DSCN1460 (Small)Demisia prematură a directorului şcolii generale “Petru Dumitriu” din Orşova, Steliana Pantea a lăsat un gust amar viceprimarului Negulescu, care nu se aştepta la asemenea gest la nici trei luni de la numirea în funcţie a acesteia. Motivul demisiei rămâne o necunoscută pentru viceprimar, deşi prin târg lumea vorbeşte că directoarea a renunţat în momentul în care i s-a solicitat un “favor” pentru soţia unui consilier local PSD, încadrată ca bibliotecară în şcoală, dar şi profesoară cu jumătate de normă la catedra de limba română. Favorul consta în suplimentarea cu câteva ore de predare la clasă pe săptămână, lucru catalogat ilegal de fosta directoare. Există voci care spun că Pantea a refuzat categoric ce i s-a cerut, afirmând că “nu vrea să intre în puşcărie”, după care la scurt timp şi-a depus demisia. Contactată, Steliana Pantea nu a dorit să comenteze “pentru moment şi mai ales, telephonic” în niciun fel despre demisia sa şi motivul care a determinat-o să renunţe la funcţie atât de rapid.
Negulescu se jură că povestea e inventată şi că niciodată, nimeni, nu i-a cerut acesteia să comită vreo ilegalitate. “Eu ştiu doar că singură a cerut să fie eliberată din funcţie, că şi-a dat demisia şi că Inspectoratul i-a aprobat-o. Motivul nu-l cunosc, pentru că în demisie nu a scris ce nemulţumiri a avut. Eu, în calitate de membru al Consiliului de Administraţie, i-am dat tot sprijinul şi afirm cu responsabilitate că nu a fost niciodată ameninţată sau forţată de cineva să semneze ceva ilegal. În cele câteva luni cât a fost la conducerea şcolii a primit tot sprijinul Consilului local şi al Consiliului de Administraţie tocmai pentru a-şi duce la capăt mandatul de director. Eu ştiu că după ce şi-a depus demisia, la câteva zile a revenit asupra ei, vrând să rămână în continuare în funcţie, însă Inspectoratul nu a mai vrut”, spune Negulescu.
Cât adevăr şi câtă poveste e în treaba aceasta, vom afla…

By stjust

3 thoughts on “Demisie neaşteptată în conducerea şcolii “Petru Dumitriu” din Orşova”
  1. Ati ghicit doamna directoare are mai multe defecte pe care Popescu de la Floricola nu le suporta:
    1- este o fata foarte desteapta
    2- nu cedeaza presiunilor animalice ale magarilor
    3- nu putea accepta angajarea unei asa zise profesoare care scrie picsuri in loc de pixuri.Vezi biletul scris de aceasta si dus de elevi la firma Arion,dse unde urma sa cumpere cu adevarat pixuri.

  2. Lasa-ti dumneavoastra cu asa zisii nemaipomeniti directori, gen Tita si Pantea, care au transformat scoala intr-o sursa de venituri proprii si nu extrabugetare pentru scoala. Sau… vulpea cand nu mai ajunge la struguri urla ca sunt acrii… Si chiar mai mult de atat vrea mai nou d-na Tita ore de romana, desi la clasa fiicei mele preda franceza si nici pe aceasta cum trebuie, dupa 30 de ani de predare. O spun in cunostiinta de cauza, acum 15-20 de ani fiindu-mi si mie profesor.

  3. Pacat ca scoala a ajuns o arena politica,unde se promoveaza(,binenteles profesori)PROSTIA .Atunci la copiii ce pretenti sa mai avem?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *