COLTU’ PINGUINULUI

Am rămas fără morcov. Pă bune, nu vă gîndiți la chestii scabroase, care țîn dă altceva, pur și simplu m-a prins zăpada și am rămas fără morcovul care-l puneam, ca nas, omului dă zăpadă pă care-l fac an dă an în curtea cășii, sub mansarda mea dă singuratic, că călăreț nu sînt, că n-am cal, ca ăla dă la cultură, deci, a venit zăpada și, pentru că n-am morcov, am decis să iau atitudine. Cred că nici Moș Crăcilă n-o să mai fac anul ăsta, că chestia asta dă contrast, roșu cu alb, îmi dă fiori pă șira spinării și mă-ndeamnă să-njur și nu pot. Că sîntem în Post, parcă! Tanti Nuța Cucu, care dă cînd s-a schimbat ceasul vine cu o oră jumate mai devreme la mine să dezbatem dezbaterile altora pă care le vede ea la teveurile naționale, mi-a dat c-o piatră-n geam să ies pă balcon și să văd cum se-așterne albul peste orașul ăsta roșu, dă la groapa dă gunoi care nu mai e groapă, e loc de aleasă-mpărtășanie pentru unii care vor să vină Paștele, nu Crăciunului, că i-am văzut eu cum numărau bilele dîn urne, cum numără iepurele ouăle, la Schela, că a-nceput Mausică, Primarele, să bage asfalt și acolo, la promoție. Ce l-o fi apucat, nu știu! În Schela au intrat unii campania trecută, de-i filma Văcarul dă la Hinova pe brînci, în picioare și tîrîș, de fugeau puradeii crezînd c-a venit Arsenie Poca și-i pune la rugăciune. Eu nu-i mai înțeleg p-ăștia, pesediștii, ce mai vor, ba, dă la o vreme văd aceleași apucături social democrate și la țîncul ăla, de-i viceprimar, Caniel. Nu știu de ce l-o fi apucat să dea, el, în stînga și-n dreapta, da, culmea, nici că dă dă la el, fel și fel dă chestii pentru care pesediștii ar trebui să plătească dă la tătuku Iliescu încoace.

Am zîs să sun la partid să-i fac o plîngere penală și m-a potolit un apel dă la un număr necunoscut, care mi-a spus, tandru: Coane, sînt cu oichii și portavocea pă matale. O mișcare greșită dacă mai faci și o să simți pă șoriciu matale dă analist televizionist farmecul discret al arzătorului cu benzină, nu cu gaz, că e scump al dracului… Ți-am studiat, în ultimul timp, apucăturile faraonice și bag samă că ai cam început să calci strîmb, tocmai dă aceea au început unii să te saboteze pă unde te prind. Pă undele televizioniste, vorbesc, nu pă eter! Nu mi să pare corect să se procedeze așa cu matale, care ești o capacitate și prezevi lucrurile cum nu sînt, ori tocmai asta-mi place la Matale. Zîlele trecute, Bogdaprostu chiar mi-a atras atenția că suferi, dă la o vreme, ești așa, gălbinos la față ca fonta articolului, dîn pricină dă chestii care nu să fac. Eu zic să schimbi postul pînă nu schimbă ăia prostul!
Mai ascultam dîn dizertația alocuționată, dar m-am grăbit să instalez o aplicație care să m-ajute să ghicesc cine m-a sunat cu număr ascuns. N-am reușit, că erau cu plată, și eu, dă obicei, nu plătesc, sun și vin alții să facă plata. Așa că am introdus un cod și am sunat cu număr ascuns pă Mausică, Primarele: Auzi, bre, nu mă cunoști și nici n-ai vrea, că costă. Fii atent la mine, aicișa, am informații care o să te aducă cu picioarele pă pămînt, nu pă asfaltul dă la Schela. Cică să pregătește un schimb dă candidați la pesediștii liberali, am văzut eu un bener întors cu curu-n jos, și sursa mea mi-a confirmat faptul că așa e, e pus la oha, să se-oftice candidatu, plus că au mai pus două stele-n plus pă steag, da verzi, nu albastre. Chestie dă semantică a cultului mantra, cum mi-a zîs Bogdaprostu cînd sufla-n lumînare la adunarea inițiatică dă priveghere a francilor culeși dă la masoni.

Eu zîc să mă suni cu taxă inversă că ne putem consilia unul pă altul, ca să nu lăsăm orașul pă mîna ăstora care-au mărit prețul la morcovi pă motiv că-s roșii. Ascultă a mea povață, că sînt neam dă tîrgoveață, d-aia strigă după mine, unii, în prefață,
PINGUINU CU MUSTAȚĂ

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*