PROTEST PUBLIC al lui Marius Screciu

Marius Screciu, preşedintele PSD Drobeta Turnu Severin, a susţinut o conferinţă de presă cu două teme importante, şi anume faptul că valoarea investiţiilor străine şi româneşti în judeţul Mehedinţi a fost zero, conform unui raport al ziarului „Gândul“, şi cea de-a doua temă, cu referire la faptul că, pentru USL nu mai există locuri de afişaj pentru campania electorală.
„Anul trecut valoarea investiţiilor străine directe din România s-a ridicat la suma de 1,9 miliarde de euro, conform datelor făcute publice de către reprezentanţii Băncii Naţionale a României. Raportul a fost realizat pe baza informaţiilor legate de investiţiile noi, ce au început din 2011, şi de investiţiile cele mai probabile pentru 2012 obţinute de către cabinetul consilierului de stat din partea prefecturilor. Judeţul Cluj a fost anul trecut judeţul care a atras cele mai mari investiţii străine noi, în valoare totală de 120,37 de milioane de euro. Pe locul al doilea se află judeţul Olt. Următoarele trei poziţii au fost ocupate de judeţele Prahova, Sălaj şi Constanţa. Cele mai multe locuri de muncă, respectiv 1.052, au fost create anul trecut în judeţul Timiş. Peste 900 de locuri de muncă au fost create, de asemenea, în judeţe precum Prahova şi Satu Mare”, declara Marius Screciu, amintind şi de faptul că „în judeţul Mehedinţi nu au fost demarate şi nici nu s-a anunţat demararea vreunei investiţii pentru perioada 2011-2012. Zero investiţii româneşti şi străine în judeţul nostru – o statistică dramatică, din păcate, şi care spune totul despre lipsa de responsabilitate a actualei puteri faţă de problemele grave ale mehedinţenilor. Zero este şi tandemul Stănişoară – Gherghe pentru acest oraş şi pentru acest judeţ”. (…) „Investitorul local care a preluat Celrom nu poate continua acţiunea de repornire a combinatului deoarece Primăria Severin cere datoria de 700.000 de euro. Deci, Primăria se opune reluării activităţii acestui combinat şi totodată creşterii economice a oraşului, cât şi creării de noi locuri de muncă. Mai mult, Primăria a anunţat că va oferi suma de 200 de lei pentru fiecare şomer provenit de la Celrom sau Meva. Iată cum înţelege PDL Mehedinţi să facă campanie politică, în loc să se ocupe de găsirea unor soluţii pentru dezvoltarea economiei severinene“, concluziona Marius Screciu în prima parte a conferinţei.

După care a dat citire unui PROTEST PUBLIC adresat Primăriei:„Uniunea Social Liberală Drobeta Turnu Severin protestează împotriva modului abuziv în care executivul primăriei severinene, în frunte cu primarul PDL Constantin Gherghe înţelege să respecte dreptul partidelor aflate în Opoziţie, de importantă reprezentare atât parlamentară cât şi la nivelul electoratului, de a-şi afişa însemnele electorale în Campania locală ce începe în luna mai. Deşi ne-am adresat în mod oficial şi la timp primăriei severinene, solicitând aprobări pentru amplasarea însemnelor electorale, am întâmpinat un refuz absurd şi lipsit de orice etică politică elementară. Refuzul primăriei de a răspunde unei solicitări legitime nu poate fi înţeles într-un climat demografic, raţional şi moral, în care dialogul şi respectul faţă de opiniile şi crezul politic ale celuilalt ar trebui să primeze. Am primit un răspuns că toate locurile de banere şi de afişaj s-au ocupat, cu toate că la vremea respectivă funcţionarii primăriei ne-au spus că nu a venit nimeni cu nici o propunere. Începem iarăşi un război ca în 2008, când am câştigat în instanţă dreptul de a-mi afişa semnele electorale pe străzile din municipiu. Acest mod de a face politică nu aduce nici un beneficiu, nici nouă, ca cetăţeni, nici oamenilor politici, aceste abuzuri trebuie să înceteze, astea sunt lucruri care arată că, la nivel de Mehedinţi şi Severin există o dictatură portocalie ce nu permite decât lor şi ai din preajma lor să aibă câştig de cauză”, declara Marius Screciu.

MIHAELA G.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*