Politică în miros de c…t!

Se agită apele în politica locală, ca sifonul arțăgos, iar ambițiile încep să-și arate fața. Săptămâna trecută a debutat cu reîntoarcerea acasă la Victor Viorel Ponta a lui Ioan Adrian Duicu, un fel de ghiveci cu aromă de friptură. A venit și confirmarea oficială, sub forma unei împuterniciri semnată de Victor Viorel Ponta, după care au urmat declarații în exclusivitate ale noului ÎMPUTERNICIT pe scena politică locală, din care am spicuit: „Am hotărât să mă implic din nou în politică pentru că prietenul meu Victor Ponta are nevoie în Mehedinți de o organizație politică puternică. Nu am venit în PRO România pentru funcții ori pentru poziții sociale, Slavă lui DUMNEZEU, am avut funcții de conducere, am beneficiat pe munca mea și de poziții sociale. Nu am niciun gând al răzbunării (…) i-am propus și domnului Stroescu să facem echipă, așa vă propun și dumneavoastră dragi membri PRO România și tuturor mehedințenilor ce își doresc alternativă la actuala clasă politică din Mehedinți, să vină lângă mine în partid!”
Frumos, ce să mai zicem, și dacă ar fi să și credem ar plânge, probabil, și căprioara lui Labiș, chiar în timp ce este mâncată.


După ce s-au mai liniștit spiritele, a urmat contralovitura. Fostul baron local Adrian Duicu a fost demis de la șefia organizației Mehedinți a Pro România după numai patru zile de la numire (www.g4media.ro), din care cităm, bineînțeles: „Prin intermediul aceluiași document, în locul lui Duicu a fost numit fostul deputat PSD Ion Mocioalcă, secretarul general al Pro România. Potrivit deciziei semnate de Victor Ponta: În conformitate cu prevederile statutului PRO România, Biroul Executiv a decis următoarele: Începând cu data prezentei decizii se numește dl. Ion Mocioalcă în funcția de coordonator provizoriu al organizației județene Mehedinți. Începând cu data prezentei decizii se revocă toate împuternicirile provizorii de numire a Coordonatorilor Organizației județene Mehedinți. Ion Mocioalcă va coordona campania electorală a Organizației Județene PRO România Mehedinți pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.”
De undeva din pădurile patriei și ale partidelor politice locale se auzea cum râde, cu gura până la patul puștii, aceeași căprioară a lui Labiș, fericită până peste poate că nu mai trebuie să fie ținta vânătorului și că se poate mișca-n voie pe unde vrea mușchii adevăratului proprietar al pădurii.
Și tot apropo de Duicu, IULIAN GOGONEA de la JURNALUL OLTENIEI comentează sec, în stilu-i caracteristic: „Poate așa va fi dar de aici și până la a se spune că Duicu va da peste cap toate calculele electorale din județ, că va aduce alături o armată de primari și că vor curge voturile pe el cum curge apa pe Dunăre – așa cum au început să-l umfle cu pompa unii – e diferență ca de la cer la pământ. Chiar dacă e un bun gargaragiu politic, inculpatul Adrian Duicu nu mai are cu ce să momească primarii sau alegătorii atâta vreme cât el nu mai reprezintă partidul monolit și al celor mulți adică PSD, ci reprezintă un partiduleț nou înființat”.
Nu știm cum se va termina telenovela la PROROMÂNIA, dar, deocamdată, Victor Viorel Ponta s-a cam făcut de kakao, demonstrând, încă o dată, după episodul cu doctoratul, că obrazul e mult mai fin ca șoriciul. Cu condiția să nu te tai când te… rad alții!

Și, pe final, vicele Daniel Cârjan a anunțat toată suflarea Severinului că vine vizită mare, penelistă, în frunte cu BATISTUȚĂ Rareș Bogdan, numărul unu pe lista de europarlamentare a partidului, că vor defila de la fântână pe Crișan miresele liberale centrale și locale, vor împărți pupături celor care n-au moșate, și înjurături celor care au și se uită toată ziua la Antena3, Dragnea și poporul pesedist. După care o fătucă de la PNL Mehedinți a sunat și a zis că se contramandează totul, că nu se mai face nimic, în afară de un Consiliu Director la o sală a Palatului Culturii, în jurul orei 18,00. Numai că miresele liberale începuseră deja pețitul pe Crișan, să sperie tabăra cealaltă, a pesediștilor, care nu se dau la o parte din calea tăvălugului schimbării. La Palatul Cultural, vipurile liberale au ajuns în jurul orei 18,35, a început ședința, discursurile și celelalte chestii adiacente pregătirii victoriei din 26 mai, cică!
A doua zi a urmat o conferință de presă la sediul PNL, iar concluzia necesară deprinsă din toată această tevatură liberală prin Severin este că, dacă nu ar fi Dragnea, liberalii s-ar rătăci în spațiul politic național și cine știe cu cine ar vota, numai așa de dragul de a face opoziție la nesfârșit. Teoretic, și practic, Rareș Bogdan NU A VENIT CU NIMIC NOU în ceea ce privește alegerile europarlamentare, unde candidează, și poate că PNL chiar de asta avea nevoie: de o portavoce cu audiență și fără pauze publicitare. Desigur, vor mai veni candidați în Severin și Mehedinți, campania e abia la început, dar tare mi-e teamă că în afară de înjurături la adresa unora și victimizări ale altora nu o să învățăm nimic. Adevărate gargarageală politică, ca să-l parafrazez pe colegul Iulică.
Dragnea e vinovat de tot, așa cum s-a văzut și sâmbătă, la stadionul Municipal, unde echipa lui Mititelu a clacat în mod lamentabil, cu o echipă, Turris Turnu Măgurele care nu a arătat mai nimic. Doar că a șutat o dată pe spațiul porții și a înscris.
Am păstrat, pentru un final fericit și pentru căprioară, și pentru vânător, un sondaj de opinie în urma căruia s-a blegit țeava puștii și s-a crăcănat de râs pădurarul care sta pe ciuci în pădure și făcea… POLITICĂ! Sondajorii de opinie speră că dacă DON COSTEL își ia în serios rolul de BAUBAU, la Primăria Severin MARIUS SCRECIU nu ar avea nici o șansă, și am mai avea, astfel, un Preafericit. Daniel. Cârjan. Agentul electoral 00…
Mă, copii, mă, de ce nu faceți voi politică pe stradă? De frică să nu vă murdăriți pantalonii?
Respect, Constantin Adrian Stuparu, pentru replică!
St.JUST

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*