0

Din păcate Drobeta Turnu Severin nu mai este orașul industrial care era odată…

Share ITShare on Facebook
Facebook

Marius Screciu, primarul municipiului, a organizat luni, 16 octombrie a.c., o întâlnire cu caracter diplomatic, la care au răspuns ambasadori, secretari ai ambasadelor, consilieri economici, și aici amintim pe SIMION BOTNARI-secretar 1 pentru afaceri comerciale economice Ambasada Republicii Moldova, MILAN PEPRNIK-ministru, Ambasada Republicii Cehia, E.S. ambasador BOUTHEINA LABIDI -Ambasada Tunisiei, E.S. Ambasador ANDREI GRINKEVICH-Ambasada Belarus, HASNA TIZAOUI DKHILALLI-secretar 1 Ambasada Tunisia, WLODZIMIERZ SADZIK-consilier economic Ambasada Poloniei.
Practic, oaspeților le-au fost prezentate date concrete cu privire la economia județului Mehedinți, și la oportunitățile de dezvoltare. Oaspeţii s-au informat atent cu privire la dezvoltarea economică şi politicile fiscale promovate de administraţia locală, precum şi despre posibilităţile pe care investitorii din ţările pe care le reprezintă le au pentru a dezvolta relaţii economice pe raza teritorial – administrativă a municipiului Drobeta Turnu Severin și a județului Mehedinți.
,,Din păcate Drobeta Turnu Severin nu mai este orașul industrial care era odată, dar avem totuși multe unități economice de prestigiu – șantier naval, fabrică unde se produc anvelope gigant, uzina de vagoane, combinat pentru prelucrarea lemnului, avem mine de cărbune, avem de asemenea și o zonă agricolă în curs de dezvoltare și cred că avem ce să oferim din punct de vedere economic,, declara Marius Screciu.
Vreau să îl felicit pe primarul Severinului, dl. Marius Screciu, pentru că este gazda unui astfel de eveniment, pentru faptul că a invitat la acest eveniment toți factorii de decizie și factorii interesați de un astfel de demers. Este extrem de utilă această campanie internațională privind programul de promvare a nevoilor de investiții și a produselor românești, preciza şi Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.
La eveniment au participat şi unii din cei mai importanți agenți economici din județ, care au avut posibilitatea să își prezinte produsele și profilul companiilor, în eventualitatea identificării unor potențiali parteneri în statele ai căror ambasadori au fost prezenți în Mehedinți. Întâlnirea organizată la Drobeta Tunru Seveirn face parte din Programul Internaţional de Promovare Romanian Investment Zoom, program care include promovarea interculturală și economică prin intermediul ministerelor şi ambasadelor României în lume, propus prin intermediul grupului Avangarde şi al portalului www.carteaprimariilor.ro

stjust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *