reclama ta aici

Centrul Local de Cercetași Aetos organizează a cincea tabără educațională în natură!

Valea Cernei, 20 august 2019 – Centrul Local Aetos (filială a Organizației Naționale Cercetașii României) organizează cea de-a cincea ediție a Campului de Vară – o tabără educațională în natură, la care participă peste 60 de tineri cercetași din județul nostru, cu vârste cuprinse între 13 și 23 de ani.
Campul de vară este cel mai important eveniment al cercetașilor – momentul în care aceștia pun în practică tot ce au învățat la întâlnirile săptămânale de peste an: lucrul în echipă, inițiativa, organizarea, planificarea.
Ce se întâmplă, concret, în campul de vară? Se doarme la cort timp de 10 zile – acest aspect fiind esențial, întrucât tinerii învață să trăiască alături de alții, să respecte un program de somn, să se organizeze într-un spațiu restrâns, dar mai ales, să nu le fie teamă de natură, să reziste nopților reci în sacii de dormit și zgomotelor care se aud din jur.
Se gătește la vatră de către echipe de cercetași care se rotesc între ele, pentru că experiența practică pe care acest proces o aduce crește încrederea tinerilor de a lua inițiativa, de a duce un lucru până la bun-sfârșit și a-și asuma succesul final.


Au loc diferite ateliere educaționale, conduse de tineri cu experiență, care aduc experiențe altfel cercetașilor participați în campul de vară: plimbări cu canoele pe lac, tras cu arcul, desene pe lut, ecologizare, etc. Cercetașii vă invită cu drag sâmbăta aceasta, 24 august, la Ziua Porților Deschise, unde veți găsi aproximativ 70 de tineri energici, plini de idei și veselie, multe corturi de toate culorile, oameni care gătesc la ceaun (și care vă vor invita la masă), canoe cu care ne putem da pe lac, ateliere în paralel organizate de cercetași, un râu Cerna limpede și rece, o câmpie cu meri înconjurată de munți pe toate părțile, multe trasee faine pe care le puteți parcurge.
Campul este situat pe Valea Cernei, în campingul de lângă Pensiunea Dumbrava, la 12 km mai sus de Băile Herculane (pe drumul care duce spre Baia de Aramă). Anul acesta, Campul de vară a primit sprijinul Direcției Județene de Sport și Tineret Mehedinți, care a crezut în proiectul tinerilor și le-a fost alături în organizare.
Centrul Local Aetos face parte din Organizația Națională Cercetașii României, o organizație de tineret care oferă educație pentru viață, încurajează creativitatea, motivează implicarea tinerilor în comunitățile din care fac parte și creează un cadru simbolic în care aceștia se pot dezvolta intelectual, fizic sau spiritual.

Be the first to comment on "Centrul Local de Cercetași Aetos organizează a cincea tabără educațională în natură!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*