Accesăm fonduri europene pentru modernizarea sistemului de gestionare a deșeurilor în MEHEDINȚI

Share ITShare on Facebook
Facebook

Am semnat un parteneriat între Consiliul Județean Mehedinți și Administrația Fondului pentru Mediu, o colaborare în interesul atragerii de fonduri europene pentru modernizarea sistemului de gestionare a deșeurilor în județul Mehedinți.
Avem angajamente clare asumate de România, la acest capitol, în fața Comisiei Europene și ne dorim ca județul Mehedinți să întreprindă toate masurile necesare implementării unor instrumente pentru modernizarea gestionării deșeurilor, dar să și punem în aplicare legislația europeană în domeniul protecției mediului.
Parteneriatul stabilește obligațiile părților, în vederea obținerii finanțării și implementării proiectului „Sprijin pentru pregătirea Aplicației de Finanțare și a Documentațiilor de Atribuire pentru Proiectul – Extinderea și Consolidarea Sistemului de management integrat al deșeurilor solide în județul Mehedinți”. Pentru acest proiect, în valoare de 16,5 milioane euro, ne propunem să accesăm Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritară 3, sau Programul Operațional Dezvoltare Durabilă.
Proiectul cuprinde derularea unor activități și achiziția de mijloace care vor ajuta la dezvoltarea unui management performant al deșeurilor în județul Mehedinți.
Pe lângă achiziția de pubele, containere, compostoare, platforme de colectare, se vor optimiza activitățile de sortare, compostare și tratare mecano-biologică și se va realiza o stație de digestie anaerobă. Totodată, avem în vedere colectarea și valorificarea deșeurilor provenite din construcții / demolări și amenajarea a 5 zone destinate deșeurilor inerte.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *