Colțu Pinguinului

Share ITShare on Facebook
Facebook

Tanti Nuța Cucu a-nceput să fie ancorată în arealul politico-social-economic, – că cultural nu prea mai avem, dîn pricină că premiile literare se dau ca ouăle Kinder, adevărate suprize – , dă cînd și-a făcut pagină dă urmărit știrile pă feisbuc. Nu dă laicuri, nu comentează și nu șăruiește nimic, să nu o ia postacii partidelor politice la oichi și să-i taie pensia sau să-i crească lindicul. Sau invers, că nu mai știi cum dracu să dai cu ăștia. A scăpat cu bine dă carantină, chit că i-a crescut mustața de striga nea Milogogu după ea pă stradă, în versuri șic, Pinguina nătăfleață/Are sau n-are mustață? Dă altfel, Culcușica a tras semnalul de alarmă dă la mine dă la poartă, cum că face reclamație la Cabinetul Doi dă la Prefectură, că femeile-s discriminate dîn pricină dă mustață, ce, ele n-au voie să aibă? Ba da, i-am spus ferm, da nu două: una sus și una jos, că nu-i bine. Jos să poartă tatuajul indescifrabil cu valențe reflectorizante, să să vadă noaptea sub pătură, să nu dai, dracu, cu capul dă ceva și să-ți revină mintea la picioare!…
„Coane, fii atent la mine că a doua oară nu-ți mai spun. Am constatat, dă cînd cu feisbucul ăsta, că valorile prostiei locale sînt mai ancorate-n chintesența publică a societății și conștiinței noastre decît Arsenie Poca. Uite, dă exemplu, nea NICU FOSTU, supărat nevoie mare că s-a-ntors iar CRISTI, BĂ, CRISTI! pă scaunul dă tocat politicieni pesediști cu butoane dă masaj, a anunțat, mai deunăzi, că VINE! Deși știam că plecase… Pentru că pe matale nu te mai interesează, deocamdată, politica locală, că n-au găsit ăștia scaun care să-ți țină podoaba (lati)fundiară și, în plus dă asta ai cam început să le aduci deservicii galbenilor cînd ai cochetat cu roșii, mă simt nevoită să-ți împărtășesc dîn expertiza mea logică și funcțională încă.

Deci, FOSTUL vine. Asta înseamnă că pleacă cine? E un fel dă SCHIMBARE ca la Prefectură? Pă cine o fi SCHIMBAT noua subprefectă, asta numai unii căzuți în patima linsului pot spune… Deci, ca să mă crezi că-ți vorbesc adevărul și numai adevărul, îți arăt una bucată afiș electoral (pupăza dîn spate se esclude dîn ecuație, că n-are nici o treabă). Acuma, ca să-i încurc și mai mult pă ai de sînt și pă internauți, am decis să fac și eu un afiș și să-l plasez, strategic, pă feisbuc, în fel și fel dă grupuri fără apartenență politică. Poate să prinde ceva dă cineva, mai știi? De aceea îți arăt și varianta mea, apropo dă plecări, veniri și alte chestii politico-șaradești care mai mult descurcă unele lucruri decît să le încurce. După consultarea analiștilor politici locali, în numerele viitoare o să-ți comunic cine cu cine vine, care cu cine pleacă, cine nu mai pleacă deloc și cine nu mai vine niciodată. Până atunci, stau, suspin și uneori mai lăcrămez cînd văd cît dă adînc e celălalt FOST, DON COSTEL, cam singurul, bag samă, care nu să țîne cu mîna dă țîța stîngă la momentele oficiale. N-o avea țîță sau care-i treaba, că asta n-am înțăles la mulți!? În fine, e treaba lor și a grupurilor oculte dîn care fac parte, dar mă bucură alura și statura lui DON COSTEL. Cu haina pă umeri nici nu știi: VINE sau PLEACĂ? În locul cui? Cine schimbă SCHIMBAREA? Costele, mamă, facem și noi ceva? Pentru cineva?
Te pupă drăgostos, ca la piață
PINGUINA CU MUSTAȚĂ.
Pinguinu nu vrea, cică…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *