reclama ta aici

Valentin Vasilescu – un caz revoltător de ingratitudine şi neomenie

Luat de vârtejul răvăşitor şi profund depersonalizant al atâtor tensionate întâmplări cotidiene, îl uitasem demult, într-un colţ mai obscur şi mai puţin activ, al memoriei mele, pe mult hulitul şi detestatul cronicar/istoric bizantin Procopiu din Cezareea (sec. VI), care, de aproape 15 secole, continuă să îngreţoşeze, să revolte, să oripileze cu pilda de duplicitate, servilism şi jigodism a lucrării şi vieţii sale, când am început să citesc cu mereu potenţată stupefacţie proza lui Valentin Vasilescu, „Sala de aşteptare”, publicată într-un recent număr al valoroasei reviste de cultură, literatură şi artă mehedinţene „Amfitrion”.
Dar, pentru a ne pregăti într-un fel cititorii pentru o cât mai bună, mai exactă înţelegere a textului citat şi a stării de stupefacţie, perplexitate şi, mai ales de profundă, irepresibilă revoltă, pe care ne-a provocat-o acesta, simţim nevoia acută de a oferi celor care, poate, nu le cunosc, câteva informaţii şi precizări imperios necesare, cu privire la autorul incalificabilului şi descalificantului text, la actualul său statut profesional şi la relaţiile sale cu conducerea trustului de presă la care lucrează şi, înainte de toate, cu „patronii” acestuia, oameni (şi „angajatori”) de o conduită proverbial de elegantă şi generoasă faţă de toţi salariaţii şi colaboratorii lor. Aşadar, Valentin Vasilescu lucrează de ani de zile la RTS, de departe postul TV cel mai modern, cel mai bine dotat logistic, cel mai puternic şi eficient şi care se bucură de o amplă audienţă, net superioară celor înregistrate de celelalte posturi TV locale şi a fost tot timpul respectat şi preţuit ca nimeni altul, atât de către ceillalţi salariaţi, cât şi de „patronii”, de fapt „patroana” RTS, care i-a fixat, cu o mult prea nemeritată înţelegere şi generozitate, un statut profesional aparte, vizibil, strident de privilegiat. Lui Valentin Vasilescu, mai simplu şi mai tranşant spus, i s-au făcut, în cadrul RTS, nu numai toate favorurile, ci chiar şi toate mofturile de „vedetă TV”, mereu plictisită, obosită, cinică, dezabuzată şi, cel mai grav, definitiv şi ireparabil plafonată. I-a fost angajaţă şi soţia tot aici şi este plătită (bănuiesc după numărul incredibil al emisiunilor şi paginilor cotidiene de medicină (?!) pe care le semnează!), deşi este doar absolventă de liceu, cu un salariu de trei ori mai mare decât al unui profesor tânăr de liceu, el îşi impune în grila postului orice emisiune pohteşte şi visează, şi are venituri salariale de… ministru secretar de stat… Ce mai, statut belferesc, boieresc, sub toate aspectele, de invidiat de către orice om cu un anume simţ al realităţii şi măsurii cuviincioase prezidată de tradiţionalele, străvechile precepte morale ale omeniei şi bunului simţ elementar. Dar, în loc de respect şi preţuire şi de o veşnică, profundă recunoştinţă pentru toţi cei care îi asigură, de ani de zile, traiul tihnit, îndestulat şi prosperitatea, bucuria şi tot binele familiei sale, Valentin Vasilescu săvârşeşte gestul uluitor, total incalificabil, aberant şi iresponsabil de a scrie şi publica rânduri de factură mizerabilă, jegoasă, a celor ce urmează …
Formidabil, revoltător, exasperant! Culmea-culmilor neruşinării! Uite, pomina dracului, cine are curajul şi tupeul înmărmuritor să o facă pe lupul moralist şi să vorbească despre „goliciune interioară”! El, tocmai el, vorba lui Alexandru Lăpuşneanu, despre Moţoc, el, Vasilescu, cel „îmbătrânit în rele şi ciocoit la toţi domnii”, el, cel care are, într-adevăr, „goliciune interioară” de a „muşca precum un câine turbat mâna care l-a hrănit!”
Dar să continuăm sufocanta, aiuritoare citare din „opera” acestui straniu, neverosimil Procopiu din… Severin (mai bine puneam articolului meu titlul „Umbra lui Procopiu din Cezareea la Severin”, sau „Fantoma lui…” sau „Procopiu din Cezareea s-a reîncarnat” sau „S-a făcut strigoi Procopiu din Cezareea şi bântuie prin judeţul Mehedinţi”…):
E şi „jucăria” ta, Valentine, şi dacă „jupânii actuali” se supără şi îţi iau jucăria, ca un copil rău şi obraznic, ai să urli de o să se audă din Serbia şi, ca să îţi împrumut şi eu puţin vulgarul, porcosul limbaj şi o sintagmă care ŢIE ţi se potriveşte mai bine, o să dai cu „CURUL IMENS” de pământ, o să te tăvăleşti pe jos epileptic şi o să te zbaţi ca un răţoi cu gâtul tăiat.
Dar, cel mai grav, o să faci „păianjeni” (cum se mai zice pe la noi, ăştia mulţii şi proştii, de la ţară) la „CURUL IMENS”, de foame, că nici dracul nu o să te mai angajeze undeva, în oraşul şi judeţul ăsta, de „pricopsit” ce eşti!
(Va urma)
EMIL TĂTARU

4 Comments on "Valentin Vasilescu – un caz revoltător de ingratitudine şi neomenie"

 1. Felicitări, dle. Valentin Vasilescu! Informaţia şi adevărul nu pot fi nici vândute nici cumpărate. Aş vrea s-o felicit şi pe patroana dv., dacă va dovedi inteligenţa de a aprecia verticalitatea şi prodesionalismul, pentru a-şi zmulge trustul de presă din amatorismul şi provincialismul în care se bălăceştge de ani buni..

 2. articol corect… stimă domnule profesor rongo – o remarcă proprie – RTS e azi altfel decat televiziunea mediocră TERRA-SAT ul. Dumneata acum vrei sa fie chiar ca PROTV? Nu sunt multe televiziuni locale prin ţară mai bune ca RTS-ul. Fac şi ei ce pot cum pot şi cu ce au. Sunt oameni care pun suflet acolo pentru cele ce realizează zi de zi…Fetele acelea care nu sunt toate aşa cum le pictează colegul lor – citesc promterul mai bine ca o Escă, sunt cameramani care ştiu să ia imagini profesioniste, sunt editori excepţionali, sunt şoferi profesionişti care aleargă zilnic după ştiri cu reporterii, etc Vasilescu n-are legatură cu „profesionalismul” de care vorbiti aici.. el acu-l pupă pe gură pe conu mialake sau pe senator sau pe dumneata si-ntr-o secundă îi umple de … k..t. când aceşti sunt cu spatele la el – e „profesionist” doar la bârfă şi denigrare.

 3. Gresiti cu totii pentru ca nu sunteti atenti… Vaska nu injura „patro-anca” ci pe Anomalia – pe directoarea rts-ului. Qui prodest – cui foloseste? aceasta-i intrebarea „fratilor”! Adica cine-si doreste muuult muuuuult de tot acest post de director? Vaska camaradul STIE!…
  Vaska nu scrie nici un cuvintel intamplator toate au „bataie lunga”.in timp
  Il si vad cum s-a tavalit de ras „ca un ratoi” cand a citit articolu de mai sus sau comentariile voastre. Erau exact reactiile pe care si le dorea!
  Sa vedem daca schimbarile din reteseu – cele planuite de el se vor si intampla intocmai. Reactiile patronilor sunt acum importante pentru el. Alta data „jocurile” i-au „iesit” la marele fix – chiar e „profesor” la astfel de intrigi.

  • Sper ca nu esti obsedatul ala care-o viseaza pe Anomalia zi si noapte, singura, de altfel, care l-a pus cu botul pe labe, la o adica. Vaska a scris o fictiune, unii au interpretat-o cum au vrut ei, altii au compus balade de dor, oftica si jale, doar-doar li s-or mai scula oaresce fiori pe sira spinarii. Cat priveste schimbarile din reteseu, mai vasea, sa fii dumneata sanatos, se tot schimba pe acolo de vreo 3 ani, ba Vaska e pe duca, ca si demis, ba demite pe altii, aiureli demne de scarba, debitate de o minte bolnava care nu accepta un adevar, si anume faptul ca a FOST DAT AFARA.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*