perioada 01.01.2012-31.12.2012, unde cheltuielile cu deplasările însumează 70.682 lei, cele cu transport auto 33.719 lei, totalul atingând suma de 104.401 lei.

site1 (Custom)

site2 (Custom)
Cam scump, domnule Cristinel Popescu, cam scump, nu ştim dacă „dincolo era mai ieftin“, dar ne spun oamenii că, de fapt, dvs. nu aţi fi lucrat măcar o zi la Porţile de Fier ca angajat în producţie, specializarea dumneavoastră fiind aceea de POMPIER la Hidroelectrica Serv Porţile de Fier.

(Va urma)

3 comentarii

  1. Cat oare ai primit pt acest articol ce valoare ai poate vreau sa public ceva si vreau sa stiu pe cat te vinzi. In viata ta nu cred vei ajunge la valoarea acestui lider care chiar are grja de destinele salariatilor.

    • Dacă ai impresia că totul se vinde și totul se cumpără de ce nu te duci la piață, samsarule? Poate dai de liderul de sindicat atît de drag ție…

  2. Am intrat sa citesc articolul de curiozitate. Citindu-l, am sentimentul ca a fost comandat. A deranjat pe cineva acest lider de sindicat? Oricum dupa cum a raspuns celui care a comentat primul, calitatea autorului articolului ( a propos nu are un nume??) este indubitabil „de joasa speta”, acum imi e clar ca a fost un articol la comanda, doar ca sa distruga imaginea unui om. Nu stiu daca a reusit, nu il cunosc pe acest lider de sindicat, dar inclin sa cred, dupa ce am mai citit pe net, ca e un om care deranjeaza si, e normal, ca acesti oameni sa fie improscati cu noroi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*