COLTU PINGUINULUI

„Meştere, văzuşi, dragă, ce bătaie luă primaru Costel de la Mariusică Bălu la alegerile de la au ei la partid, la capitală? Ce părere ai, sau te pomeneşti că stai şi jeleşti, acuma, soarta politico-administrativă a prim gospodarului din fruntea trebii orăşeneşti?“ Ăsta este sms-ul pe care l-am primit de la vecina mea, energica şi energizanta tanti Nuţa Cucu, sms la care nu i-am răspuns nici în ziua de azi, că nu ştiu cum se face la telefoanele astea moderne care nu ţin pasul cu mine şi bătrîneţea mea. M-am gîndit că ar fi bine să-l pun pe Nepotu să-mi scrie un răspuns, da ăsta, parşiv cum este, era în stare să transfere părerea mea la toată agenda mea telefonică, de ajungea, săracu Duicu, să creadă că mi-am cerut transferul la Mişcarea Populară condusă de unu Boboşa, deratizator de subsoluri şi institutţii severinene.
Ce să-i spun eu lui tanti Nuţa, că dacă nu-i spun nimic iar îmi bate-n poartă şi-mi sperie căţeaua care, în spaima ei, îmi deranjează părinţii proprietate personală cu care locuiesc. Mariusică, de la o vreme, a început să sară la beregăţile unora, semn că nu mai e cum îl ştiam eu, molcom, deşi l-am supărat de atîtea ori. Don Costel, primarele, are o problemă, din cîte se vede, nu-şi găseşte orizontul politic nici la pedele, nici la pesede, unde abia aşteaptă celălalt Mariusică, Screciu, să-i sară la beregăţi, la penele nici atît, că-i Mihăiţă a lui Stănişoară acolo, cu doamna aia, ANI, care ştie să miroase parşivenia politică locală, la pepedede nu cred că-l primesc ăia, că are păr pe picioare şi acolo epilatu-i ordin de partid. Deh, poate-l cooptează Băse în Mişcarea Populară, da nu cred eu că-l lasă nea Adi Duicu, că rămîne fără candidat la alegerile din 2016. Să-şi facă primarele un partid numa a lui şi al severinenilor nu prea cred, că nici severinenii nu mai sînt ce-au fost. S-au deşteptat de mult, că stau şi mă uit eu la Nepotu-meu cît de tare-i fuge mintea la îmbîrligări politice, de-a ajuns domn Ponea, doctorul de la Poliţie, să ceară înlocuirea radarelor, că cică nu mai corespund din punct de vedere tehnico-tactic.
Înarmat cu explicaţiile astea pur proprii şi personale m-am dus la tanti Nuţa Cxucu s-o lămuresc, numai că am găsit pe poartă un ditamai biletu: AM PLECAT LA PROTESTU DE AMPLOARE AL FAMILIEI OLTEANU. CADE DUICU! NU MĂ MAI INTERESEAZĂ PĂREREA DUMNEATA DE COSTEL, PRIMARELE NOSTRU, C-O SĂ AJUNGĂ ŞI EL LÎNGĂ FAMILIA OLTEANU CÎT MAI CURÎND.
Supărat fiind de o atare întorsătură l-am sunat pe Adi Duicu să-l întreb dacă a căzut şi mi-a căzut reţeaua. Cum adică, o să ajungă primarele nostru drag lîngă familia Olteanu, în stradă? Împotriva cui să mai protesteze, săracu, că nu mai are pe nimeni în faţă, în spate, lateral şi sus? A, sus, deasupra capului se mai vede o parte din desuurile doamnei tanti Nuţi Udrea, da Gherghe, pudic cum e, nu are de gînd să ne spună ce culoare au. Eu ştiu, da nu spun, că idealul vostru-n viaţă nu-s chiloţii lui madam Udrea, ci…
PINGUINU CU MUSTAŢĂ

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*