Din ciclul A FĂCUT, DAR A ȘI FURAT: Același RAFAEL DUNĂRINȚU

Nr. unic (nr. format vechi) : 2530/101/2016
Data inregistrarii 04.07.2016
Data ultimei modificari: 30.07.2020
Sectie: Secţia Penală
Materie: Penal
Obiect: infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000)
Stadiu procesual: Fond
Părţi
Dunărinţu Ionel Rafael Inculpat
Bălănescu Domnica Inculpat
Vărzaru Ilie Inculpat
Ploscaru Ilie Inculpat
Paraschivu Miluş Inculpat
Paulescu-Buican Nistor Inculpat
Golici Georgian-Daniel Inculpat
Scorobete Ion Inculpat
Semen Nicolae Lucian Inculpat
SC TRANS EXFOR SRL Inculpat
MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE – AGENŢIA DE PLĂŢI ŞI INTERVENŢIE PENTRU AGRICULTURĂ Parte civilă
AUTORITATEA NAŢIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR Parte civilă

Şedinţe 29.07.2020
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: Respinge cererea privind constatarea nulităţii tuturor actelor de urmărire penală, a procedeelor probatorii şi a probelor administrate în faza urmăririi penale formulată de inculpatul Dunărinţu Ionel Rafael prin avocat ales, la termenul din 27.03.2019. I. 1. În temeiul art. 396 alin. 1 şi alin. 2 din C.p.p. rap. la art. 18 indice 1 alin.1 şi 3 din Legea 78/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 din C.p.( 6 acte materiale).
Condamnă pe inculpatul Dunărinţu Ionel Rafael pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave la o pedeapsă principală de 3 ani şi 6 luni închisoare.
În temeiul art. 67 alin. 2 C.p. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 5 ani, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. c din C.p..
În baza art. 65 alin. 1 din C.p. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p. 2.În temeiul art. 396 alin. 1 şi alin. 2 din C.p.p. rap. la art. 306 alin 1 C.p. cu aplic. art. 35 alin. 1 din C.p.(4 acte materiale)
Condamnă pe inculpatul Dunărinţu Ionel Rafael pentru săvârşirea infracţiunii de obţinere ilegală de fonduri, în formă continuată, la o pedeapsă principală de 2 ani închisoare.
În temeiul art. 67 alin. 2 C.p. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de trei ani, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. c din C.p..
În baza art. 65 alin. 1 din C.p. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p. 3 .
În temeiul art. 396 alin. 1 şi alin. 2 din C.p.p. rap. la art. 47 alin.1 C.p rap. la art. 322 alin 1 C.p. cu aplic. art. 35 alin. 1 din C.p.(2 acte materiale);
Condamnă pe inculpatul Dunărinţu Ionel Rafael pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, la o pedeapsă principală de 9 luni închisoare.
În temeiul art. 67 alin. 2 C.p. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 1 an, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. c din C.p..
În baza art. 65 alin. 1 din C.p. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p. 4. În temeiul art. 396 alin. 1 şi alin. 2 din C.p.p. rap. la art. 326 alin.1 C.p cu aplic. art.5 C.p
Condamnă pe inculpatul Dunărinţu Ionel Rafael pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, la o pedeapsă principală de 3 luni închisoare(săv la 15.06.2011). În temeiul art. 67 alin. 2 C.p. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 1 an, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. c din C.p.. În baza art. 65 alin. 1 din C.p. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p. 5. În temeiul art. 396 alin. 1 şi alin. 2 din C.p.p. rap. la art. 326 alin.1 C.p cu aplic. art.5 C.p
Condamnă pe inculpatul Dunărinţu Ionel Rafael pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, la o pedeapsă principală de 3 luni închisoare (săv. la 1.06.2013); În temeiul art. 67 alin. 2 C.p. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 1 an, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. c din C.p.
În baza art. 65 alin. 1 din C.p. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p. 7. În temeiul art. 396 alin. 1 şi alin. 2 din C.p.p. rap. la art. 326 alin.1 C.p (săv. la 1.06.2014);
Condamnă pe inculpatul Dunărinţu Ionel Rafael pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, la o pedeapsă principală de 3 luni închisoare. În temeiul art. 67 alin. 2 C.p. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 1 an, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. c din C.p. În baza art. 65 alin. 1 din C.p. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p.
Constată faptul că infracţiunile deduse judecăţii sunt săvârşite în concurs real cu infraţiunile pentru care inculpatul Dunărinţu Ionel Rafael a fost condamnat prin sentinţa penală nr. 196 din 07 noiembrie 2017, pronunţată de Tribunalul Mehedinţi definitivă prin decizia penală nr. 953 din 18 iunie 2019 a Curţii de Apel Craiova.
Repune în individualitatea lor pedepsele aplicate inculpatului prin sentinţa penală nr. 196 din 07 noiembrie 2017, pronunţată de Tribunalul Mehedinţi definitivă prin decizia penală nr. 953 din 18 iunie 2019 a Curţii de Apel Craiova astfel:
– 2 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la infracţiunea de tăiere de arbori din fondul forestier naţional, prev. de art. 47 Cod penal raportat la art. 109 alin. 1 lit. d din Legea nr. 46/2008 Codul silvic, cu aplicarea art. 5 din Codul penal;
– 2 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la infracţiunea de furt de arbori din fondul forestier naţional, prev. de art. 47 Cod penal raportat la art. 109 alin. 1 lit. d din Legea nr. 46/2008 Codul silvic, cu aplicarea art. 5 din Codul penal.
– 2 pedepse complementare constând în interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 5 ani ;
-2 pedepse accesorii constând în interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. În baza art. 38 alin. 1 şi art. 39 alin. 1 lit. b C.p.
Contopeşte cele două pedepse cu închisoa-rea indicate anterior cu pedepsele principale stabilite prin prezenta sentinţă penală şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 3 ani şi 6 luni închisoare la care adaugă o treime din celelalte pedepse, respectiv un 2 ani şi 10 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute, în total pedeapsa rezultantă principală de 6 ani şi 4 luni închisoare, în regim de detenţie.
În temeiul art. 404 alin. 4 lit. a din C.p.p.. Deduce din pedeapsa rezultantă principală de 6 ani şi 4 luni închisoare perioada executată, începând cu data de 18.06.2019 până la pronunţare şi menţine starea de a-rest. În baza art. 45 alin. 3 lit. a din C.p., Aplică pe lângă pedeapsa rezultantă principală pedeapsa complementară rezultantă a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 5 ani, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. c din C.p.
În baza art. 45 alin. 5 rap. la alin. 3 lit. a din C.p., aplică pedeapsa accesorie rezultantă a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p.
Dispune anularea M.E.P.Î. nr. 241/2017 din 18.06.2019, emis de Tribunalul Mehedinţi, dispune şi emiterea unui nou mandat la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe penale. II .
1. În temeiul art. 396 alin. 1 şi alin. 2 din C.p.p. rap. la art. 48 alin.1 C.p. cu referire la art.18 indice 1 alin.1 şi 3 din Legea 78/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 din C.p.( 5 acte materiale).
Condamnă pe inculpata Bălănescu Domnica pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave, la o pedeapsă principală de 3 ani închisoare. În temeiul art. 67 alin. 2 C.p. Aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 3 ani, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. c din C.p.. În baza art. 65 alin. 1 din C.p. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p. 2.În temeiul art. 396 alin. 1 şi alin. 2 din C.p.p. rap. la art.48 alin.1 C.p. cu referire la art. 306 alin 1 C.p. cu aplic. art. 35 alin. 1 din C.p.(4 acte materiale)
Condamnă inculpata pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de obţinere ilegală de fonduri, în formă continuată, la o pedeapsă principală de 2 ani închisoare.
În temeiul art. 67 alin. 2 C.p. Aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 3 ani, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. c din C.p.. În baza art. 65 alin. 1 din C.p. Aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p. 3. În temeiul art. 396 alin. 1 şi alin. 2 din C.p.p. rap. la art. 322 alin 1 C.p. cu aplic. art. 35 alin. 1 din C.p.(2 acte materiale);
Condamnă inculpata pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, la o pedeapsă principală de 3 luni închisoare. În temeiul art. 67 alin. 2 C.p. Aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 1 an, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. c din C.p..
În baza art. 65 alin. 1 din C.p. Aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p. 4.
În temeiul art. 396 alin. 1 şi alin. 2 din C.p.p. rap. la art. 306 alin.1 C.p cu aplic. art.35 alin.1C.p. (4 acte materiale) Condamnă inculpata pentru săvârşirea infracţiunii de obţinere ilegală de fonduri, în formă continuată, la o pedeapsă principală de 3 ani închisoare.
În temeiul art. 67 alin. 2 C.p. Aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 1 an, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. c din C.p. În baza art. 65 alin. 1 din C.p. Aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p.
În baza art. 38 alin. 1şi art. 39 alin. 1 lit. b C.p. Contopeşte pedepsele stabilite prin prezenta sentinţă penală şi aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare la care adaugă o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv un 1an şi 5 luni închisoare, urmând ca inculpata să execute, în total pedeapsa rezultantă principală de 4 ani şi 5 luni închisoare, în regim de detenţie. În baza art. 45 alin. 3 lit. a din C.p., Aplică pe lângă pedeapsa rezultantă principală pedeapsa complementară rezultantă a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 3 ani, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. c din C.p.
În baza art. 45 alin. 5 rap. la alin. 3 lit. a din C.p., aplică pedeapsa accesorie rezultantă a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p. III.
În temeiul art. 396 alin. 1 şi alin. 2 din C.p.p. rap. la art. 321 alin.1 C.p. cu aplic. art.5 Cod penal 1.
Condamnă inculpatul Vărzaru Ilie pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual la o pedeapsă principală de 1 an închisoare. În temeiul art. 67 alin. 2 C.p. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. b din C.p..
În baza art. 65 alin. 1 din C.p. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p., în situaţia în care se va dispune revocarea sau anularea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei principale. În temeiul art. 396 alin. 1 şi alin. 2 din C.p.p. rap. la art.48 alin.1 C.p. cu referire la art. 306 alin.1 C.p. cu aplic. art.5 C.p.
Condamnă inculpatul Vărzaru Ilie pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de obţinere ilegală de fonduri, la o pedeapsă principală de 2 ani închisoare. În temeiul art. 67 alin. 2 C.p. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. b din C.p.. În baza art. 65 alin. 1 din C.p. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p., în situaţia în care se va dispune revocarea sau anularea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei principale.
În temeiul art. 38 alin. 1 şi 39 alin. 1 lit. b C.p., Contopeşte pedepsele stabilite prin prezenta sentinţă penală şi aplică inculpatului Vărzaru Ilie, pedeapsa principală cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care se adaugă o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 4 luni închisoare. În baza art. 45 alin. 3 lit. a din C.p., Aplică pe lângă pedeapsa rezultantă principală pedeapsa complementară rezultantă a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. b din C.p. În baza art. 45 alin. 5 rap. la alin. 3 lit. a din C.p., aplică pedeapsa accesorie rezultantă a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p., în situaţia în care se va dispune revocarea sau anularea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei principale. În baza art. 91 – art. 92 C.p.
Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante de 2 ani şi 4 luni închisoare şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani. În baza art. 93 alin. 1 C.p.
Obligă inculpatul Vărzaru Ilie ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Mehedinţi la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. b C.p. Impune inculpatului obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 C.p.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Obârşia de Câmp, jud. Mehedinţi, pe o perioadă de 60 de zile. Supravegherea executării obligaţiilor prev. de art. 93 alin. 2 lit. b şi alin. 3 din C.p. se face de către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Mehedinţi. În baza art. 91 alin. 4 C.p., Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C.p., privind posibilitatea revocării suspendării sub supraveghere a executării pedepsei rezultante. IV . În temeiul art. 396 alin. 1 şi alin. 2 din C.p.p. rap. la art. 321 alin.1 C.p. cu aplic. art.5 Cod penal 1.
Condamnă inculpatul Paraschivu Miluş pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual la o pedeapsă principală de 1 an închisoare (săv. 2.08.2011). În temeiul art. 67 alin. 2 C.p. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 3 ani, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. c din C.p.. În baza art. 65 alin. 1 din C.p. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p. În temeiul art. 396 alin. 1 şi alin. 2 din C.p.p. rap. la art.48 alin.1 C.p. cu referire la art. 306 alin.1 C.p. cu aplic. art.5 C.p.
2.Condamnă inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de obţinere ilegală de fonduri, la o pedeapsă principală de 2 ani închisoare. În temeiul art. 67 alin. 2 C.p. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. c din C.p.. În baza art. 65 alin. 1 din C.p. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p. 3.În temeiul art. 396 alin. 1 şi alin. 2 din C.p.p. rap. la art. 321 alin.1 C.p.
Condamnă inculpatul Paraschivu Miluş pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual la o pedeapsă principală de 1 an închisoare (săv. 18.09.2014). În temeiul art. 67 alin. 2 C.p. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. c din C.p.. În baza art. 65 alin. 1 din C.p. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p. 4. În temeiul art. 396 alin. 1 şi alin. 2 din C.p.p. rap. la art.48 alin.1 C.p. cu referire la art. 306 alin.1 C.p.
Condamnă inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de obţinere ilegală de fonduri, la o pedeapsă principală de 2 ani închisoare. În temeiul art. 67 alin. 2 C.p. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. c din C.p.. În baza art. 65 alin. 1 din C.p. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p. În temeiul art. 38 alin. 1 şi 39 alin. 1 lit. b C.p., Contopeşte pedepsele stabilite prin prezenta sentinţă penală şi aplică inculpatului Paraschivu Miluş, pedeapsa principală cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care se adaugă o treime din totalul celorlalte pedeapse, respectiv 1 an şi 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 4 luni închisoare, în regim de detenţie. În baza art. 45 alin. 3 lit. a din C.p., Aplică pe lângă pedeapsa rezultantă principală pedeapsa complementară rezultantă a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. c din C.p. În baza art. 45 alin. 5 rap. la alin. 3 lit. a din C.p. Aplică pedeapsa accesorie rezultantă a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p. V. În temeiul art. 396 alin. 1 şi alin. 2 din C.p.p. rap. la art. 321 alin.1 C.p. cu aplic. art.5 Cod penal 1.
Condamnă inculpatul Ploscaru Ilie pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual la o pedeapsă principală de 1 an închisoare (săv. în luna iulie 2012). În temeiul art. 67 alin. 2 C.p. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. b din C.p.. În baza art. 65 alin. 1 din C.p. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p., în situaţia în care se va dispune revocarea sau anularea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei principale.
2. În temeiul art. 396 alin. 1 şi alin. 2 din C.p.p. rap. la art.48 alin.1 C.p. cu referire la art. 306 alin.1 C.p. cu aplic. art.5 C.p. Condamnă inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de obţinere ilegală de fonduri, la o pedeapsă principală de 2 ani închisoare. În temeiul art. 67 alin. 2 C.p. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. b din C.p.. În baza art. 65 alin. 1 din C.p. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p., în situaţia în care se va dispune revocarea sau anularea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei principale.
În temeiul art. 38 alin. 1 şi 39 alin. 1 lit. b C.p., Contopeşte pedepsele stabilite prin prezenta sentinţă penală şi aplică inculpatului Ploscaru Ilie, pedeapsa principală cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care se adaugă o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 4 luni închisoare. În baza art. 45 alin. 3 lit. a din C.p., Aplică pe lângă pedeapsa rezultantă principală pedeapsa complementară rezultantă a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. b din C.p. În baza art. 45 alin. 5 rap. la alin. 3 lit. a din C.p., aplică pedeapsa accesorie rezultantă a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p., în situaţia în care se va dispune revocarea sau anularea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei principale.
În baza art. 91 – art. 92 C.p. Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante de 2 ani şi 4 luni închisoare şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani. În baza art. 93 alin. 1 C.p.
Obligă inculpatul Ploscaru Ilie ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Mehedinţi la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
În baza art. 93 alin. 2 lit. b C.p. Impune inculpatului obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 C.p.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Baia de Aramă, jud. Mehedinţi, pe o perioadă de 60 de zile. Supravegherea executării obligaţiilor prev. de art. 93 alin. 2 lit. b şi alin. 3 din C.p. se face de către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Mehedinţi. În baza art. 91 alin. 4 C.p., Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C.p., privind posibilitatea revocării suspendării sub supraveghere a executării pedepsei rezultante. VI. În temeiul art. 396 alin. 1 şi alin. 2 din C.p.p. rap. la art. 321 alin.1 C.p. cu aplic. art.5 Cod penal 1.
Condamnă inculpatul Paulescu-Buican Nistor pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual la o pedeapsă principală de 1 an închisoare (săv. în luna iulie 2012). În temeiul art. 67 alin. 2 C.p. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. b din C.p.. În baza art. 65 alin. 1 din C.p. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p., în situaţia în care se va dispune revocarea sau anularea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei principale. În temeiul art. 396 alin. 1 şi alin. 2 din C.p.p. rap. la art.48 alin.1 C.p. cu referire la art. 306 alin.1 C.p. cu aplic. art.5 C.p.
2.Condamnă inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de obţinere ilegală de fonduri, la o pedeapsă principală de 2 ani închisoare. În temeiul art. 67 alin. 2 C.p. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. b din C.p.. În baza art. 65 alin. 1 din C.p. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p., în situaţia în care se va dispune revocarea sau anularea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei principale. În temeiul art. 38 alin. 1 şi 39 alin. 1 lit. b C.p.,
Contopeşte pedepsele stabilite prin prezenta sentinţă penală şi aplică inculpatului Paulescu-Buican Nistor , pedeapsa principală cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care se adaugă o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 4 luni închisoare. În baza art. 45 alin. 3 lit. a din C.p., Aplică pe lângă pedeapsa rezultantă principală pedeapsa complementară rezultantă a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. b din C.p.
În baza art. 45 alin. 5 rap. la alin. 3 lit. a din C.p., aplică pedeapsa accesorie rezultantă a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p., în situaţia în care se va dispune revocarea sau anularea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei principale. În baza art. 91 – art. 92 C.p.
Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante de 2 ani şi 4 luni închisoare şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani. În baza art. 93 alin. 1 C.p.
Obligă inculpatul Paulescu-Buican Nistor ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Gorj la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. b C.p. Impune inculpatului obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 C.p.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Padeş, jud. Gorj, pe o perioadă de 60 de zile. Supravegherea executării obligaţiilor prev. de art. 93 alin. 2 lit. b şi alin. 3 din C.p. se face de către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Gorj. În baza art. 91 alin. 4 C.p., Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C.p., privind posibilitatea revocării suspendării sub supraveghere a executării pedepsei rezultante. VII. În temeiul art. 396 alin. 1 şi alin. 2 din C.p.p. rap. la art. 321 alin.1 C.p.
1.Condamnă inculpatul Golici-Georgian Daniel pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual la o pedeapsă principală de 1 an închisoare (săv. 18.09.2014). În temeiul art. 67 alin. 2 C.p. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. b din C.p..
În baza art. 65 alin. 1 din C.p. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p., în situaţia în care se va dispune revocarea sau anularea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei principale.
2.În temeiul art. 396 alin. 1 şi alin. 2 din C.p.p. rap. la art.48 alin.1 C.p. cu referire la art. 306 alin.1 C.p. Condamnă inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de obţinere ilegală de fonduri, la o pedeapsă principală de 2 ani închisoare. În temeiul art. 67 alin. 2 C.p. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. b din C.p.. În baza art. 65 alin. 1 din C.p. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p., în situaţia în care se va dispune revocarea sau anularea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei principale. În temeiul art. 38 alin. 1 şi 39 alin. 1 lit. b C.p.,
Contopeşte pedepsele stabilite prin prezenta sentinţă penală şi aplică inculpatului Go-lici Georgian Daniel, pedeapsa principală cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care se adaugă o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 4 luni închisoare. În baza art. 45 alin. 3 lit. a din C.p., Aplică pe lângă pedeapsa rezultantă principală pedeapsa complementară rezultantă a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. b din C.p. În baza art. 45 alin. 5 rap. la alin. 3 lit. a din C.p., aplică pedeapsa accesorie rezultantă a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p., în situaţia în care se va dispune revocarea sau anularea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei principale. În baza art. 91 – art. 92 C.p.
Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante de 2 ani şi 4 luni închisoare şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani. În baza art. 93 alin. 1 C.p.
Obligă inculpatul Golici Georgian Daniel ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Mehedinţi la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. b C.p. Impune inculpatului obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 C.p.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Burila Mare jud. Mehedinţi, pe o perioadă de 60 de zile. Supravegherea executării obligaţiilor prev. de art. 93 alin. 2 lit. b şi alin. 3 din C.p. se face de către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Mehedinţi. În baza art. 91 alin. 4 C.p., Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C.p., privind posibilitatea revocării suspendării sub supraveghere a executării pedepsei rezultante. VIII 1. În temeiul art. 396 alin. 1 şi alin. 2 din C.p.p. rap. la art. 48 alin.1 C.p. cu referire la art.18 indice 1 alin.1 din Legea 78/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 din C.p.( 2 acte materiale) şi art. 5 C.p.
Condamnă inculpatul Scorobete Ion pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în formă continuată, la o pedeapsă principală de 2 ani şi 4 luni închisoare. În temeiul art. 67 alin. 2 C.p. Aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 3 ani, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. b din C.p.. În baza art. 65 alin. 1 din C.p. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p.
Constată faptul că infracţiunile deduse judecăţii sunt concurente cu infracţiunile pentru care inculpatul a fost condamnat prin sentinţa penală nr. 108/24.10.2012 a Tribunalului Caraş-Severin, definitivă prin decizia penală nr. 1400/22.04.2014, a ÎCCJ. În temeiul art. 97 C.p., anulează suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani închisoare, aplicată pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 26 rap. la art. 254 alin. 2 C.p, rap. la art. 7 alin. 1 din Legea nr. 78/2000, dispusă prin sentinţa penală indicată anterior. În temeiul art. 38 alin. 1-39 alin. 1 lit.b C.p., cu art. 5 C.p.
Contopeşte pedeapsa pentru infracţiunea dedusă judecăţii, cu pedeapsa de 2 ani închisoare, aplicată prin s.p. nr. 108/24.10.2012 a Tribunalului Caraş-Severin, definitivă prin decizia penală nr. 1400/22.04.2014, a ÎCCJ şi dispune ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 4 luni închisoare, la care se adaugă 1/3 din pedeapsa cealaltă, aşa încât va executa în total, 3 ani închisoare. În baza art. 45 alin. 3 lit. a din C.p., Aplică pe lângă pedeapsa rezultantă principală pedeapsa complementară rezultantă a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 3 ani, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. b din C.p. În baza art. 45 alin. 5 rap. la alin. 3 lit. a din C.p., aplică pedeapsa accesorie rezultantă a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p., în situaţia în care se va dispune revocarea sau anularea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei principale. În baza art. 91 – art. 92 C.p. cu referire la art. 97 alin. 2 C.p.
Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante de 3 închisoare şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani. În baza art. 93 alin. 1 C.p.
Obligă inculpatul Scorobete Ion ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. b C.p. Impune inculpatului obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.
În baza art. 93 alin. 3 C.p. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Zăvoi, jud. Caraş-Severin, pe o perioadă de 60 de zile. Supravegherea executării obligaţiilor prev. de art. 93 alin. 2 lit. b şi alin. 3 din C.p. se face de către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin. În baza art. 91 alin. 4 C.p., Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C.p., privind posibilitatea revocării suspendării sub supraveghere a executării pedepsei rezultante. IX. 1. În temeiul art. 396 alin. 1 şi alin. 2 din C.p.p. rap. la art. 48 alin.1 C.p. cu referire la art.18 indice 1 alin.1 din Legea 78/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 din C.p. (2 acte materiale) şi art. 5 C.p. Condamnă inculpatul Semen Nicolae Lucian pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în formă continuată, la o pedeapsă principală de 2 ani închisoare.
În temeiul art. 67 alin. 2 C.p. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 3 ani, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. c din C.p.. În baza art. 65 alin. 1 din C.p. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p.
Constată faptul că infracţiunile deduse judecăţii sunt concurente cu infracţiunile pentru care inculpatul a fost condamnat prin sentinţa penală nr. 196/07.11.2017 pronunţată de Tribunalul Mehedinţi, modificată şi rămasă definitivă la data de 18.06.2019, prin decizia penală nr. 953/18.06.2019 pronunţată de Curtea de Apel Craiova. În temeiul art. 97 C.p., anulează suspendarea sub supraveghere a pedepsei rezultante de 3 ani închisoare, aplicată prin s.p.indicată anterior. Repune în individualitatea lor pedepsele aplicate prin s.p. nr. 953/18.06.2019 pronunţată de Curtea de Apel Craiova, astfel:
– 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 25 C.pen. anterior rap.la art. 108 alin. 1 lit. d, alin. 2 lit. a din Legea nr. 46/2008 Codul silvic, art. 74 alin. 1 lit. a şi alin. 2 C.pen. anterior, art. 76 alin. 1 lit. c C.pen. anterior, art. 5 C.pen..
– 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 25 C.pen. anterior rap. la art. 110 alin. 1 lit. d, alin. 2 lit. a din Legea nr. 46/2008 Codul silvic, art. 74 alin. 1 lit. a şi alin. 2 C.pen. anterior, art. 76 alin. 1 lit. c C.pen. anterior, art. 5 C.pen.
În temeiul art. 38 alin. 1-39 alin. 1 lit.b C.p. cu aplic. art.5 C.P. Contopeşte pedeapsa pentru infracţiunea dedusă judecăţii, cu pedepsele de: 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 25 C.pen. anterior rap. la art. 108 alin. 1 lit. d, alin. 2 lit. a din Legea nr. 46/2008 Codul silvic, art. 74 alin. 1 lit. a şi alin. 2 C.pen. anterior, art. 76 alin. 1 lit. c C.pen. anterior, art. 5 C.pen., şi 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 25 C.pen. anterior rap. la art. 110 alin. 1 lit. d, alin. 2 lit. a din Legea nr. 46/2008 Codul silvic, art. 74 alin. 1 lit. a şi alin. 2 C.pen. anterior, art. 76 alin. 1 lit. c C.pen. anterior, art. 5 C.pen., aplicate prin s.p. nr. 196/07.11.2017 pronunţată de Tribunalul Mehedinţi, modificată şi rămasă definitivă la data de 18.06.2019, prin decizia penală nr. 953/18.06.2019 pronunţată de Curtea de Apel Craiova, şi dispune ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare, la care se adaugă 1/3 din totalul celorlalte, astfel încât va executa 4 ani şi 8 luni închisoare, în regim de detenţie. În baza art. 45 alin. 3 lit. a din C.p., Aplică pe lângă pedeapsa rezultantă principală pedeapsa complementară rezultantă a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 3 ani, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. c din C.p.
În baza art. 45 alin. 5 rap. la alin. 3 lit. a din C.p., aplică pedeapsa accesorie rezultantă a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 din C.p., în situaţia în care se va dispune revocarea sau anularea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei principale. X.
În temeiul art. 396 alin. 1 şi alin. 2 din C.p.p. rap. la art. 48 alin.1 C.p. cu referire la art.18 indice 1 alin.1 şi alin. 3 din Legea 78/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 din C.p.( 3 acte materiale) şi art. 5 C.p. Condamnă inculpata persoană juridică, SC TRANS EXFOR S.R.L., la pedeapsa de 50.000 lei amendă penală (250 zile amendă, cuantumul unei zile amendă fiind de 200 lei) pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în formă continuată și cu consecinţe deosebit de grave. În temeiul art. 136 alin. 1, 3 lit. f C.p. cu referire la art. 145 alin. 3 C.p., aplică inculpatei pedeapsa complementară a afișării hotărârii de condamnare pe o perioadă de trei luni la sediul societății. Constată faptul că, infracţiunea dedusă judecăţii este concurentă cu infracţiunile pentru care inculpata persoană juridică a fost condamnată prin s.p. nr. 196/07.11.2017 pronunţată de Tribunalul Mehedinţi, modificată şi rămasă definitivă la data de 18.06.2019, prin decizia penală nr. 953/18.06.2019 pronunţată de Curtea de Apel Craiova. Repune în individualitatea lor pedepsele aplicate persoanei juridice prin sentinţa penală indicată anterior, astfel:
– pedeapsa de 20.000 lei amendă penală și pedeapsa complementară prevăzută de art. 53 ind. 1 al. 3 lit. e teza a II a C.penal din 1969 a afișării hotărârii de condamnare pe o perioadă de două luni la sediul societății, pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere de arbori din fondul forestier naţional.
– pedeapsa de 20.000 lei amendă penală și pedeapsa complementară prevăzută de art. 53 ind. 1 al. 3 lit. e teza a II a Cod penal din 1969 a afișării hotărârii de condamnare pe o perioadă de două luni la sediul societății, pentru săvârşirea infracţiunii de furt de arbori din fondul forestier naţional.
În temeiul art. 147 C.p. rap. la art. 38 alin. 1-39 alin. 1 lit. c C.p. cu art. 5 C.P. Contopeşte pedeapsa de 50.000 lei amendă penală, pentru infracţiunea dedusă judecăţii cu pedepsele de:
20.000 lei amendă penală a afișării hotărârii de condamnare pe o perioadă de două luni la sediul societății, pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere de arbori din fondul forestier naţional şi de 20.000 lei amendă penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt de arbori din fondul forestier naţional, aplicate prin sentinţa penală nr.196/07.11.2017 pronunţată de Tribunalul Mehedinţi, modificată şi rămasă definitivă la data de 18.06.2019, prin decizia penală nr. 953/18.06.2019 pronunţată de Curtea de Apel Craiova şi dispune executarea pedepsei celei mai grele de 50.000 lei amendă penală, la care se adaugă 1/3 din totalul celorlalte pedepse, astfel încât, inculpata persoană juridică va executa în total 63.333 lei amendă penală. În temeiul art. 147 alin. 2 C.p. Aplică inculpatei pedeapsa complementară rezultantă a afișării hotărârii de condamnare pe o perioadă de trei luni la sediul societății. Atrage atenţia inculpatei asupra disp. art. 497 alin. 3 C.p.p referitoare la neexecutarea amenzii şi art.503 alin. 1 C.p.p. referitoare la neexecutarea pedepsei complementare.
În baza art. 25 C.p.p., rap. la art. 397 C.p.p., Admite în parte acţiunea civilă exercitată de partea civilă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) – Bucureşti şi obligă inculpaţii să plătească părţii civile după cum urmează:
Obligă inculpatul Dunărinţu Rafel Ionel să plătească suma totală de 4.894.847,05 lei, reprezentând sprijin financiar acordat necuvenit în campaniile agricole 2009-2014, din care, în solidar cu inculpata Bălănescu Domnica pentru suma de 3.985.916,47 lei; în solidar cu inculpaţii Scorobete Ion şi Semen Nicolae Lucian pentru suma de 1.730.296,96 lei şi în solidar cu inculpata SC TRANS EXFOR pentru suma de 2.642.227,54 lei.
Obligă pe inculpata Bălănescu Domnica la plata sumei de 3.985.916,47 lei, din care: în solidar cu inculpatul Dunărinţu Rafael Ionel, pentru suma de 3.985.916,47 lei, în solidar cu inculpaţii Scorobete Ion, Semen Nicolae Lucian şi SC TRANS EXFOR pentru suma de 1.730.296,96 lei.
Obligă pe inculpatul Scorobete Ion la plata sumei de 1.730.296,96 lei, din care, în solidar cu inculpaţii Dunărinţu Ionel Rafael, Semen Nicolae Lucian, Bălănescu Domnica şi SC TRANS EXFOR, pentru suma de 1.730.296,96 lei.
Obligă pe inculpatul Semen Nicolae Lucian la plata sumei de 1.730.296,96 lei, din care în solidar cu inculpaţii Dunărinţu Ionel Rafael, Scorobete Ion, Bălănescu Domnica şi SC TRANS EXFOR, pentru suma de 1.730.296,96 lei.
Obligă pe inculpata SC TRANS EXFOR la plata sumei de 2.642.227,54 lei, din care, în solidar cu Dunărinţu Ionel Rafael pentru suma de 2.642.227,54 lei, în solidar cu inculpaţii Scorobete Ion şi Semen Nicolae Lucian pentru suma de 1.730.296,96 lei şi în solidar cu inculpata Bălănescu Domnica pentru suma de 1.730.296,96 lei.
Obligă fiecare inculpat să plătească accesoriile sumelor stabilite la debitul principal, accesorii ce vor fi calculate potrivit Codului de procedură fiscală.
Obligă inculpaţii Dunărinţu Rafael Ionel să plătească suma totală de 228.613,43 lei, reprezentând ajutor specific ovine, încasat necuvenit de inculpatul Dunărinţu Ionel Rafael, din care, în solidar cu inculpata Bălănescu Domnica pentru suma de 224.853 lei, în solidar cu inculpaţii Vărzaru Ilie şi Paraschivu Miluş pentru suma de 60.120 lei fiecare, în solidar cu inculpaţii Paulescu Buican Nistor şi Ploscaru Ilie pentru suma 60.180 lei fiecare şi în solidar cu inculpaţii Paraschivu Miluş şi Golici Georgian Daniel pentru suma de 44.602,27 lei fiecare.
Obligă inculpata Bălănescu Domnica la plata sumei de 224.853 lei, din care, în solidar cu inculpatul Dunărinţu Rafael Ionel, pentru suma de 224.853 lei, în solidar cu inculpaţii Vărzaru Ilie şi Paraschivu Miluş pentru suma de 60.120 lei, în solidar cu Paulescu Buican Nistor şi Ploscaru Ilie pentru suma de 60.180 lei şi în solidar cu inculpaţii Paraschivu Miluş şi Golici Georgian Daniel pentru suma de 44.602,27 lei.
Obligă pe inculpatul Vărzaru Ilie la plata sumei de 60.120 lei, din care, în solidar cu fiecare dintre inculpaţii Dunărinţu Rafael, Bălănescu Domnica şi Paraschivu Miluş, pentru suma de 60.120 lei.
Obligă pe inculpatul Paraschivu Miluş la plata sumei de 104.722,27 lei, din care, în solidar cu inculpaţii Dunărinţu Rafael Ionel şi Bălănescu Domnica, pentru suma de 104.722,27 lei, cu fiecare şi în solidar cu inculpaţii Vărzaru Ilie pentru suma de 60.120 lei şi cu inculpatul Goligi Georgian Daniel pentru suma de 44.602,27 lei fiecare.
Obligă pe inculpatul Paulescu Buican Nistor la plata sumei de 60.180 lei, din care, în solidar cu inculpaţii Dunărinţu Rafael Ionel şi Bălănescu Domnica şi Ploscaru Ilie pentru suma de 60.180 lei fiecare.
Obligă pe inculpatul Ploscaru Ilie la plata sumei de 60.180 lei, din care, în solidar cu inculpaţii Dunărinţu Rafael Ionel şi Bălănescu Domnica şi Paulescu Buican Nistor, pentru suma de 60.180 lei fiecare.
Obligă pe inculpatul Golici Georgian Daniel la plata sumei de 44.602,27 lei, din care, în solidar cu inculpaţii Dunărinţu Rafael Ionel, Bălănescu Domnica şi Paraschivu Miluş pentru suma de 44.602,27 lei fiecare.
Obligă fiecare inculpat să plătească accesoriile sumelor stabilite la debitul principal, accesorii ce vor fi calculate potrivit Codului de procedură fiscală.
Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă ANSVSA Bucureşti şi obligă inculpata Bălănescu Domnica să plătească părţii civile, suma de 3536,45 lei. În baza art. 404 alin. 4 lit. c C.p.p., rap. la art. 249 alin. 5 C.p.p.,
Dispune menţinerea sechestrelor asiguratorii instituite prin Ordonanța din data de 11.06.2015 (volumul 16, filele 96-101) prin care s-a dispus instituirea sechestrului asigurător până la concurenţa sumei de 4.757.676,07 RON, asupra bunurilor imobile (în cotă de 1/2) şi mobile, proprietatea inculpatului DUNĂRINȚU IONEL RAFAEL, după cum urmează:
– imobilul constituit din teren extravilan în suprafaţă de 83.000 mp situat în comuna Balta din judeţul Mehedinţi, dobândit în data de 18.03.2013 şi înscris în Cartea Funciară nr. 50288 a OCPI Mehedinţi din data de 27.03.2013;
– imobilul constituit din teren extravilan în suprafaţă de 19.732 mp situat în oraşul Baia de Aramă din judeţul Mehedinţi, dobândit în data de 30.08.2011 şi înscris în Cartea Funciară nr. 50445 a OCPI Mehedinţi din data de 1.09.2011;
– imobilul constituit din teren extravilan în suprafaţă de 30.000 mp situat în comuna Balta din judeţul Mehedinţi, dobândit în data de 23.05.2013 şi înscris în Cartea Funciară nr. 50319 a OCPI Mehedinţi din data de 3.06.2013;
– imobilul constituit din teren extravilan în suprafaţă de 30.000 mp situat în comuna Bala din judeţul Mehedinţi, dobândit în data de 23.05.2013 şi înscris în Cartea Funciară nr. 50485 a OCPI Mehedinţi din data de 4.06.2013;
– imobilele situate în sat Bîrâiacu, comuna Ponoarele, jude? Mehedinți, cu cărțile funciare aferente, deschise la data de 25.09.2012 astfel:
teren în suprafață de 1.229 mp conform C.F. 50266;
teren în suprafață de 1.372 mp conform C.F. 50267;
teren în suprafață de 1.105 mp conform C.F. 50268;
teren în suprafață de 1.000 mp conform C.F. 50269;
teren în suprafa?ă de 1.000 mp conform C.F. 50270 și teren în suprafață de 1.000 mp conform C.F. 50271,
– imobilul constituit din teren intravilan în suprafaţă de 1.500 mp situat în oraşul Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, dobândit în data de 20.03.2013 şi înscris în Cartea Funciară nr. 50598 a OCPI Mehedinţi din data de 27.03.2013;
– imobilul constituit din apartament situat în Baia de Aramă, str. Tudor Vladimirescu nr.21, bl. Cooperativa Arta Populară, sc.1, et.2, ap.11, judeţ Mehedinţi, dobândit în data de 6.03.2012 şi înscris în Cartea Funciară nr. 50074-C1-U9 a OCPI Mehedinţi din data de 7.03.2012, cu o valoare de achiziţie de 50.000 lei;
– imobilul constituit din teren intravilan în suprafaţă de 4.880 mp pe care este amplasată o casă de locuit şi anexe, situat în oraşul Baia de Aramă, str. Republicii nr.60, judeţul Mehedinţi, dobândit în 2006 şi înscris în Cartea Funciară nr. 50889 a OCPI Mehedinţi în data de 6.02.2007;
– imobilul constituit din casă de locuit situată în sat Bîrâiacu nr.51, com Ponoarele, jud. Mehedinți;
– autoturismul marca BMW X6, an de fabricaţie 2009, culoare alb, cu seria de motor 25356984 şi seria de şasiu WBAFG01090L189991, cu numărul de înmatriculare MH 05 EUZ.
Prin Ordonanța din 15.07.2015 (volumul 16, filele 209-214) s-a dispus instituirea sechestrului asigurător până la concurenţa sumei de 4.757.676,07 RON, asupra unor bunuri imobile, cu privire la care la data de 11.06.2015 a fost instituită măsura asiguratorie doar pentru cota de 1 , precum și asupra altor bunuri imobile aflate în proprietatea inculpatului DUNĂRINȚU IONEL RAFAEL în cotă de 1/1, după cum urmează:
– diferența de 1 din imobilul constituit din teren extravilan în suprafaţă de 30.000 mp situat în comuna Balta din judeţul Mehedinţi, dobândit în data de 23.05.2013 şi înscris în Cartea Funciară nr. 50319 a OCPI Mehedinţi din data de 3.06.2013;
– diferența de 1 din imobilul constituit din teren extravilan în suprafaţă de 30.000 mp situat în comuna Bala din judeţul Mehedinţi, dobândit în data de 23.05.2013 şi înscris în Cartea Funciară nr. 50485 a OCPI Mehedinţi din data de 4.06.2013;
– diferența de 1 din imobilele situate în sat Bîrâiacu, comuna Ponoarele, județ Mehedinți, cu cărțile funciare aferente, deschise la data de 25.09.2012 astfel:
teren în suprafață de 1.229 mp conform C.F. 50266; teren în suprafață de 1.372 mp conform C.F. 50267;
teren în suprafa?ă de 1.105 mp conform C.F. 50268; teren în suprafa?ă de 1.000 mp conform C.F. 50269;
teren în suprafa?ă de 1.000 mp conform C.F. 50270 și teren în suprafață de 1.000 mp conform C.F. 50271;
– imobilul constituit din apartament situat în Baia de Aramă, str. Republicii nr.21, bl. 21, sc.1, et.3, ap.15, judeţ Mehedinţi, dobândit în data de 6.05.2004 şi înscris în Cartea Funciară nr. 50038-C1-U1 a OCPI Mehedinţi din data de 24.03.2005;
– imobilul constituit din teren extravilan în suprafaţă de 2.172 mp situat în oraşul Baia de Aramă din judeţul Mehedinţi, punct „Valea Oraşului”, dobândit în data de 7.11.2006 şi înscris în Cartea Funciară nr. 50890 a OCPI Mehedinţi din data de 24.07.2014.
Menţine măsurile asigurătorii instituite prin Ordonanța nr. 629/P/2014 din 20.07.2015 (volumul 16, filele 426-428) s-a dispus instituirea sechestrului asigurător până la concurenţa sumei de 4.757.676,07 RON, asupra bunurilor imobile, proprietatea inculpatei BĂLĂNESCU DOMNICA, după cum urmează:
– teren intravilan în suprafață de 497 mp situat în satul Brebina, oraș Baia de Aramă, jude? Mehedin?i, cu numărul cadastral 50874, achiziționat în data de 01.11.2014 cu suma de 2.000 lei;
– teren în suprafa?ă de 450 mp și construcții edificată pe acesta în suprafa?ă de circa 60 mp situat în mun. Drobeta-Turnu Severin, str. Kiseleff, nr. 62, județ Mehedinți, dobândit în baza actului de vânzare-cumpărare din 14.04.1992, neînregistrat în cartea funciară, în valoare de circa 30.000 euro, 132.552 lei la cursul BNR din 20.07.2015.
Menţine măsurile asigurătorii instituite prin Ordonanța din data de 20.07.2015 (volumul 16, filele 447-448) s-a dispus instituirea sechestrului asigurător până la concurenţa sumei de 44.602,27 RON, asupra bunului imobil, proprietatea inculpatului GOLICI GEORGIAN DANIEL în cotă de 1/2, după cum urmează:
– apartament situat în mun. Drobeta-Turnu Severin, str. Cicero, nr. 113, bl. S12, sc. 2, et. 2, ap. 6, jude? Mehedinți, compus din 4 camere cu o suprafață de 80,38 mp, înscris în cartea funciară nr. 50024-C1-U2, a OCPI Mehedinți – BCPI Drobeta-Turnu Severin din data de 22.04.2014 achiziționat la un pre? de 156.500 lei la data de 30.09.2013.
