„Nu mai dați bani la MehedințiGaz”

By | January 22, 2019

„Am organizat această conferință de presă pentru a discuta problema extinderii rețelei de gaze, relația pe care comunitatea o are cu firma MehedințiGaz, care a câștigat în 2004 licitațiae de concesionare a extinderii rețelei de gaze. Semnalele de alarmă trase de Primărie nu au avut finalitate, MehedințiGaz continuă să-și bată joc de severineni, de mehedințeni, nu-și respectă condițiile asumate prin caietul de sarcini. Din 15 ianuarie Primăria a devenit concedentă a serviciului public de distribuție gaze, cu noua lege, intră în atribuțiile noastre. Nu mai suntem dispuși să acceptăm niciun fel de compromis cu firma MehedințiGaz.
Am aici un plan pe care această firmă l-a adus în Consiliul Local în primăvara anului trecut, în care spun că-și propun realizarea extinderii în lungime de 12,1 km în cartierul Schela Cladovei, o investiție suportată integral, cu o valoare de 4 ,2 milioane lei. În acest moment valoarea investiției este zero, nu au făcut un metru de extinedere de rețea în Schela Cladovei, bat pe la porțile oamenilor și cer între 3000 și 6500 lei pentru a extinde rețeaua pe banii oamenilor. Nu este normal, nu este corect, am trimis echipe din Primărie să-i rog pe oameni să nu dea niciun ban.
Ei trebuie s-o facă gratuit, să respecte ceea ce au promis când au câștigat această licitație, până la limita de proprietate a cetățenilor extinderea trebuie să fie gratuită. În 2004 și-au asumat 125 km de rețea la nivel de municipiu și județ, nu au făcut decît 25 km în 15 ani. La cum au lucrat până acum undeva prin 2100 s-ar termina și extinderea rețelei de gaze în Drobeta Turnu Severin.
Nu e moral, și nici corect. Practic, ultimul termen asumat pentru extindere a fost 23 august 2013, și după 6 ani mai târziu, MehedințiGaz nu a extins rețeaua, nu au continuat să racordeze Drobeta Turnu Severin la gaze chiar dacă noi am avut și avem probleme cu agentul termic. Primăria își rezervă dreptul de a-i acționa în judecată și să încercăm prin mijloace legale să continuăm extinderea rețelei de gaze, cu sau fără MehedințiGaz, pentru că avem o obligație față de cetățeni.
Le-am făcut plângere penală la Parchet, pentru că merg în Drobeta Turnu Severin și cer bani pentru extinderea rețelei de gaze. Tariful de distribuție este peste media din România, astfel severinenii plătesc destul de scump gazele de la MehedințiGaz, avem foarte multe cereri din partea asociațiilor acolo unde rețeaua de gaze a ajuns, dar ei nu reușesc să facă față, au oameni puțini, sunt dezorganizați.
Ne-am dori să scăpăm de această firmă și căutăm soluții. Le-am dat de fiecare dată autorizații, i-am sprijinit, chiar dacă din 59 de permise de spargere și refacere nu au făcut decât vreo 14-15, restul fiind nefăcute, și am trecut iarna cu străzi sparte și nerefăcute. Este un comportament pe care nu-l înțeleg.
Ne vom prevala de tot ce înseamnă contract, de toate obligațiile asumate de ei, să putem ajunge la o reziliere sau un consens”, afirma, într-o conferință de presă, primarul MARIUS SCRECIU.

St.JUST

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *