De departe cel mai mare ştou politic al săptămânii, după realitatea zilei de vineri în care domnii Adi se dedulcesc la cele sfinte chit că-i zi de post, deci, în afară de asta, prima pagină a anumitor ziare au ţinut-o Liviu Mazilu şi Romică Vîlcu. Primul, obişnuit cu toate paginile ziarelor, de altfel, nu prea s-a sinchisit de treaba asta, cel de-al doilea, Romică, fiind complet abătut şi distras de la treburile obştei. De aici, că la Şimian nici nu se pune problema, acolo candidează fratele lui domn Romică. Ei, tocmai asta-i pricina, că de ce candidează, luând din sufragiile altora cu şanse extrem de mari în sondajul de la ora 5, de la o anumită cârciumă.
Sătui, probabil, de atmosfera extrem de încinsă din cadrul useleului local, obosiţi dup-atâta alergătură de peste zi, domniile lor, Liviu şi Romică, s-au gândit să pună mâna, primul pe-o sticlă, al doilea pe-o ţâţică. Şi de-aici paranghelia. Că vorbeşte Severinul c-ar fi fost „lucraţi” taman în miezul acţiunii, care acţiune n-avea nici sutien, şi-n plus de asta nici minoră nu era, după gradele de alcool de pe etichetă. Cineva din presă n-a avut de lucru şi i-a surprins întâmplător, în urma unui telefon primit anonim, cu taxă inversă, astfel că toată ţara care „prinde” Libertatea, Cancan şi alte realităţi de-astea deocheate a putut să vadă ce face alcoolul şi, respectiv, ţâţica, din om. Acuma, să nu fim răutăcioşi, musai să recunoaştem faptul că cei doi nu erau în timpul programului, ce, unde s-a mai văzut ca useleul local să aibă program? Plus de asta, bagaboandele care i-au înconjurat şi i-au ademenit nu erau din nicio formaţiune politică, că se lăsa cu dezminţiri şi drepturi la replică. Erau de-astea simple, din popor. Ei şi ce, n-ai voie să discuţi cu poporul, ca de la politician la votant? Probabil s-a dus o muncă de lămurire corp la corp, dacă stăm bine şi ne uităm la imaginile cu domn Romică, ceea ce ne duce cu gândul la faptul că votantul trebuie convins până-n măduva ţâţişoarei că e important să se dedice cauzei, în primul rând, şi abia pe urmă ţării.
Domn Liviu, din ce-am mai văzut în imaginile luate de undeva de supt masă, îşi vedea de ideologia mnealui, necatadicsind să influenţeze în vreun fel munca cu corpu a lui domn Romică. De altfel, de-a lungul timpului, domn Liviu a avut parte de nenumărate apariţii, ba în paginile 1,2,3,4 şi 5, semn că nu contează „soţul” sau „fără soţul” lor.Este vorba de o răzbunare politică în cadrul useleului? Aş, de unde? Cine să fie „gelos” în aşa manieră pe popularitatea celor doi liberali şi să le-o „coacă” la modul naţional? Andrei Bădin, cel care până ieri-alaltăieri ciocnea pahare la „Palace” în cinstea tătucului PSD, şi acum vitupera în draci pe B1 TV că musiu Crin trebuie să se trezească şi să-i demită pe cei doi liberali, că aduc numai prejudicii de vicii şi imagine politicii? Curat-murdară gelozia lui musiu Bădin, dar uită o chestie: şi Liviu şi Romică s-au dus la relaxare ca simpli cetăţeni. O fi ea politica o curvă, da stripteuzele ălea tot mai aveau ceva pe ele, ca un semn de solidaritate cu clasa politică, să nu se facă de râs.Fără nici un dubiu, ultimele “aventuri” ale lui Vîlcu şi Mazilu certifică, dacă mai era nevoie, faptul că există o anumită întrecere în cadrul opoziţiei, menită, în primul rând, să altereze imaginea respectivilor. Le-o pregăti puterea titlurile de “Cetăţean de Onoare” şi aliaţilor uselişti nu le convine treaba asta? Mai ştii, că încurcate-s căile Domnului Adiţă de la PSD…
Aşa cum am mai spus, umblă vorba prin Severin că, de când candidează la Primăria Şimian fratele lui Romică Vîlcu, treburile au devenit mai alambicate. Şi deh, nu dă bine, în condiţiile în care Ghinescu se ocupă, mai nou, de scrisori-sinucigaşe având ca motto sloganul “voi lupta cu pieptul gol până la capăt”, de parc-ar fi striper, Truşcă este şi el candidat dar nu se simte prea bine decât în sondajele lui, iar Armaşu mizează pe acelaşi electorat care l-a părăsit în 2008, că s-a convins de actualul, pe moment.
Ce contează c-a pipăit Romică trei stripteuze şi nu 16? Acesta este, de fapt, fondul problemei într-o alianţă debusolant-zburătăcită, unde principalul este să “măscărim” ce nu trebuie, de dragul de a distrage atenţia.
Hai că este penibil ce se-ntâmplă în “războiul” ăsta uselist pe plan local. Îşi dau în cap unii altora şi, la conferinţe de presă, ies ţinându-se de mână ca iezii caprei, să vadă lupul ce unitate de granit are politica. Gelozia asta manifestată violent şi netemeinică de respectivul Bădin arată disperarea părţii “adverse” din alianţa uselistă locală, unde Mazilu şi Vîlcu pun mâna pe tot, de la sticlă la ţâţică, şi ceilalţi ba. Păi, e corect aşa? Nu e, cum la fel de incorect este să recunoşti că, şi pe Mazilu şi pe Vîlcu îi cam doare-n bască de dopul sticlei, au electoratul lor, indiferent de starea ţâţişoarelor şi de audienţa sondajelor făcute pe genunchii propagandistici ai moralei de partid.
Până una-alta, capitalul de încredere al lui Liviu Mazilu şi Romulus Vîlcu nu a cunoscut nici scădere, dar nici creştere, ca urmare a faptului că s-au dus, ca toţi oamenii, într-un bar, au băut, au pipăit, s-au simţit bine. Dacă se spovedea Liviu Mazilu sau se călugărea Romică Vîlcu avea useleul de câştigat?
“Abia de acum voi putea lucra la capacitate maximă”, vorba lui domn Ghinescu de la Şimian, care cunoaşte prea bine cum stă treaba-n alianţa asta cu 3 candidaţi la o amărâtă de primărie.Miza-i mare, şi tocmai de aceea vă salută cu deosebită consideraţie                  St. JUST

By stjust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *