COLȚUL PINGUINULUI

Pațachina asta de tanti Nuța Cucu, după ce m-am luat dupe ea și m-am înscris voluntar în pesedeu, de a ajuns nea Zimța Costică să-mi dea sarcini dă dat cu limba pă afișe că lipciul e scump și nu să merită, a venit cu altă inițiativă: Coane, hai să te înscriu și în peneleu.

Sînt băieți dă gașcă acolo, pă onoarea mea dă matracucă, cum îți place matale să-mi spui, plus că ăștia or să vină la guvernare și o să curgă, lapte, miere și alte produse lactate dă la dozator pă străzi, de or să scadă numărul ălora care trag iarbă pă nas.

Am vorbit eu cu conducerea, e de acord cu matale, mai cu samă că ești foarte cunoscut în urbe, pă strada noastră și în cîrciumile unde ești mereu dă fală, recunoscut sub porecla dă Douăjdămeleoane!

Cam atît costă un sfert dîn postul dă consiler la muncipiu, și tare aș vrea să te văd, în sfîrșit, c-o funcție, că pă ălea care le-ai avut s-a căcat cioara-n bafta matale, de s-a ales prafu, falimentul și lichidatoru judiciar dă valoarea matale.

Ce dracu, eu zîc să te înscriu în toate partidele actuale, că nu să știe de unde-ți vine să muști dîn mărul verde-al democrației pemepiste, la o adică. Uite, după ce terminăm cu peneleul, că la pedelu am înțăles că ai avut oareșce probleme muierești, te mut la pemepeu, unde nu-s mulți, și e mai ușor să-i cauți la bozonare, că stau bine-n foncții, să știi, m-am interesat. abia aștept să te văd la Bidiliciu în emisiune, cum te strofoci să-ndrepți democrația, sau la Kokoșilă, la alt post, în pauza publictară, că-ți merge mintea mai bine ca orice calup dă publicitate, și, dacă ești cuminte, vorbesc cu Adiță Primo, să te vezi și la tele-ndoi, că are audiență mai mare și antene mai lungi.
Ho, nebuno, lasă-mă să respir că abia am terminat a pașpea carte dă literatură, iarba e verde, viața frumoasă, să vă pupe, deocamdată,
PINGUINU CU MUSTAȚĂ

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*