0

”MODELUL PMP DE LA PONOARELE VA FI MULTIPLICAT ÎN TOT JUDEȚUL MEHEDINȚI”

Share ITShare on Facebook
Facebook

afirmă Ion Cupă, candidatul PMP la  funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți

Resursele locale ale Mehedințiului au fost slab valorificate în acești 10 ani de guvernare locala a stângii PSD.

Fie că vorbim de resursele solului și subsolului (lemn, piatră, fructe de pădure, aur, argint, cupru, azbest, bentonită, calcar, ardezia, ape sulfuroase), de  mediul natural de excepție ( Dunărea, salba de lacuri, zona muntoasă, rezervațiile naturale), de atuurile economice (Hidrocentralele, porturile, șantierele navale) de moștenirea culturală(tradiții excepționale,  20 de mari personalități născute aici de la  filosoful naționalismului luminat românesc Constantin Rădulescu Motru la  Gheorghe Țiteica, matematicianul de renume mondial) și, nu în ultimul rând, de hărnicia oamenilor,

Toate aceste avantaje competitive pot crea oportunități extraordinare pentru locuitorii județului dacă există o viziune de dezvoltare și o voință politică determinată să o pună în operă.Iar eu, împreună cu echipa PMP avem și viziune și voință de a pune în valoare toate resursele locale.

DESPRE MODELUL PMP DE LA PONOARELE

 La Ponoarele planul PMP de guvernare locală a început deja să fie pus aplicare.Echipa  PMP Oana Pîrvan-Vasile Gheorghescu  a demarat programul privind crearea de noi locuri de muncă în zonă menit să țină sau mai degrabă să readucă tinerii acasă oferindu-le o viață normală.

Firma care face prospecțiuni în punctul numit Valea Turcului, în vederea exploatării minereurilor de aur, argint, cupru și pirită a început activitatea cu foraje la adancimi intre 100 si 200 de metri.   Exploatarea rezervei de minereu din zonă va crea multe locuri de muncă bine plătite pentru ponoreni deoarece, potrivit specialiștilor, aici se află zăcăminte importante de aur, argint, cupru și pirită.Odată exploatate ele vor aduce numeroase beneficii localității.

Inițiativele Oanei Pîrvan, candidatul PMP la Primăria Ponoarele, privind crearea de locuri de muncă vizează și  înființarea unui atelier de prelucrări metalice și de tâmplărie, dar și construirea unui depozit frigorific de legume și fructe cu sprijinul operatorilor economici de profil, motivați printr-o serie de facilități să investească în comuna Ponoarele.

Valorificarea resurselor locale la Ponoarele înseamnă și cultivarea tradițiilor locale extrem de bogate. Se știe deja că în fabricuța de aici se fac unele dintre cele mai frumoase ii din România…

Ca președinte al Consiliului Județean Mehedinți voi susține astfel de politici locale integrate prin care toate resursele locale sunt corect și riguros identificate iar apoi, în baza unor proiecte de dezvoltare, sunt valorificate la potențial maxim în beneficiul oamenilor și al comunității.

Oraș dupa oraș, comună după comună, Mehedințiul va renaște, odată cu mândria locuitorilor săi că trăiesc multumiți de viața lor într- o zonă frumoasă, binecuvântată de Dumnezeu.

Sunt Ion Cupă#SoluțiaTA pentru Mehedinți

stjust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *