reclama ta aici

„Șeriful” Orșovei, Marius Stoica, blochează Spitalul municipal

Inconștiența primarului de Orșova riscă să aducă spitalul municipal într-un blocaj din care cu greu își va mai putea reveni. Șeriful Stoica e atât de disperat de a scăpa de Cican de la conducerea spitalului încât, a ajuns să pună în pericol chiar funcționarea acestuia, precum și derularea proiectelor și plata salariilor angajaților.

Două decizii de suspendare, cu același caracter
Obsesia bolnavă de a-l înlătura cu orice chip pe Cican de la conducerea spitalului, l-a determinat pe șeriful Orșovei să emită săptămâna trecută un nou ordin de suspendare din funcție, în condițiile în care, cu doar o zi înainte, Tribunalul Mehedinți decisese cu titlu executoriu, repunerea lui Cican în drepturile deținute anterior emiterii primei dispoziții. De data aceasta, tupeul lui Stoica ne demonstrează fără dubii că războiul instituțional s-a transformat într-o luptă personală, în care primarul e gata să terfească toate normele de slujbaș în folosul cetățenilor. De ce graba asta de a-l înlătura pe Cican și care-i miza e greu de răspuns atunci când cauți explicații în acțiunile unui parvenit.

Uite decizia, nu e decizia!
Refuzând să accepte realitatea, Stoica a decis să nu ia act de sentința judecătorească și a emis în data de 11 februarie o nouă decizie de încetarea a contractului de management, comițând astfel un nou abuz. S-a folosit și de această dată de polițiștii locali, pe care i-a împuternicit să aducă ordinul la spital. Rămâne un mister cum de poliția națională și-a făcut și ea apariția în spital, exact în momentul în care documentul emis de primar urma să fie înregistrat la secretariatul spitalului. Cert este că documentul nu a mai fost înregistrat, polițiștii locali fugind efectiv, cu decizia emisă de primar.

Haos în conducerea spitalului
Acțiunea lui Stoica a băgat în ceață întreaga conducere a spitalului, creând haos în rândul angajaților de la Serviciul administrativ, care nu mai pricepeau cine sunt șefii cu drept de semnătură. Mai mult decât atât, managerul Adrian Cican, care doar ce-și reluase activitatea în acea zi, a ajuns la camera de urgență cu un puseu de tensiune din cauza stresului cauzat de vestea unei noi suspendări. Conferința de presă organizată în acea zi de managerul spitalului în care urma să comunice revenirea pe funcție și planul referitor la derularea proiectelor în care e prins spitalul din Orșova în interesul sănătății populației, a fost anulată din cauza haosului creat de Stoica. În urma evenimentelor petrecute, Cican a intrat o săptămână în concediu medical, directorul economic acuza și el stări de rău, iar interimarul, directorul medical, nu-și mai putea exercita mandatul de interimat, acesta fiind suspendat de drept odată cu sentința dată de tribunal. Un adevărat Haos!

Spionul lui Stoica își face de minune treaba la poarta spitalului
Implantat strategic la poarta spitalului, spionul lui Stoica, nimeni altul decât fratele acestuia, și-a făcut exemplar treaba în acea zi reușind să-i dea răgaz primarului să fugă din primărie direct acasă, conștient fiind că presa îi va solicita o explicație pentru haosul creat în spital.

Poziția lui Cican
„Acum vorbim de un război pe care primarul îl are cu mine, personal. Din păcate, a implicat întreg spitalul, deci duce un război cu cetățenii orașului Orșova. E incredibil cum un primar poate să distrugă o instituție, să o blocheze. Eu am revenit pe post în urma unei sentințe executorii, am anunțat primăria că revin pe post, am primit de la primărie confirmarea de primire a documentelor, am număr de înregistrare la adresa prin care mi-am anunțat reîntoarcerea pe funcție. Este inadmisil să distrugi o instituție pentru că ești primar, pentru că vrei și poți să faci asta. Primarul se joacă văd, dar dacă va mai emite o altă dispoziție cu același caracter, nici nu mai contează ce motive invocă, voi face o nouă plângere penală împotriva primarului prin care îi voi solicita din nou, daune morale și materiale atât de mari, încât să se sature să mai comită abuzuri”, declară Adrian Cican, care nici el nu mai știe când e și când nu e, managerul spitalului din Orșova.
Poziția lui Stoica
Stoica refuză de mai bine de trei luni să mai permită accesul presei în primărie, refuză să răspundă la telefon, practic refuză orice comunicare a informațiilor de interes public.

Be the first to comment on "„Șeriful” Orșovei, Marius Stoica, blochează Spitalul municipal"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*