BOOKuria este un club de lectură organizat de Cercetașii din Drobeta Turnu Severin , care își propune să introducă tinerii cu vârsta cuprinsă între 12-15 ani în minunata lume a lecturii. Proiectul nostru se va desfășura în 2 perioade diferite
Proiectul BOOKuria face parte din programul „PPP Împreună facembine” desfășurat de Organizația Națională Cercetașii României, cu sprijinul Kaufland România.
Întrucât iubim lectura, iar lectura ne iubește pe noi,. suntem dornici să le fim alături severinenilor și să le prezentăm buna noastră prietenă: cartea.
Prin clubul nostru, tinerii își pot dezvolta creativitatea, gândirea analitică empatia și capacitatea de înțelegere a aproapelui prin activități și jocuri interactive și amuzante de grup, ce au la bază cărțile citite la clubul nostru.
În plus, clubul de lectură este oferit tinerilor gratuit. Singurul lucru pe care îl dorim la schimb este implicarea activă a participanților, atenția la lectura aleasă și deschiderea spre activitățile propuse, întrucât ne dorim îmbinarea utilului cu plăcutul. Condițiile de desfășurare ale acestui proiect integrează măsurile de siguranță în vigoare iar activitățile desfășurate exclusiv în aer liber sau in mediul online vor fii îndrăgite, fără doar și poate, de toți participanții. Obiectivul nostru principal este de a le demonstra tinerilor faptul că lectura ne este accesibilă tuturor.
Clubul de lectură se va desfășura în perioada 31 octombrie-21noiembrie, iar tinerii se pot înscrie în perioada 18-26octombrie. Aceștia pot lua legatura cu noi prin intermediul retelelor de socializare unde ne pot găsi sub numele de ”bookuria.ro”. Clubul constă, de asemenea, în întâlniri desfășurate în fiecare weekend unde o să discutăm despre carte, dar o sa realizăm și activități interesante.
„PPP Împreună facem bine” este un proiect implementat de Organizația Națională Cercetașii României cu sprijinul Kaufland România care le oferă tinerilor un program educațional de formare a abilităților de viață. Alături de atelierele de învățare facilitate de adulți, 65 de echipe formate din tineri au posibilitatea de a se implica în propria comunitate, implementând o idee de proiect, cu sprijinul unui minigrant în valoare de 250 de EUR.
Cercetășia este un program educațional captivant pentru mii de copii și tineri din România și de pe întreg globul. Educația cercetășească dezvoltă caractere puternice și construiește comunități durabile, de încredere. În prezent, în România, peste 4000 de copii și tineri, cu vârste între 7 și 24 de ani, din toată țara beneficiază de aceste program complex de formare și dezvoltare, cu sprijinul celor 1500 de voluntari adulți.

Date contact

Coordonator proiect: Bunea Luiza
Telefon: 0762052680
Mail: luiza_bunea@yahoo.com

By stjust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *