0

CE Oltenia – decarbonatare, deriva, dezinteres… (II)

Share ITShare on Facebook
Facebook

Am primit pe adresa redacției un link si un comentariu interesant.

O vorbă din bătrâni spune că orice naș își are nașul. Vorba se adeverește și în cazul ”nașului” CEO (a se citi Daniel Burlan) și al nașului său de cununie (nimeni altul decât cel mai de ”succes” afacerist gorjean, Nicolae Sarcină). Pentru mai multe detalii accesați…

De fapt e vorba de această fotografie, în care nașul Sarcină se pupă cu finul Burlan (sau invers ?!?!?!).

Am apelat la sursele noastre din CEO care ne-au confirmat situația: în poză este Daniel Burlan, actualul preşedinte al Directoratului, cel care s-a aflat şi la conducerea fostei Societăţi Naţionale a Lignitului Oltenia – SNLO, acum parte din Complex. Acesta a lucrat înainte de a ocupa actuala funcţie la firmele omului de afaceri Nicolae Sarcină, care este şi naşul de cununie al directorului Burlan. Şi, din nou întâmplător, acelaşi Burlan, s-a cocoţat în vârful piramidei CEO cu sprijinul deputatului Vîlceanu.

Oricum, Daniel Burlan nu şi-a uitat vechii colaboratori şi susţinători şi chiar le asigură cele mai profitabile contracte de lucrări şi prestări servicii la nivelul unor cariere miniere ale CEO.

Vorbim aici de vechile obiceiuri: mai negociază unele contracte cu firmele lui Nicolae Sarcină şi cu cele ale familiei deputatului liberal Dan Vîlceanu, care acum au exclusivitate; mai cumpără sute de tone de calcar de la firmele fratelui lui Dumitru Iacob – unul dintre directorii Complexului; mai acordă unele proiecte de investiţii la capacităţi care, conform Planului de restructurare, vor fi închise începând cu 2021; mai negociază cu chinezii realizarea marelui grup de 600 MW, dar nimeni nu le spune că cei din Comisia Europeană au impus măsuri pentru reducerea producţiei de energie electrică pe bază de lignit; mai prelungesc anual, în schimbul a câtorva miliarde de lei, contractele de pază cu firmele de casă, ai căror angajaţi au păzit şi pe cei din “mafia cărbunelui” atunci când sustrăgeau sute de tone de lignit, cu complicitatea unor poliţişti, dar fără ca responsabilii CEO să sesizeze lipsa vreunui kilogram de cărbune.

SUCCES NIC COM  Voluntari, TPSUT Motru, TREFO Rovinari, UZITMET INDUSTRY Rovinari şi UZITMET TEHNOLOGY 2020 Rovinari le regăseşti frecvent pe listele de contracte şi pe cele de decontări, iar ultimele trei, care sunt administrate de rudele deputatului Dan Vîlceanu, au încasat în perioada 2019-2020 peste 38 milioane lei. Aşa se explică şi faptul că, în ultimul timp, Dan Vîlceanu a devenit un ferm apărător al intereselor CEO şi militează public pentru menţinerea mineritului în Bazinul Oltenia, lucru foarte bun pentru Complex, dar şi mai profitabil pentru deputat.

stjust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *