reclama ta aici

IONUȚ SIBINESCU(ALDE): Administraţiile publice locale pot construi reţele de energie electrică şi gaze naturale din fonduri de la stat

Liderul ALDE Drobeta, Ionuț Sibinescu, a salutat decizia Camerei Deputaţilor de a adopta legea pentru completarea OUG de aprobare a Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), prin care administraţia locală poate accesa fonduri de la bugetul de stat pentru construirea, reabilitarea şi extinderea reţelelor de energie pe curent şi gaze.
„Parlamentul a creat posibilitatea pentru administraţiile locale să construiască reţelele de energie electrică şi gaze naturale din fonduri de la bugetul de stat, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), ceea ce nu a fost posibil până acum.
Este un proiect pe care ALDE l-a susținut atât în Parlament, cât și prin reprezentanții săi în cadrul Guvernului, în special prin miniștrii Energiei, Toma Petcu și Anton Anton”, a declarat Ionuț Sibinescu, președinte ALDE Drobeta Turnu-Severin.
Ministrul Energiei, deputatul ALDE Anton Anton, a anunțat în urmă cu o săptămână că a fost schimbată legislația în privința extinderii rețelelor de gaz în România în așa fel încât unitățile administrativ-teritoriale, adică primăriile, pot face rețele de gaz cu cine doresc și cum doresc, o ”descentralizare extrem de importantă”.
Ministrul ALDE a spus că pentru asemenea lucrări sunt mai multe surse de finanțare, nu doar bugetele locale, ci și fonduri publice, private, bani de la UE și investițiile companiilor de distribuție.

Be the first to comment on "IONUȚ SIBINESCU(ALDE): Administraţiile publice locale pot construi reţele de energie electrică şi gaze naturale din fonduri de la stat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*