reclama ta aici

O Conferință prea liniștită la PSD MEHEDINȚI

561 de delegați veniți din tot județul au ales, săptămâna trecută, mai precis joi, 18 iulie a.c., noua conducere a PSD Mehedinți, ocazie cu care au cunoscut, destul de aproape, și oaspeții de la București: premierul Viorica Dăncilă, președintele PSD, Eugen Teodorovici – ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, Mihai Fifor – secretarul general al PSD, Mihai Fifor, dar și miniștrii Sorina Pintea, ministrul Sănătății, Marius Budăi, ministrul Muncii, Petre Daea, ministrul Agriculturii. Pe scenă au mai urcat parlamentarii de Mehedinți ai acestui partid, senatorul Liviu Mazilu și deputații Alina Teiș, Vlad Bontea și Alexandru Bălănescu.
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a adus mehedințenilor o veste minunată: după insistențele președintelui Consiliului Județean Mehedinți, aparatul RMN promis Spitalului Județean Drobeta Turnu Severin, va ajunge în a doua săptămână a lunii august, când va fi și montat.


În raportul de activitate pe ultimii 4 ani, prezentat de președintele Aladin Georgescu, a fost evidențiată activitatea politică și administrativă desfășurată de PSD Mehedinți de la ultima Conferință județeană.
Pentru funcția de președinte executiv al PSD Mehedinți au candidat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, cel care deținea acestă funcție, și Constantin Trușcă, primarul comunei Șimian. Marius Screciu a câștigat această funcție cu 358 de voturi, în timp ce Constantin Trușcă a obținut 193 de voturi.

La finalul lucrărilor Conferinței județene, Aladin Georgescu a fost reales în funcția de președinte al PSD Mehedinți, mai cu seamă că nu a avut niciun contracandidat la această funcție.

„Această Conferință județeană reprezintă un eveniment politic important pentru noi ca partid. Ne așteaptă lupte politice grele, iar eu am convingerea că noua conducere a PSD Mehedinți are capacitatea să le câștige. Ultima perioadă a fost mai încărcată în evenimente și ne-a a testat loialitatea față de partid. Dar aici, față de ultima conferință din 2015, marea majoritate din membri PSD cu care am pornit la drum sunt acum aici. În organizație domnește echilibrul și respectul reciproc. Au mai fost divergențe de opinii, dar le-am rezolvat și au fost adevărate lecții pentru noi, am învățat din propriile greșeli.
Activitatea politică a fost una prolifică, ne-am îndeplinit majoritatea obiectivelor pe care ni le-am propus la ultima conferință județeană din 2015. PSD Mehedinți are 55 de primari din total de 66 de primari câți avem în județ, 397 consilieri locali, 18 mandate din 31 de mandate la Consiliul Județean și avem președintele CJ Mehedinți și primar în municipiul reședință de județ. La ultimele alegeri locale am câștigat toate primăriile centrelor urbane din Mehedinți. După alegerile parlamentare din anul 2016 avem 3 deputați din 4 și 1 senator din 2, toți persoane competente. Anul 2019 a fost unul activ pentru organizația noastră, în care fiecare s-a implicat, organizațiile locale au membri activi.
În 2019 – 2020 îmi doresc ca rezultatele să fie pe măsura potențialului pe care îl avem. Mă bazez pe voi toți”,
a spus în raportul de activitate Aladin Georgescu.
St. JUST

Be the first to comment on "O Conferință prea liniștită la PSD MEHEDINȚI"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*