GRĂDINIȚA NR.20, MODERNIZATĂ CU FONDURI EUROPENE

Grădinița cu program prelungit nr. 20, una dintre cele mai mari din municipiu, cu peste 200 de preșcolari și cadre didactice, va intra într-un amplu proces de modernizare și extindere, cu fonduri europene.
Am semnat contractul de finanțare pentru acest proiect, evaluat la 5,5 milioane de lei, ce va include lucrări de renovare interioară și exterioară, precum:
Montarea de panouri solare și fotovoltaice;
Achiziționarea unei centrale termice pe gaz și construirea unei camere tehnice pentru aceasta la parterul clădirii;
Izolarea termică a fațadelor și lucrări la partea de acoperiș a clădirii;
Înlocuirea tâmplăriei de la uși și ferestre, cu una eficientă energetic;
Modernizarea instalațiilor electrice, termice și sanitare;
Corpuri de iluminat de tip LED;
Lucrări pentru conformarea clădirii la cerințele ISU, respectiv instalație de detecție la incendiu, instalație de iluminat de siguranță și instalație de hidranți interiori și exteriori;
Pe lângă toate acestea, grădinița va beneficia și de dotările necesare, inclusiv mobilier și materiale didactice, obținute printr-un proiect în valoare de 7 milioane de euro, ce va acoperi nevoile de dotare ale tuturor unităților de învățământ din municipiu.
Am considerat educația printre prioritățile mandatelor mele de primar și vom continua să atragem fonduri europene, acestea fiind o oportunitate uriașă pentru sistemul educațional și crearea unui mediu de învățământ solid, pentru viitorul copiilor noștri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*