LOCUL 1, OCUPAT. Pentru locurile 2 și 3 lupta continuă

Radiografie preelectorală locală, pentru niște viitoare ”foste” alegeri, amânate, bulversate, transformate, ”derutate”, iar într-un final ”virusate” și ele!

Ar fi trebuit ca acum să vorbim la trecut despre alegerile locale, însă și-a băgat covidul coada!
Am citit zilele trecute un material bine structurat, scris de un fost edil care s-a trezit iar c-ar vrea să mai fie, ce făcea o clasificare aproape editorialistă a „CANDIDATULUI”. Și spunea domnia sa CĂ EL, „CANDIDATUL” este doar de patru tipuri: „… anonim”, „… de profesie”, „…politic” ori „…lider”, explicând la fiecare cam cu ce se „halește” treaba. E normal să le cunoască bine, pentru că a trecut aproape prin toate din punctul meu de vedere (e adevărat că „lider” doar a vrut, dar n-a putut fi niciodată).
Însă nu acesta-i subiectul nostru, ci modul în care vom avea în această toamnă (dacă vom avea), cele mai „năstrușnice” alegeri locale de după „deranjul” din decembrie 1989! Astfel, până acum, în ordinea numerelor de pe tricou avem: 1. MARIUS SCRECIU, care mai dorește un mandat, vine pe linie politică de la PSD (partid pe care nu l-a părăsit nicicând și a crescut odată cu el), iar actuala pandemie i-a picat ca o mânușă dezinfectată, curată, numai bună de înlăturat „virușii” electo-rali. Până mai ieri la distanță mai mică, se ținea scai de locul 2 DANIEL CÂRJAN, singurul liberal autentic rămas prin PNL. Acum „distanțarea electorală” a devenit una accentuată, cu sprintul de partea actualului primar în funcție. La capitolul „resuscitări” avem o revenire care se vrea de senzație: CONSTANTIN GHERGHE. Și eșecul poate fi uneori… senzațional! Pentru că a te asocia acum cu partidul lui Victor Ponta, nu poate duce decât la eșec. Ce mă surprinde însă cel mai mult aici este diversitatea opțiunilor domniei sale, care, parcă lună de lună, are altă… opțiune. Alaltăieri se fotografia alături de Virgil Popescu (jr.) susținându-l pe Iohannis chiar sub semnătură, s-a mișcat nițel și pe varianta „populară” a foștilor pedeliști (pemepiști de azi), ajungând la dragostile de care l-au despărțit doar niște evenimente nedorite presărate cu miros de… DNA, foști pesediști alături de care se afla și la „decăderea” cea din urmă cu aproape cinci ani: Adrian Duicu ori Nicolae Drăghia, trecuți cu tot cu cucul de la ceasul de pe Palatul administrativ în barca lui Ponta. V-o mai amintiți? Aia celebră, în care se suia cu Dragnea la inundații, cu ciorapii la vedere! Tot ce aș mai spune acum aici, ar fi faptul că nu sunt sigur de ordinea în care se vor ocupa locurile 2 și 3. Cum am spus, după părerea mea, locul întâi este antamat și doar un „cataclism politic” ar mai putea schimba ceva. De aici în colo putem vorbi și de …restul candidaților!
Pe latura băsistă, avem cea mai virulentă încercare de impunere a unei soții de deputat P.M.P. de Dolj. Se vede treaba că fostul președinte Traian Băsescu nu mai trage la… campionat. Se mulțumește și cu o… „Cupă”! Ce-i drept, o cupă frumușică, bună de pus în vitrină, însă la Primăria Drobeta Turnu Severin, vitrinele le-a desființat domnul Gherghe încă din primul mandat. Cică ”pârâiau” noaptea din când în când și-l deranjau din…”lucrări”. Pline de molii, ce mai! A aruncat-o la fel ca pe cea a Bibliotecii Județene. Gurile rele spun că undeva, departe… O să aflați în campanie.
De uniunea aia care voia să salveze România mai știe cineva, ceva? La Drobeta Turnu Severin contează? De fapt, dacă-mi amintesc bine, ei s-au născut din dorința de a salva Bucureștiul. S-au întins forțat și peste România. Și culmea, la noi în afară de ceva voturi neașteptate, mare lucru nu prea au! Ca și udemereul, de alt-fel…
Dintre partidele „online” create parcă doar pentru ”Facebook” ori ”Instagram” se distinge platforma politică AUR (Alianța pentru Unirea Românilor), unde unionistul George Simion pare un mic ”Vadim Tudor”, AUR este, de altfel, singurul partid care pare o noutate absolută pe eșicherul politic al României. Însă mai e mult până departe, iar la Drobeta Turnu Severin e mai greu cu naționalismul. Acum se organizează, deci pentru alegerile ce vin, nu prea contează. La fel ca și restul partidelor ce se zbat în anonimat.
Pe scurt cam despre asta (a se citi ăștia) este vorba, la o primă și scurtă radiografie preelectorală locală. Stați pe-aproape. Cum aflu noutăți, cum vi le voi spune!
P.S. Am totuși una faină: am aflat pe surse că se pregătește o lansare editorială de marcă în această vară… Un volum gros cu un titlu interesant pentru severineni și nu numai. ”Fyfty-Fyfty”. Sună bine, nu?

Al, dvs. contra-candidatul, Johan. Cu barbă și cu mustață, dar fără… mască!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*