Menţine măsurile asigurătorii instituite prin prin Ordonanța cu nr. 629/P/2014 din 09.06.2015 prin s-a dispus instituirea sechestrului asigurător până la concurenţa sumei de 2.642.227,55 RON, asupra bunurilor imobile, proprietatea inculpatei S.C. TRANS EXFOR S.R.L., CUI. 16789017, în cotă de 1/1, după cum urmează: – imobil constituit din teren intravilan categoria “fâneață” în suprafață de 3.500 mp situat în intravilanul orașului Baia de Aramă (punct numit “Valea Orașului”), județ Mehedinți, având numărul cadastral 620, dobândit în data de 30.07.2007 la prețul de 50.000 lei, potrivit contractului de vânzare-cumpărare 1285 autentificat prin Încheierea nr. 1285/2007 la Biroul Individual Notarial CERBU DURALIA MIHAIELA și înscris în Cartea Funciară nr. 50424 a OCPI Mehedinți – BCPI Drobeta-Turnu Severin la data de 01.08.2007,
– imobil constituit din următoarele: teren intravilan categoria “curți construcții” în suprafață de 5.116 mp, 2 construcții industriale și edilitare (cu destinația hală în suprafață totală de 1.327 mp), 1 construcție industrială și edilitară (cu destinația magazie în suprafață de 13 mp) și 1 construcție anexă (cu destinația rezervor în suprafață de 25 mp), situat în intravilanul localității Mărășești, oraș Baia de Aramă județ Mehedinți, având numărul cadastral 50447, dobândit în data de 27.07.2011 la prețul de 100.000 lei, potrivit contractului de vânzare-cumpărare autentificat prin Încheierea nr. 2216/2011 la Biroul Individual Notarial PĂSĂRIN OVIDIU și înscris în Cartea Funciară nr. 50447 a OCPI Mehedin?i – BCPI Drobeta-Turnu Severin la data de 02.08.2011,
– imobil situat în intravilanul orașului Baia de Aramă, str. Constantin Brâncoveanu, nr. 6, județ Mehedinți, dobândit la data de 21.12.2009 potrivit actului de dezmembrare și contract de vânzare cumpărare nr.3717 înregistrat la Biroul Notarului Public “PĂSĂRIN OVIDIU” la prețul de 160.000 lei, constituit din următoarele:
• teren intravilan categoria “curți construcții” în suprafață de 264 mp, având numărul cadastral 50105, înscris în Cartea Funciară nr. 50105 a OCPI Mehedinți – BCPI Drobeta-Turnu Severin la data de 23.12.2009,
• teren intravilan categoria “curți construcții” în suprafață de 1.565 mp, precum și următoarele construcții: 1 construcție administrativă și social-culturală (compusă din 3 birouri, 6 holuri, 6 wc-uri, 1 cameră protocol, 1 sală instructaj, 2 grupuri sanitare, 2 arhive, 1 casa scării, 1 casierie, 1 vestiar, 1 magazie și 1 atelier, în suprafață totală de 213 mp), 2 construcții anexă dintre care una cu destinația “2 garaje” în suprafață de 73 mp) iar cealaltă cu destinația “1 depozit combustibil, 1 magazie” în suprafață de 50 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 50104 a OCPI Mehedinți – BCPI Drobeta-Turnu Severin la data de 23.12.2009, – imobile dobândite în baza contractului de vânzare-cumpărare din 30.10.2009 autentificat prin Încheierea nr. 3326/2009 la Biroul Individual Notarial PĂSĂRIN OVIDIU, la prețul de 82.624 lei după cum urmează:
• teren extravilan categoria “pășune” în suprafață de 8.228 mp situat în extravilanul satului Seliștea, comuna Isverna (punct numit “Ogașul al Mare”), județ Mehedinți, înscris în Cartea Funciară nr. 50023 a OCPI Mehedinți – BCPI Drobeta-Turnu Severin la data de 09.11.2009, având nr. cadastral 50023,
• teren extravilan categoria “pășune” în suprafață de 3.316 mp situat în extravilanul satului Seliștea, comuna Isverna (punct numit “La Moara”), județ Mehedinți, înscris în Cartea Funciară nr. 50021 a OCPI Mehedinți – BCPI Drobeta-Turnu Severin la data de 09.11.2009, având nr. cadastral 50021.
• teren intravilan categoria “curți construcții și fânețe” situate în intravilanul satului Seliștea, comuna Isverna (punct numit “Plaț Casa”), județul Mehedinți, în suprafață de 27.700 mp dintre care suprafața de 795 mp teren curți construcții și suprafața de 26.905 mp teren fânețe, având nr. cadastral 50026.
Menţine măsurile asigurătorii instituite prin Ordonanța din data de 13.06.2016 prin s-a dispus instituirea sechestrului asigurător până la concurenţa sumei de 1.730.296,96 RON, asupra bunurilor imobile (în cotă de 1) și mobile, proprietatea inculpatului SEMEN NICOLAE LUCIAN după cum urmează:
– imobil constituit din teren extravilan categoria “pădure” în suprafață de 23.000 mp situat în extravilanul comunei Balta, judț? Mehedinți identificat în tarla 7, parcela 13, amplasament cadastral forestier UPIV-UA81, dobândit în data de 26.04.2012 la pre?ul de 18.000 lei, potrivit contractului de vânzare-cumpărare autentificat prin Încheierea nr. 1093/2012 la Biroul Individual Notarial OPRIȘOR VALENTIN și înscris în Cartea Funciară nr. 50235 a OCPI Mehedinți – BCPI Drobeta-Turnu Severin la data de 27.04.2012;
– autoutilitară camion marca METALCAR ATM 10, an de fabricație 1995, culoare principală verde, culoare secundară gri, cu seria motor 22181 și seria șasiu UU4940003S0088053, cu numărul de înmatriculare MH 12 FAG;
Menţine măsurile asigurătorii instituite prin Ordonanța din data de 14.06.2016 prin s-a dispus instituirea sechestrului asigurător până la concurenţa sumei de 60.180 RON, asupra bunurilor imobile (în cotă de 1) și mobile, proprietatea inculpatului PLOSCARU ILIE, după cum urmează:
– imobil constituit din teren extravilan categoria “pădure” în suprafață de 10.000 mp situat în extravilanul orașului Baia de Aramă, județ Mehedinți, Tarla 27, Parcela2, UP VI, UA 257, Ocol Baia de Aramă, dobândit în data de 26.12.2015 la prețul de 3.500 lei, potrivit contractului de vânzare-cumpărare autentificat prin Încheierea nr. 201/2015 la Biroul Individual Notarial ȘERBAN ILIE și înscris în Cartea Funciară nr. 50951 a OCPI Mehedinți – BCPI Drobeta-Turnu Severin la data de 11.01.2016;
– autoturismul marca OPEL ASTRA G CARAVAN, an de fabricație 2002, de culoare verde, cu seria motor 17D02817 și seria șasiu W0L0TGF3522276130, cu numărul de înmatriculare MH 52 DET;
– autoturismul marca OPEL ASTRA CARAVAN, an de fabricație 2002 de culoare roșu, cu seria motor 17B86087 și seria șasiu W0L0TGF3522134164, cu numărul de înmatriculare MH 03 VJJ;
