„Mă raportez la bunătatea divină, cât de bun și milostiv este Dumnezeu și cât de răi și invidioși suntem noi, oamenii…”

La Orșova se mai întâmplă și lucruri bune. Oricine trece prin municipiu poate observa că s-a schimbat ceva pentru comunitate. Că o fi, sau nu, „vinovat” primarul de această dezvoltare ce mai contează!?! Faptele bune se văd rareori, tocmai de aceea se mai găsesc panglicari țopăitori care să observe și să comenteze „pe invers”, cum s-ar zice. Din hăituiala la care e supus în ultima vreme a înțeles și primarul ceva. Ești înjurat și de una, și de alta. Dacă este de ajuns să lămurească capetele fierbinți de ură ale unora, bine!, dacă nu, „asta e, nu pot mulțumi pe toată lumea, dar, după mine se vede ceva. După ei ce rămâne? O postare, un cont fals și o piatră aruncată aiurea. Pentru unii e sport național aruncatul cu pietre, dar nu se uită nimeni cine aruncă și la comanda cui…”

 

„Cu riscul de a supăra pe mulți, vă spun că în mai puțin de 2 săptămâni locuitorii cartierului din zona de sud a Orșovei vor fi branșați la sistemul cel nou de alimentare cu apă, am montat apometrele, branșamentele la fiecare proprietate și în circa o lună vom trece la asfaltarea străzilor din zona de Sud, și anume străzile Eminescu, Traian, Banatului, Dierna, cinci străzi. Până la momentul acesta avem 11 km de conductă schimbată din 18 km cât se găsesc în proiect. Și dacă tot suntem la acest capitol, îi dau o veste proastă operatorului privat și o veste bună orșovenilor: este vorba de rezilierea contractului de apă canal, Curtea de Apel Craiova a dat un verdict foarte important pentru mine în sensul că a dispus anularea hotărârii instanței de la Drobeta Turnu Severin și a trimis dosarul spre rejudecare. Eu zic că avem șanse ca acest contract să fie reziliat de instanțele de judecată. Din punct de vedere poltici vă spun că e foarte greu să conduci un oraș ca Orșova, pentru că sunt tot felul de piedici, inclusiv din cadrul Primăriei, și aici mă refer la unii funcționari publici, după care vin piedicile din Consiliul Local. Asta e, ce să fac, merg înainte, proiectele mele pentru comunitatea din care provin îmi dau satisfacția că rămâne ceva în urma mea, tocmai de aceea mă dau peste cap și se poate observa că s-au schimbat multe în Orșova, și mai sunt de schimbat, este timp, zic eu. Cu toate astea, nu înțeleg de ce primarul e hulit, chiar dacă face și lucruri bune. Nu toată lumea mă iubește, și pot să dau un exemplu biblic: cât de bun și cât de milostiv este Dumnezeu și tot nu-l iubește toată lumea. Așa este și cazul meu, să nu se înțeleagă că mă cred Dumnezeu, nu, eu mă raportez la bunătatea divină, cât de milostiv este Dumnezeu și cât de răi și invidioși suntem noi, oamenii. Majoritatea celor care sunt cu capul pe umeri conștientizează și constată că, de când am preluat mandatul de primar în Orșova, dezvoltarea este într-un anumit sens. Dovadă: proiectele implementate și cele în curs de implementare.
După cum știți, anul trecut, guvernul îmi aprobase o anumită sumă de bani pentru construirea blocurilor sociale, urma să construiesc un bloc ca să mut toți locuitorii din binecunoscutele blocuri California. După care s-a schimbat guvernul, iar noul guvern mi-a retras acea finanțare, și aveam să constat, recent, că tot același guvern a conștientizat că este important să fii alături de comunitate și administratorul ei, și zilele trecute am fost sunat de la Ministerul Dezvoltării, că îmi vor fi alocate sume de bani pentru continuarea acelui proiect de construire a locuinețlor sociale. Așa că urmează procedura obișnuită în astfeld e cazuri, voi scoate la licitație proiectul, demersurile pe plan local s-au făcut, am adoptat o hotărâre de Consiliu local prin care am stabilit sumele de bani, este un proiect multianual, în fiecare an autoritatea publică locală va primi de la guvern o anumită sumă de bani pentru finalizarea acestui proiect. Vestea bună este că, după îndelungate dezbateri și tot felul de demersuri la guvern am găsit bunăvoință și sprijin pentru a aloca fondurile necesare. Urmează licitația, procedurile… California va fi demolat și este posibil ca pe această locație să facem ori un parc ori blocuri pentru tineri, tip ANL.


De asemenea, vă pot spune că, alături de locuințe prioritar sunt și locurile de muncă, sunt locuri de muncă, dar nu se înghesuie nimeni la ele, din 400 de angajați la volane, la fosta TAKATA, doar sub 100 sunt orșoveni, restul vin din Drobeta Turnu Severin, Vânju Mare și alte localități, este nevoie de forță de muncă, Șantierul Naval duce lipsă de forță de muncă, chiar și eu pe șantierele de lucrări la obiectivele de investiții am nevoie de forță de muncă. Dar am impresia că sunt mulți care-și doresc să nu muncească prea mult, dar să fie superplătiți. În premieră, vă spun că zilele trecute, la propunerea mea, s-a adoptat o hotărâre în Consiliul local prin care am concesionat o suprafață de teren pentru LIDL, care urmează să deschidă un magazin la Orșova, oferind 25 locuri de muncă permanente plus cele temporare, ne-cesare pentru construirea magazinului pe amplasamentul dat de mine.
Eu spun că s-au mișcat lucrurile în Orșova, am accesat și fonduri europene, am avut un proiect pe un grant norvegian cu valoare de peste 300.000 euro, anul trecut am semnat un proiect, contract cu o valoare de 1 milion de euro pentru aparatură nouă pentru Spitalul Orșova, aici este inclusă achiziția unui computer tomtograf. Acest proiect se află în desfășurare, suntem în procedura de achiziție publică… În ultimele două luni am mai semnat două contracte importante, unul cu Agenția Fondului de Mediu, de peste 500.000 euro, pentru închiderea gropii de gunoi, iar săptămâna trecută am mai semnat un proiect cu o valoare de 600.000 euro pentru digitalizarea instituției Primăriei. De când sunt eu primar am semnat contracte de finanțare pentru comunitatea orșoveană de peste 10 milioane de euro. Niciunul dintre primarii de până acum nu au adus asemenea sume cât am adus eu singur. Asta nu se dorește să se vadă, din invidie sau din rea voință”, ne spunea MARIUS SIMION STOICA, primarul Orșovei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*