Şi asta pentru că miercuri, la Tribunalul Mehedinţi, instanţa i-a dat câştig de cauză primarului în “lupta” cu subprefectul Ioan Suru. Practic, este vorba doar de SUSPENDAREA ORDINULUI emis de subprefectul Ioan Suru, apărătorul primarului motivând că “ordinul nu are viza de legalitate şi nu a fost comunicat prefectului raportul de evaluare al ANI”. Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, Constantin Brăgaru a fost în incompatibilitate în perioada 25 iunie 2008 – 19 ianuarie 2009, deoarece a deţinut simultan calitatea de primar la municipiului Orşova şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale. Speţa se judecă la Curtea de Apel Craiova, următorul termen fiind pe 20 ianuarie. “Trebuie să ţineţi cont de faptul că primarul Brăgaru a câştigat o SUSPENDARE la ordin, nu ANULAREA lui. Asta până pe data de 6 februarie, pentru că noi am făcut recurs. Deci, până pe 6 februarie, când începe judecata pe fond, Brăgaru este primar, atât!”, ne declara subprefectul Ioan Suru.
Joi, 12 ianuarie a.c., primarul Orşovei a convocat o conferinţă de presă la sediul primăriei Orşova, pentru a aduce lămuriri vizavi de situaţia creată în ultima perioadă la Orşova.
“Nu voi trece la nici o măsură abuzivă împotriva celor care au făcut aceste demersuri, am un mandat de reprezentare a populaţiei, mandat care a încetat abuziv în data de 3 ianuarie. Din 3 ianuarie până acum s-au întâmplat multe aici. Primăria a fost condusă de mai multe capete: viceprimarul Ghergulescu plus Florea, Nichescu, Ovidiu Trăilescu şi Virgil Paloş. Eu nu ştiu dacă ei nu au altă treabă, stau şi clocesc tot felul de lucruri împotriva primarului, a Primăriei şi a cetăţenilor. Ca să vă convingeţi de asta am adus aici o listă cu 31 de persoane, funcţionari ai Primăriei Orşova, care au fost trimise în concediu în mod abuziv, concediu forţat. (…) Deocamdată, avem pe rolul instanţelor 4 procese cu acest grup de interese, avem proces şi cu Ovidiu Trăilescu, consilierul juridic al Consiliului local, care încasează salariu, dar nu munceşte. Am înţeles că Florea vrea viceprimar, Nichescu lucrează pentru S.P. Orşova dar nimeni nu ţine cont de asta. E o ţară fărădelege în Consiliul local Orşova. Paloş nu are definitivatul şi se zbate acum să nu fie dat afară. Este un grup constituit pentru satisfacerea unor avnataje. Merg numai în haită. Au dezinformat-o şi pe doamna deputat doiniţa Chircu. Eu am promis orşovenilor, mână-n mână cu doamna Chircu că vom realiza ceva pentru ei şi pentru Orşova. Nu s-a putut, nu s-a dorit acest lucru, am fost înlăturat di partid, mi s-au pus tot felul de piedici. Din punctul meu de vedere eu am cu ce să vin în faţa electoratului, am făcut câte ceva. (…) Obiectivele pe care mi le-am propus pentru viitor sunt: să redau funcţionarilor publici încrederea în funcţiile pe care le deţin, să depăşească acest şoc; de asemenea, voi chema din concediu funcţionarii necesari pentru buna funcţionare a serviciilor din Primărie, voi emite dispoziţie de împuternicire a viceprimarului cu atribuţiuni specifice, voi schiţa bugetul pe anul 2012 şi voi avea o discuţie cu toate partidele politice vizavi de acest buget pe anul în curs”.
De departe, spectacolul continuă la Orşova. Toate sunt aşa cum au fost, în program a mai intervenit şi această încetare de mandat, suspendare a încetării, deci, lupta continuă. Lipseşte, probabil, un Vasile Roaită, prin tragerea unei sirene, care să dea tonul deşteptării unui oraş care nu mai înţelege nimic din ce se întâmplă în Consiliul local Orşova. Am forţat puţin nota şi l-am întrebat pe primarul Brăgaru de ce nu iniţiază un proiect de hotărâre prin care să declare şedinţele Consiliului local obiectiv turistic şi ne-a răspuns că nu ia în derâdere activitatea consilierilor. Dezvoltarea turistică a municipiului Orşova a început după alegerile din 2008, odată cu constituirea Consiliului local. Nu are rost să enumerăm aici “faptele de arme” ale consilierilor orşoveni, le-a cunoscut o ţară întreagă la momentul respectiv.
St. JUST
Lasă un răspuns