0

Între „manipulări grosolane” şi investiţii la Consiliul Judeţean

Share ITShare on Facebook
Facebook

Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean, a convocat o întâlnire cu unii primari din judeţ în comunele cărora urmează să demareze lucrări de anvergură în acest an. Cu această ocazie am fost înştiinţaţi despre „investiţiile care o să înceapă în judeţ în anul 2014. La Ministerul Dezvoltării Regionale au avut loc comisiile de avizare pentru lucrările noi pe raza judeţului Mehedinţi, toate lucrările propuse au fost avizate, prin urmare la această întâlnire de faţă sunt primarii care au lucrări. În aprilie, cel târziu în luna mai, sunt optimist să demarăm lucrările în comune, pentru că este foarte mare nevoie de apă, canalizare şi de drumuri comunale. Lucrările de la nivelul judeţului sunt 18 investiţii noi, extrem de importante, şi mai sunt în derulare încă 30 de lucrări, de investiţii, ce au rămas din 2013-2013. Aşa cum vă spuneam şi în urmă cu o lună de zile, judeţul va deveni un şantier iar în vara lui 2016 să nu mai fi fim percepuţi ca un judeţ de clasă joasă, şi să putem vorbi de un judeţ modernizat din punct de vedere al infrastructurii, el va arăta aşa cum arată azi municipiul. E un angajament pe care mi l-am luat atunci când am candidat”.

Lucrările la căminele culturale

„Sunt 23 de cămine culturale care vor fi reabilitate, în judeţ, vor fi reabilitate pe un alt program, nou, următoarele cămine: Izverna un cămin cultural, Podeni, Gârla Mare, Devesel, Cujmir, Dârvari, Balta, Burila Mare 2 cămine, Şimian, Jiana 2 cămine culturale, Pristol, Bâlvăneşti, Brezniţa de Motru, Gogoşu, Ponoare două cămine culturale, Floreşti, Vânju Mare, Prunişor , Şişeşti şi Husnicioara. Toate acestea au avizare şi finanţare şi vor începe lucrările, unde se vor organiza tot felul de activităţi culturale, şcolare, nunţi, tot ce este important pentru comunitate”.

Investiţii noi

„Vă dau citire celor 18 investiţii noi, avem contractele de finanţare care vor fi predate primarilor, azi vorbim de lucrări avizate pentru finanţare în localităţile: Dumbrava-alimentare cu apă Dumbrava de Sus, Punghina-alimentare cu apă sistem Recea-Drincea-Cearâng, Şişeşti-alimentare cu apă la Crăguieşti-Cocorova, Vânjuleţ-canalizare şi staţie epurare sat Vânjuleţ, Gogoşu-reţele canalizare, Pătulele-sistem canalizare şi epurare etapa 1 sat Pătulele, Corcova-drumuri comunale, Malovăţ-drumuri comunale şi locale, Şimian- DC 23, Vânjuleţ-drumuri comunale, Voloiac, Broşteni, Prunişor, Jiana, Vânju Mare-alimentare cu apă Nicolae Bălcescu şi Bucura şi drumuri, Drobeta Turnu Severin, cele două bulevarde, Tudor Vladimirescu şi Splaiul Mihai Viteazul. Mai avem un program nou, cu campusurile şi şcolile neterminate, şi în acest sens vă spun că o să fie finalizat campusul de la Baia de Aramă şi lucrările de la Colegiul „Domnul Tudor”.

Bălu şi facebook-ul

Adrian Duicu s-a simţit dator să explice şi chestiunile de ultimă oră apărute în presa centrală, cu referire directă: „Am o obligaţie faţă de cetăţeni şi de colegi, cu privire la articolul din „Evenimentul Zilei” şi la RTS, care au preluat prostia respectivă, este vorba de raportul Curţii de Conturi care vizează perioada anilor 2011-2012, toate prejudiciile au fost create la vremea respectivă, cum că vinovat e Duicu şi Consiliul Judeţean, e o manipulare grosolană şi se impun nişte precizări, Bălu ştie foarte bine ce şi cum a prejudiciat Consiliul Judeţean, este vorba de EUDIS, de o firmă care a tăiat plopii de pe marginea drumurilor, Bălu ştie despre ce este vorba şi minte cu neruşinare, am văzut şi pe facebook, mă deranjează toate aceste lucruri.”

St. JUST

stjust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *