CAMPIONATUL NAȚIONAL DE MOTOCICLISM, categoria SUPERMOTO

22-23IUNIE

ZONA POLIVALENTĂ-ANL,

intrarea liberă

 

Etapele naționale de motociclism organizate de Federația Română, revin la Drobeta Turnu Severin după zeci de ani! Orașul nostru a fost reînscris în calendarul competițional al Federației Române de Motociclism. Cu sprijinul municipalității, în perioada 22-23 iunie, va avea loc prima etapă din campionatul național de motociclism, categoria supermoto.

Evenimentul este organizat sub egida Federației Române de Motociclism în parteneriat cu primăria Drobeta Turnu … Citeste in continuare

TSD MEHEDINȚI

Echipa TSD Mehedinți a desfăsurat acțiuni electorale în comuna Ponoarele și comuna Malovăț.
Am discutat cu cetățenii despre pensii și salarii, despre susținerea pe care o au comunitățile locale din partea guvernului PSD-ALDE prin programele naționale de investiții și nu în ultimul rând, despre cât de important este ca, pe 26 Mai, România să trimită #PatrioțiînEuropa.
Oamenii ne-au cerut să #MergemPânaLaCapăt și ne-au asigurat de toată susținerea lor pentru că … Citeste in continuare

VIA TRANSILVANICA PROMOVEAZĂ ZONA DE NORD A JUDEȚULUI

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a participat astăzi împreună cu prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea, la o întâlnire cu reprezentanții Asociației ”Tășuleasa Social”, Alin Ușeriu, președintele Asociației și domnul profesor Mircea Miclea, fondatorii proiectuluui Via Transilvanica.
În cadrul întâlnirii care s-a desfășurat la Palatul Administrativ din Drobeta Turnu Severin și la care au participat primarii comunelor străbătute de traseul turistic, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu a pus la … Citeste in continuare

Demarează iar RABLA pentru ELECTROCASNICE…

…și va cuprinde mai multe tipuri de produse: maşini de spălat rufe, frigidere şi aparate de aer condiţionat, televizoare şi maşini de spălat vase. Ministerul Mediului a publicat Ghidul „Rabla pentru electrocasnice”.
(1) Finanţarea se acordă sub formă de vouchere, pentru achiziţionarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, denumite în continuare echipamente, după cum urmează:
a) 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;
b) … Citeste in continuare

S-a supărat doamna deputat…

…Alina Teiş, și, pe 11 mai a.c. a postat pe facebook următoarele: Măi, nesimțitule, consilier P.N.L., prezența mea nu a deranjat niciodată pe nimeni. Vă este frică de mine? De faptul că există și oameni corecți care reprezintă cu succes județul Mehedinți? Nu am participat la Crosul Severinului sau cum s-a numit acest eveniment, pentru că ANGAJATORUL tău, probabil de teamă că îl vor persecuta “amicii” politici, NU M-A INVITAT. … Citeste in continuare

De la Direcția de Statistică MEHEDINȚI

Industrie

Indicele producţiei industriale (serie brută) pentru unităţile din judeţ cu activitate principală de industrie cercetate statistic (eşantion reprezentativ), a fost în luna februarie 2019 de 96,3 %, înregistrând o scădere de 3,7 %, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent.
În perioada 1.I – 28.II.2019, producţia industrială a înregistrat o scădere a volumului de activitate de 17,0 % comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2018.
Comerţul internaţional cu bunuri… Citeste in continuare

Călin Popescu-Tăriceanu (ALDE) îi îndeamnă pe români să nu ridice buletinele de vot pentru referendum

 

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis organizațiilor partidului pe care îl conduce, să-i îndemne pe cetățeni să nu ridice buletinele de vot pentru referendum întrucât acest lucru echivalează cu prezența la acest scrutin.
„Atenție! Mesajul clar către organizații este ca votanții să nu ridice nici buletinele de vot, pentru că ridicarea buletinelor echivalează cu prezența și validarea referendumului.

Trebuie să arătăm că nu suntem așa de naivi încât … Citeste in continuare

PNȚCD cheamă țărăniștii și simpatizanții să voteze lista PSD și să boicoteze referendumul lui Iohannis

Organizația județeană Mehedinți a PNȚCD îndeamnă membrii și simpatizanții partidului să boicoteze referendumul din 26 mai 2019, refuzând primirea buletinului de vot și semnarea listei de alegători pentru referendum.
Totodată, votați lista de candidați PSD cu care partidul are protocol de colaborare și susținere în acest sens.
Candidatul de la nr. 4 de pe lista PSD, Chris Terhes, este candidatul PNȚCD. Votând lista PSD înseamnă vot și pentru PNȚCD la … Citeste in continuare

Românul născării lui de om ori poet…

Când rima, ,,verba volant, scripta manent,, versul , scrisul, poezie ar fi trebuit, să fie prima voce,
Cred că nu ne mai citește nimeni…Dar oare mai citește cineva,
Zborul vorbelor scrisului ce nu mai rămâne,
Chiar de ne știm bine drepturile, acțiunile unora îmi alimentează ura,
Scriu adevărul, pozând, filmând fapta,
născarii voștri, celor ce aplicați cenzura.
Din nașterea suflări vieții peste lutul sterp, moștenire ne este exprimarea liberă,
păcat … Citeste in continuare

Festivalul Internațional de Chitară S E V E R I N, 24-25 Mai 2019

Programul Festivalului Internațional de Chitară S E V E R I N, Drobeta Turnu Severin, ediția a IX-a, 24-25 Mai 2019

 

Vineri, 24 Mai, începând cu ora 19.00, Palatul Culturii „Teodor Costescu”, sala Virgil Ogășanu – recital de chitară.

Sâmbătă, 25 Mai, începând cu ora 09.30, la Palatul Culturii „Teodor Costescu” se va desfășura concursul de chitară clasică, categoriile A, B, C, și Hobby iar la ora 18.30 are … Citeste in continuare

Termoficarea, încotro ?(II)

Studiul ELSACO scoate la iveală o problemă importantă a sistemului de termoficare, respectiv pierderile de circa 35% …

Evoluția pierderilor de căldură

Starea parcului de contoare nu permite realizarea unui bilanț energetic precis pe SACET.
Totuși, din analiza fluxurilor masice și energetice măsurate în centrală, în perioada 2014- 2018, rezultă câteva concluzii importante.
Funcționarea automată a punctelor termice pretinde un debit ridicat și constant în sistemul de transport. În … Citeste in continuare