ALADIN GEORGESCU, președintele PSD MEHEDINȚI: „Faptele dau puterea!”

Share ITShare on Facebook
Facebook

-Ce înseamnă 48.000 de voturi pentru Aladin Georgescu, președintele PSD Mehedinți?
-O să încerc un răspuns pragmatic la întrebarea dumneavoastră. Sigur că după alegerile europarlamentare am făcut o analiză a voturilor obținute, luând în calcul fiecare comună, oraș și municipiu în parte. În general, nu au existat surprize în ceea ce privește rezultatele, în sensul că așteptările nu mi-au fost înșelate, ca președinte al PSD Mehedinți, fapt pentru care mulțumesc, pe această cale, echipelor de campanie și domnilor primari pentru efortul făcut, știut fiind faptul că interesul pentru alegerile europarlamentare, în general, nu este la fel de ridicat ca cel pentru alegerile locale sau parlamentare. Am luat în calcul toate aspectele, astfel că cele peste 48 000 de voturi care s-au concretizat într-un procent de 43,07% în Mehedinți pentru PSD este îmbucurător, cu atât mai mult cu cât nu numai că este peste media pe țară, dar ne aflăm în rândul organizațiilor județene ale Partidului Social Democrat, pe locul al III-lea. Pe de altă parte, sigur că ne doream mai mult și este normal să ne dorim mai mult în perspectiva alegerilor care urmează. Totuși, e clar că în ciuda dezinformărilor care se fac pe rețelele de socializare, pentru că acesta este principalul mijloc de campanie în ultimii ani, oamenii apreciază ceea ce am reușit noi să facem în Mehedinți, cu sprijinul Guvernului PSD-ALDE. Avem investiții în aproape fiecare comună, avem 43% din rețeaua de drumuri județene în reabilitare sau modernizare, iar oamenii au înțeles că ne facem treaba, chiar dacă probabil, și-ar dori rezultate imediate.

-Pe unii i-a cam luat valul USR-PLUS. Poate constitui această alianță o opoziție mai de Doamne-ajută, cum se spune?
-Știți vorba românului ”La pomul lăudat să nu te duci cu sacul?!” Cam așa este și cu acest partid. Ceea ce vreau să spun este că procentele obținute de ei sunt strict legate de faptul că este o formațiune nou intrată în cursele electorale, iar oamenii au mers pe principiul ”sunt noi, hai să îi votăm!” Nu este cea mai bună variantă, pentru că iată, după alegerile europarlamentare, liderii nu au vrut să își asume guvernarea, ceea ce arată clar că un proiect pentru țară nu au, ci se bazează mai mult pe atacuri, la fel cum au făcut în campania electorală. La nivel județean, PSD este lider în preferințele electo-ratului, iar diferența de 20 de procente între noi și următorul clasat, ne face să nu ne îngrijorăm prea tare, cu atât mai puțin dacă este să ne gândim la această formațiune.

-La ora actuală, PSD Mehedinți are zone fierbinți, având în vedere războiul mediatic dus de o anumită parte politică?
-Zone fierbinți în niciun caz nu avem din acest punct de vedere. Așa cum v-am spus, așteptările nu mi-au fost înșelate la alegerile europarlamentare, și când am spus acest lucru m-am referit atât la sensul bun al sintagmei, cât și la cel mai puțin bun. Experiența m-a făcut să cunosc foarte bine oamenii cu care lucrez atât la nivelul Consiliului Județean, cât și la nivel politic și atunci, fără lipsă de modestie, e greu să mă surprindă ceva. Foarte important este că oamenii s-au convins de războaiele mediatice de pe canalele de televiziune și nu își exprimă votul în funcție de ceea ce văd la televizor neapărat. Sigur că sunt foarte importante canalele media, dar dacă omul a văzut că are asfalt la poartă și apă curentă la robinet în curte, nu are cum să nu aprecieze acest lucru și echipa care a făcut posibil acest lucru. O să spuneți că sunt lucruri normale acestea, apă curentă, canalizare și drumuri. Sunt, dar din păcate până acum nu s-au făcut, iar noi, acum, le dăm oamenilor condițiile necesare pentru un trai decent.

-Se poate schimba ceva în PSD la nivel național? La nivel local ce ați schimba și de ce?
-Apreciez interesul dumneavoastră pentru răspunsurile la aceste întrebări, dar nu o să vi-l satisfac în amănunt, întrucât sunt chestiuni de strategie și nu aș vrea să le divulg. Trăim o perioadă în care se produc schimbări destul de des pe toate planurile și atunci, ca să le faci față, trebuie să fii pregătit și să îți adaptezi strategia proprie, în funcție de ceea ce se întâmplă, cu atât mai mult cu cât vrei să rămâi un lider. Pentru că suntem lideri, încercăm să dictăm noi schimbările, dar vă asigur că acestea, din punctul nostru de vedere, sunt doar în interesul cetățenilor din județul Mehedinți. Pe de altă parte, la nivel național, s-au făcut și se fac în continuare, analize, iar schimbările se fac prin votul majorității colegilor din Comitetul Executiv Național. Congresul de la sfârșitul acestei luni, prin votul delegaților, va arăta clar direcția pe care o vom urma. Așa este democratic și așa se va întâmpla. Din punctul meu de vedere, este nevoie de mai multă comunicare și vreau să cred că am înțeles acest lucru, având în vedere desele întâlniri care s-au organizat în ultima perioadă la București. Comunicarea și turarea motoarelor la maximum în perioada următoare, în sensul în care obiectivele pe care le avem, în infrastructură, în primul rând, să prindă contur cât mai repede, sunt cheile care ne pot redresa la nivel național în preferințele electoratului.

-În Mehedinți e slabă opoziția sau e puternic PSD condus de dumneavoastră?
-Fără ezitare, răspunsul se regăsește în partea a doua a întrebării. PSD este puternic în Mehedinți pentru că noi, cei din conducere am profitat de toate oportunitățile să atragem investiții. Mă refer aici la sumele record care au fost atrase în județ prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Suntem în topul județelor din țară ca valoare. În ceea ce privește atragerea fondurilor europene, în Regiunea Olteniei, suntem în top, am reușit să atragem cea mai mare sumă pe cap de locuitor pe Programul Operațional Regional și programele transfrontaliere. Faptele dau puterea! Opoziția, e bine că este așa!

-Ați lăsa administrația publică pentru un post politic la București?
-Cu siguranță, nu! Vreau să duc la capăt ceea ce am început aici pentru că sunt proiecte foarte importante și care se derulează pe o perioadă mai lungă.

-În contextul pregătirii pentru alegerile locale, aveți de jucat o carte a continuității sau una a oamenilor noi, cu preponderență din eșalonul doi al PSD?
-Nu aș alege una fără cealaltă. În Consiliul Județean, la fel ca și în consiliile locale, PSD are consilieri foarte buni, dar sigur că pe alocuri, trebuie să existe oportunități și pentru cei mai tineri dintre colegi. Vom face în așa fel încât să avem și experiența colegilor din acest mandat, dar și dorința de muncă și afirmare a celor mai tineri. Discutăm despre liste și nume, după alegerile prezidențiale din această toamnă, foarte importante și pentru care trebuie să ne implicăm cu toate forțele.

St. JUST

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *