0

COVID la Neurologie, la Spitalul Județean

Share ITShare on Facebook
Facebook

Având în vedere situația cazurilor de COVID-19 din SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚA DROBETA TURNU SEVERIN, secția NEUROLOGIE, vă comunicăm că în urma anchetei epidemiologice efectuate de către CSCBT – DSP Mehedinți sunt 12 cazuri COVID-19.
Din totalul de 12 cazuri: 9 sunt cadre medico-sanitare (1 medic, 5 asistenți medicali și 3 infirmiere) și 3 pacienți internați în secția Neurologie, în perioada 17.05-06.06.2020. Persoanele cu rezultat pozitiv au fost internate  în  spitalul COVID – secția Boli Infecțioase SJU Drobeta Turnu Severin (10 persoane din care 1 caz pe secția ATI – pentru afecțiunea neurologică) și în spitalul suport COVID- Orșova (2 persoane), persoanele contacte acestora li s-a indicat măsura de izolare la domiciliu.
S-a realizat testarea personalului secției Neurologie și a pacienților internați, prin protocol de testare suplimentar față de recomandările metododologice.
S-au dispus măsuri riguroase de curățenie și dezinfecție a tuturor spațiilor și zonelor/obiectelor de la nivelul secției cu dezinfectant cu efect virulicid, ventilația încăperilor.
S-a recomandat ca pacienții aflați deja pe secția Neurologie să rămână în aceleași saloane, până la externare.

stjust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *