0

„Am făcut-o pentru sufletul meu şi pentru prietenia faţă de Mehedinţi“

Share ITShare on Facebook
Facebook

Sâmbătă, 13 septembrie a.c., pe Drumul European 70, la intrare pe drumul spre mănăstirea Vodiţa, MARCEL VELA, primarul municipiului Caransebeş, a amplasat o cruce înaltă de 14 metri, şi lată de 7 metri, care va fi luminată pe timp de noapte.

_DSC6675 (Custom)

Marcel Vela este un politician mai aparte, un bănăţean care „a lăsat“ Zilele municipiului Caransebeş ca să asiste la amplasarea unei cruci la Vodiţa. Şi nu numai că a asistat, au fost momente când a dat jos haina de la costum şi a pus mâna, fără pompă sau imagine, la propriu, pe muncă. O muncă hulită din ce în ce mai mult de cei de prin părţile noastre, o muncă pe care unii nu o pot face, uneori, decât la televizor. Te simţi stânjenit în preajma unui primar ca Marcel Vela, nu poţi decât să stai şi să-l observi, să-l asculţi şi să vezi că politica poate schimba omul în bine, uneori. Nu se aştepta ca presa locală din Mehedinţi să asiste la gestul creştinesc pe care l-a făcut la Vodiţa, aşa cum nici noi nu ne aşteptam să stăm aproape 8 ore lângă un simplu om, credincios şi cu iubire de aproapele lui.

-De ce aţi ales Vodiţa?
-„Am ales Vodiţa pentru că am fost de mai multe ori la mănăstirea Vodiţa, mi-a plăcut, şi pentru că Prea Sfinţia Sa Nicodim are o relaţie specială cu Episcopia Caransebeşului şi ne cunoaştem de multă vreme, chiar de când sunt eu primar, de 10 ani, dânsul a participat la multe evenimente la Caransebeş, la inaugurarea unor obiective ale Primăriei din Caransebeş; al doilea motiv este faptul că un an de zile am făcut naveta şi am fost alături de Mehedinţi şi de Drobeta Turnu Severin ca preşedinte interimar al filialei liberale, a fost un an special pentru mine, un an care m-a făcut să mă îndrăgostesc de aceste zone binecuvântate de Dumnezeu, să mă ataşez de oamenii din Mehedinţi şi din Drobeta Turnu Severin, să-i respect şi să-i admir, să-i apreciez indiferent în ce loc sau spaţiu voi face politică sau voi continua să fac administraţie publică. Totodată, în Caransebeş am montat o asemenea cruce care a fost foarte apreciată, foarte bine primită de cetăţeni, de public, de cei care traversează municipiul pe DE70 şi m-am gîndit că în acest loc, în Mehedinţi, ca semn al aprecierii şi al iubirii mele faţă de mehedinţeni şi de Episcopia Severinului şi Strehaiei să fac o cruce soră, sponsorizată personal de mine şi realizată de acelaşi constructor care a mai făcut în Caransebeş două asemenea cruci. Am donat crucea Episcopiei Severinului şi Strehaiei şi toate formalităţile le va rezolva Episocopia. De asemenea, pot să vă spun că de partea de iluminat public se va ocupa primarul Gherghe, care mi-a spus că o va susţine de la iluminatul public al municipiului Drobeta Turnu Severin, crucea, ca şi construcţie, poate fi iluminată pe timpul nopţii, în soclu, cu leduri. Să se înţeleagă bine: o donez Episcopiei Severinului şi Strehaiei, nu va fi crucea mea pusă în drum, în marginea sau în judeţul Mehedinţi, nu am ambiţii de acest gen, consider că va fi a mănăstirii Vodiţa, ei o vor administra, o vor întreţine. Ca politician cu prieteni şi mai puţin prieteni nu vreau ca această cruce să fie un obiect de controversă, nu este bine să fie a unei persoane. Eu consider că românii trebuie să fie fraţi şi să dovedim în Europa că suntem uniţi. Nu am nici un gând care să deschidă o polemică între Caraş Severin şi Mehedinţi, am făcut-o pentru sufletul meu şi pentru prietenia faţă de Mehedinţi. Tot ca participare din suflet ca şi mine, a fost alături de noi domnul Truşcă, de la Orşova, cel care a realizat soclul, a pregătit terenul pentru ca în locul troiţei existente să fie aşezată aceasta. Totodată, vreau să mulţumesc tuturor celor care s-au implicat şi ne-au încurajat, semn de frăţie între Caraş Severin şi Mehedinţi, frăţietate între Episcopia Caransebeş şi Episcopia Severinului şi Strehaiei“, ne declara domnul MARCEL VELA.

St. JUST

stjust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *