“Salvaţi R.A.A.N.!”

Campanie de strângere de semnături

Astăzi, 4 martie 2013, am demarat campania de strângere de semnături: “Salvaţi R.A.A.N.!”.
Cer sprijinul mehedinţenilor şi în special al severinenilor să fie alături de mine în acest demers şi să semneze petiţia prin care solicităm funcţionarea în continuare a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare. Doresc ca, împreună cu mehedinţenii, să atragem atenţia Guvernului României şi factorilor de răspundere locali şi judeţeni cu privire la importanţa acestei regii pentru oraş şi judeţ. Începând de astăzi, echipe de voluntari ale cabinetului meu parlamentar vor merge din uşă în uşă pentru a prezenta petiţia şi pentru a strânge semnături. Documentele, odată completate, vor fi trimise Guvernului României şi celor responsabili de activitatea desfăşurată pe platforma industrială.
Campania a fost iniţiată în urma ultimelor discuţii care au avut loc la guvern şi din care a reieşit lipsa de interes a statului român privind achiziţia de apă grea produsă la sucursala ROMAG PROD, aflată în subordinea Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare. ROMAG PROD îşi va pierde obiectul activităţii în situaţia în care statul român nu va continua achiziţia de apă grea până la completarea necesarului pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă. Pe timpul guvernării PDL, s-au emis acte normative prin care se garanta achiziţia de apă grea şi, implicit, funcţionarea RAAN până în anul 2017. Prin urmare, până în 2017 ar fi timp suficient să se găsească o soluţie alternativă, una dintre aceste soluţii fiind finalizarea proiectului pe care l-am început în perioada în care eram preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, şi anume înfiinţarea Parcului Industrial Drobeta.
Documentul poate fi semnat şi la cabinetul meu parlamentar situat în Drobeta-Turnu Severin pe bulevardul Carol I nr. 19, între orele 1000-1800.
De asemenea, am iniţiat şi o campanie online de strângere de semnături pentru salvarea RAAN pe pagina oficială de facebook – Marius Bălu.
Campania se va desfăşura până la sfârşitul lunii martie.
4.03.2013

Marius Bălu, Senator PDL Mehedinţi

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*