Viitorul e călduros. Să vedem pentru cine…

Pe siteul www.puterea.ro a apărut, zilele trecute, un material de presă cu trimitere la situația termoficării din Drobeta Turnu Severin, la centrala ALFA GROUND, la prețuri de închiriere, la soluții și alte chestii de astea alambicate pe care unii încearcă să le deslușească dar, din păcate, nu le prea pricep.

Cităm, în continuare, ceva din acest articol de presă: Circa 70.000 de oameni, conectați la sistemul centralizat de termoficare,sunt astfel terorizați în fiecare an de proprii aleși locali care, culmea, aleg în fiecare an cea mai proastă soluție de termoficare posibilă, deși o alternativă viabilă, mai ieftină și mai eficientă există și stă nefolosită.În timp ce
severinenii trăiesc în continuare cu spectrul frigului din apartamente, Primăria s-a gândit că ar fi bine să rezilieze contractul de concesiune încheiat pe 20 de ani cu Alfa Ground Solutions și să încerce să pună mâna cu japca pe noua centrală termică, construită pe banii investitorului  român și cu finanțare bancară.

În cererea de chemare în judecată, consultată de ziarul Puterea, este scrisă negru pe alb valoarea notei de plată pe care Primăria ar putea fi obligată să o plătească: 154.968.317,27 lei!
(…) Primăria Severin a decis să mandateze Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică – SPAET în vederea închirierii din nou a cazanelor de la falimentara  ROMAGTermo, fosta centrală termică a orașului, aflată la Halânga. Suma uriașă aprobată  pentru a fi plătită cu titlul de chirie lunară este de aproape 700.000 de lei.(…)
Investitorul Alfa Ground Solutions (AFG) a trimis, în data de 20 septembrie 2017, o propunere oficială Primăriei Severin oferind spre închiriere capacitățile nou-construite, mult mai moderne și mai eficiente decât cele ale ROMAG Termo.

Iar prețul propus este substanțial mai mic decât cel aprobat de Primărie prin HCL 235/2017, sub 500.000 de lei/ lunar, față de aproape 700.000 de lei/lunar.
Fără supărare, investiția ALFA GROUND pe umerii căreia plâng unii, s-a dovedit a fi un eșec total. Am publicat, la vremea respectivă, contractul de asociere încheiat, privitor la căldura orașului, și faptul că el trebuia reziliat de către Primăruia municipiului fără niciun dubiu, dată fiind situația că s-a depășit termenul de finalizare  al investiției cu foarte mult timp. Severinenii au avut, totuși, căldură, iarna trecută, dar nu de la ALFA GROUND, așa cum promiseseră ei sus și tare. Că sunt acum procese pe rol, asta-i o
altă poveste, pe care o  să o dezvoltăm în numerele viitoare ale ziarului.
Din păcate, se pare că Mehedințiul a devenit vaca de muls a multor afaceriști mai mult sau mai puțin  dubioși, care se strecoară în inimile aleșilor locali, doar-doar or apuca nu numai osul, ci  întreaga ciosvârtă. avem exemple din trecut, din prtezent, și o să vedeți ce ne rezervă viitorul, apropo de o altă firmă care nu mai poate de dorul (și banii) primarului Marius Screciu-KASDUM.
Ca să împace și capra și varza, probabil, și să dea o speranță de mai bine severinenilor, Marius Screciu, alături  de prefectul Nicolae Drăghiea și de doamna Paula Pîrvănescu, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a organizat luni, 2 octombrie a.c.,  o întâlnire cu domnul Santosh Rateria, reprezentant
Computech International Limited, firmă interesată să investească în Drobeta Turnu-Severin. Subiectul discuției l-a reprezentat preluarea Termocentralei Halînga și construirea unei fabrici de feroaliaje, care ar asigura crearea câtorva sute de locuri de muncă. Aceasta a fost o primă rundă de discuții, urmând și alte  intâlniri în vederea concretizării și definitivării proiectului.
Poate este o altă oportunitate, poate nu.
De asta ne vom convinge mai departe, studiind atent părțile implicate.
Dacă Marius Screciu reușește să finalizeze acest proiect putem spune că are un avantaj
în fața oricui la alegerile din 2020. Dacă, însă, se lasă pradă… PRĂDUITORILOR, asta e!
Vom reveni cu amănunte, mai ales că se apropie sezonul rece, probele la căldură și, ca de obicei, undei căldură, se strâng și… BĂIEȚII. Că or fi deștepți sau nu, asta
numai primarul știe! Și cu noi!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*