„Avem multe de realizat pentru Mehedinţi şi severineni“

vo
alegeri

2012 este, prin prisma alegerilor locale şi parlamentare, anul în care actuala putere trage linie şi lasă electoratului puterea de a decide dacă şi-a făcut datoria. Lăsând la o parte trecutul şi personajele care l-au caracterizat, nu putem decât să constatăm că, de departe, în ultimii 4 ani s-a schimbat nu numai faţa municipiului Drobeta Turnu Severin, ci şi a judeţului, per ansamblu.
MARIUS BĂLU, preşedintele CONSILIULUI JUDEŢEAN MEHEDINŢI
La alegerile din 2008, Marius Bălu, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, a reuşit performanţa de a „strânge”, prin candidatura depusă, 42.537 de voturi, din totalul celor 122.626 înregistrate în judeţ. Suficient pentru ca, în cel mai scurt timp să poată dovedi că încrederea mehedinţenilor a fost şi este pe deplin justificată. Dintre proiectele „atacate” de Marius Bălu amintim: Blocul materno-infantil de lângă Spitalul Judeţean, management privat la Spitalul Judeţean, reabilitarea Muzeului Porţile de Fier, lucrări de asfaltare şi reabilitare a drumurilor judeţene. Dacă ar fi să ne referim numai la acest din urmă aspect, cel al asfaltărilor, se cuvine să exemplificăm cu: varianta ocolitoare Pod natural de la Ponoarele, modernizarea şi consolidarea DJ 670 Marga-Baia de Aramă, reabilitare DJ 562 Obârşia de Câmp, modernizare DJ607B Matorăţ-Cireşu, modernizare DJ565 Vrancea, DJ671E Ilovăţ-Firizu, DJ563 Drincea, DJ606 Jiana Mare, DJ 606D Greci, DJ606B Livezile-Bistriţa, DJ671B Jirov, DJ606B Poroina-Bâcleş, DJ607A Valea Copcii-Prunişor, DC45 Ohaba-Şovarna, DJ561A Oprişor-Bălăciţa, DC9 Bâlvăneşti-Baloteşti. Acestea sunt doar o parte din investiţiile finalizate de Marius Bălu la Conducerea Consiliului Judeţean din 2009 până acum. Dintre proiectele aflate în derulare amintim: reabilitarea DJ606, DJ670 Negoieşti-Floreşti, lucrări de reabilitare şi modernizare a secţiilor Spitalului Judeţean, darea în folosinţă a Blocului materno-infantil, care se vor finaliza în acest an, 2012, dovedind, dacă mai este nevoie, capacitatea şi profesionalismul preşedintelui Marius Bălu. În maxim două luni de zile se va semna contractul de reabilitare şi extindere a aproape 500 de kilometri de reţele de apă şi canalizare, cu o finanţare de 90 de milioane de euro, cel mai mare proiect de până acum. Documentaţia a fost aprobată în România şi a fost trimisă la Bruxelles pentru avize. La mijlocul acestui an se va mai semna încă un contract de finanţare, în valoare de 22 de milioane de euro, privitor la managementul privat al deşeurilor în judeţul Mehedinţi. Mai amintim aici despre atragerea fondurilor europene pentru alte proiecte, de colaborarea şi conlucrarea cu primarii Mehedinţiului, indiferent de coloratura lor politică.
„Suntem mehedinţeni şi ceea ce se întâmplă în jurul nostru ne priveşte pe toţi. Gândim la fel, avem aceleaşi probleme. O dată la 4 ani putem îndrepta lucrurile care merg prost”, spunea, în mesajul său din iunie 2008, Marius Bălu.
Din 2008, Marius Bălu a demonstrat mehedinţenilor că gândeşte pentru judeţ şi pentru oamenii lui.

CONCLUZIE: Mai toate sondajele de opinie realizate în ultima vreme îl dau câştigător de drept pe MARIUS BĂLU la Consiliului Judeţean, aşa că nici nu se pune problema unei schimbări.

Constantin Gherghe, primarul municipiului DROBETA TURNU SEVERIN
Sub sloganul „Un primar pe cinste!” ni se dezvăluia, în 2008, actualul primar al Severinului. A câştigat fără emoţii cele două tururi de scrutin arzând, parcă de nerăbdare să continue ceea ce începuse în mandatul de viceprimar. Alături de o echipă pregătită să-şi facă datoria faţă de Severin şi severineni, primarul Gherghe a înţeles că este nevoie nu numai de forţă locală, ci şi de accesarea fondurilor europene. Practic, în aceşti din urmă ani faţa municipiului s-a schimbat totalmente, prin construitrrea de parcări între blocuri, acolo unde situaţia o impunea, construirea de locuri de joacă moderne, s-a rezolvat, în fine şi problema vestitelor blocuri „L”, prin amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi, rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, reabilitarea faţadelor şi şarpantelor de la blocuri, reabilitarea reţelei de canalizare şi a reţelei de termoficare, asigurarea unui iluminat public european. 24 de milioane de euro au fost investite în asfaltarea străzilor şi trotuarelor din Severin, s-au plantat circa 3000 de platani, s-a finalizat zona de promenadă Crişan.
Pentru anul acesta, Primăria condusă de Constantin Gherghe are de finalizat proiectul referitor la Castelul de Apă, Palatul Cultural „Theodor Costescu”, redarea circuitului turistic a Cetăţii Severinului, înfiinţarea Parcului Industrial în colaborare cu Consiliul Judeţean.
Practic, sunt multe de făcut şi în celelalte zone ale Severinului, cum ar fi Schela, Dudaşul Schelei şi acesta ar fi examenul primarului pentru alegerile din acest an. Într-un interviu acrodat săptămânalului nostru, primarul Gherghe declara: „Avem un proiect de amenajare a zonei centrale de la Bazinul de apă, până la calea ferată de intrare în port, amenajarea aleilor din parcul central, din parcul din faţa Prefecturii, aceste două strazi care coboară pe lângă instituţia Prefecturii, Consiliu şi Primărie, o parcare subterană în faţa BIG-ului, deci, studiul este gata, începând din acest an trebuie să căutăm sursa de finanţare pentru acest proiect. Ca prioritate, trebuie întreţinut ceea ce s-a făcut până acum, pentru că este păcat, eu zic că s-au făcut lucruri bune şi trebuie întreţinute. Trebuie gândită o viziune de perspectivă, aşa cum se întâmplă de fapt şi în Uniunea Europeană, de reconversie profesională, de gândit care anume trebuie să fie ocupaţia locuitorilor, să oferim locuri de muncă celor care nu au, în concordanţă cu această reconversie profesională, pentru că vedeţi foarte bine, până în 1989 nu numai în municipiu, ci şi toată ţara a avut un anume profil, au fost anumite societăţi, întreprinderi le spuneam atunci, cu anume profil, oamenii aveau o anume profesie, acelea nu mai sunt, nu se mai construiesc fabrici ca pe vremuri, deci oamenii trebuie să-şi caute alt profil profesional, de asta vorbeam, de această reconversie profesională. Oamenii, indiferent că sunt la 20 de ani, la 40 de ani, trebuie să se obişnuiască, să se recalifice din punct de vedere profesional, pentru a avea o continuitate”.
CONCLUZIE: La această oră putem afirma că nu există un contracandidat serios pentru Constantin Gherghe la Primăria municipiului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*