Menţine măsurile asigurătorii instituite prin Ordonanța din data de 14.06.2016 prin s-a dispus instituirea sechestrului asigurător până la concurenţa sumei de 104.722,27 RON, asupra bunurilor imobile (în cotă de 1) și mobile, proprietatea inculpatului PARASCHIVU MILUȘ, după cum urmează:
-cotei 1 din imobilul constituit din teren extravilan categoria “arabil” în suprafață de 6.000 mp situat în extravilanul comunei Burila Mare, sat Burila Mare, Tarla 246/7, parcela 106, județ Mehedinți, dobândit în data de 18.07.2013 la prețul de 1.000 lei, potrivit contractului de vânzare-cumpărare autentificat prin Încheierea nr. 1674/2013 la Biroul Individual Notarial „PĂTRA?CU MARIANA VIOLETA” și înscris în Cartea Funciară nr. 50745 a OCPI Mehedinți – BCPI Drobeta – Turnu Severin la data de 18.07.2013,;
– asupra cotei de 1/1 din imobilele dobândite la data de 12.08.2005 la prețul estimativ de 7.000 lei, potrivit contractului de donație autentificat prin Încheierea nr. 1792/2005 la Biroul Individual Notarial „ILINCA MARTA” constituite din următoarele:
-teren extravilan categoria “pădure”, situate în extravilanul comunei Burila Mare, județ Mehedinți, în suprafață totală de 5,000 mp dintre care 2300 mp în T254, parcela 1274/3 și 1.500 mp în T265 parcela 1317/2/3 ;
– autovehicul tip remorcă marca HUMBAUR STEELY 752111 HA EA UG 11FS, an de fabricație 2012, culoare gri, cu seria carte de identitate K675856 și seria șasiu WHDC0722BC0610691, cu numărul de înmatriculare MH 16 PDS;
– autovehicul tip motocicletă marca YAMAHA HW125 SE59 I, an de fabricație 2012, culoare negru, cu seria motor 055395 și seria șasiu RKRSE591000015423, cu numărul de înmatriculare MH 15 PDS;
– autoturism marca Citroen C5, an de fabricație 2012 de culoare negru, cu seria motor 4016851 și seria șasiu VF7RDRHF8CL515387, cu numărul de înmatriculare MH 12 PDS;
– autoturism marca RENAULT SYMBOL, an de fabricație 2006 de culoare negru, cu seria motor R322372 și seria șasiu VF1LB0BC536689809, cu numărul de înmatriculare MH 99 PDS.
Menţine măsurile asigurătirii instituite prin Ordonanța cu nr. 629/P/2014 din 14.06.2016, prin care s-a dispus instituirea sechestrului asigurător până la concurenţa sumei de 60.120 RON, asupra bunurilor imobile (în cotă de 1) și mobile, proprietatea inculpatului VĂRZARU ILIE, după cum urmează:
– imobil constituit apartament în suprafață utilă de 64 mp, compus din 3 camere, dependințe și balcon situat în municipiul Drobeta-Turnu Severin, str. Calomfirescu, nr. 265, bloc 5, scara 1, etaj 1, ap. 6, județ Mehedinți, dobândit în anul 1991, potrivit contractului de vânzare-cumpărare încheiat cu Regia Autonomă LOTUS și înscris în Cartea Funciară nr. 51885-C1-U5 a OCPI Mehedin?i – BCPI Drobeta-Turnu Severin la data de 22.02.2006;
– autoturismul marca Dacia Logan, an de fabricație 2009, de culoare negru cu seria motor UG43268 și seria șasiu UU1LSDAEF41773920, cu numărul de înmatriculare MH 04 JOK.
Menţine măsurile asigurătorii instituite prin Ordonanța din data de 14.06.2016 prin care s-a dispus instituirea sechestrului asigurător până la concurenţa sumei de 1.730.296,96 RON, asupra bunurilor imobile (în cotă de 1), proprietatea inculpatului SCOROBETE ION, după cum urmează:
– imobil constituit din teren extravilan în suprafață de 3.820 mp situat în comuna Zăvoi, sat Valea Bistrei, județ Caraș-Severin, dobândit în data de 18.02.2014 la prețul de 3.000 lei, potrivit contractului de vânzare-cumpărare autentificat prin Încheierea nr. 288/2014 la Biroul Individual Notarial SCHINTEIE PETRU și înscris în Cartea Funciară nr. 31881 a OCPI Caraș-Severin – BCPI Caransebeș la data de 20.02.2014.
Menţine măsurile asigurătorii instituite prin Ordonanța din data de 15.06.2016 prin s-a dispus instituirea sechestrului asigurător până la concurenţa sumei de 60.180 RON, asupra bunurilor imobile (în cotă de 1) și mobile, proprietatea inculpatului PAULESCU-BUICAN NISTOR, după cum urmează:
– imobil constituit din teren extravilan categoria “pădure” în suprafață de 34.920 mp situat în extravilanul orașului Baia de Aramă, județ Mehedinți, cu număr cadastral 50146, dobândit în data de 08.03.2010 la prețul de 117.600 lei, potrivit contractului de vânzare-cumpărare autentificat prin Încheierea nr. 217/2010 la Biroul Individual Notarial „L. LESE, R.I. COCEA” și înscris în Cartea Funciară nr. 50146 a OCPI Mehedinți – BCPI Drobeta – Turnu Severin la data de 09.03.2010;
– imobil constituit apartament în suprafață utilă de 67 mp, compus din camera de zi, 2 dormitoare, bucătărie, 2 băi, hol, cămară și balcon situat în orașul Baia de Aramă, str. Republicii, nr. 22, bloc 22, scara 2, etaj 2, ap. 7, județ Mehedinți, dobândit în data de 10.09.1991, potrivit contractului de vânzare-cumpărare nr.154 și înscris în Cartea Funciară nr. 50207-C1-U8 a OCPI Mehedinți – BCPI Drobeta-Turnu Severin la data de 26.03.2015;
– autoturismul marca Opel Vectra, an de fabricație 2002, de culoare gri, cu seria motor 20Y71624 și seria șasiu W0L0ZCF6921058919,cu numărul de înmatriculare MH 04 RDK, dobândit la data de 15.11.2010 conform contractului de vânzare-cumpărare încheiat cu GURAN ALEXANDRU CRISTIAN la prețul de circa 2.000 euro, respectiv 9.000 lei.
– autoturismul marca Skoda Fabia, an de fabricație 2007, de culoare gri, cu seria motor 292425 și seria șasiu TMBJY16Y874156046, cu numărul de înmatriculare MH 03 TON, dobândit la data de 14.03.2007 conform facturii fiscale emisă de SC AUTEC AUTOTECHNIK SRL, CUI RO1155790 la prețul de 27.542,65 lei.
În baza art. 274 alin. 1 C.p., obligă fiecare inculpat la plata sumei de 8000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare statului, din care câte 5000 lei cheltuieli judiciare în faza de urmărire penală şi 3000 lei cheltuieli efectuate în faza judecăţii.
În temeiul art. 274 alin. 1 teza a II-a, onorariul avocatului din oficiu, Comănceanu Silvia, stabilit conform delegaţiei nr. 1923/15.06.2018, emisă de Baroul Mehedinţi, se va majora la suma de 1256 lei şi va rămâne în sarcina statului, urmând să fie suportat din fondurile Ministerului justiţiei.

Cu apel în 10 zile de la comunicare.

Pronunţată în sedinţă publică, azi 29.07.2020, la sediul Tribunalului Mehedinţi.
Document: Hotarâre 79/2020 29.07.2020

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *