reclama ta aici

Redacția revistei „România literară” la Drobeta Turnu Severin

Vineri, 1 noiembrie a.c., în sala „Virgil Ogășanu” din cadrul Palatului Cultural s-a desfășurat o nouă ediție a Festivalului Național ”Sensul Iubirii”.
Evenimentul, respectând tradiția din ultimii ani, a avut invitați de seamă, oameni de cultură din țară și din Serbia, astfel încât să existe un dialog cu publicul severinean.
La ediția din acest an a Festivalului au fost prezenți, la întâlnirea cu noi, patru membri din redacția revistei „România literară”, respectiv Gabriel Chifu, Daniel Cristea-Enache, Sorin Lavric și Cristian Pătrășconiu (ultimii doi, severineni cu care ne mândrim), dar mai cu seamă criticul literar Nicolae Manolescu – directorul prestigioasei reviste.
Fiecare dintre invitați a subliniat momentul în care s-a produs intrarea în redacția revistei, precum și avatarurile acesteia de-a lungul timpului („România literară” este, alături de „Viața românească” și de „Convorbiri literare” una dintre cele mai longevive reviste literare).
A fost emoționantă fiecare evocare în acest sens, modul în care istoria personală s-a suprapus peste istoria acestei reviste.
Dacă timpul alocat evenimentului ar fi permis, ne-am fi bucurat să intrăm într-un dialog real, fructuos, cu redacția revistei, fiind noi înșine oameni care citesc și scriu constant, care am fidelizat, de-a lungul timpului, rubrici și idei, cronicari literari etc.
Așteptăm cu interes ediția de anul viitor și, posibil, o revedere cu oamenii care scriu despre cărțile care contează.
CRONICAR

Be the first to comment on "Redacția revistei „România literară” la Drobeta Turnu Severin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*