„Nu mai dați bani la MehedințiGaz”

„Am organizat această conferință de presă pentru a discuta problema extinderii rețelei de gaze, relația pe care comunitatea o are cu firma MehedințiGaz, care a câștigat în 2004 licitațiae de concesionare a extinderii rețelei de gaze. Semnalele de alarmă trase de Primărie nu au avut finalitate, MehedințiGaz continuă să-și bată joc de severineni, de mehedințeni, nu-și respectă condițiile asumate prin caietul de sarcini. Din 15 ianuarie Primăria a devenit concedentă a serviciului public de distribuție gaze, cu noua lege, intră în atribuțiile noastre. Nu mai suntem dispuși să acceptăm niciun fel de compromis cu firma MehedințiGaz.
Am aici un plan pe care această firmă l-a adus în Consiliul Local în primăvara anului trecut, în care spun că-și propun realizarea extinderii în lungime de 12,1 km în cartierul Schela Cladovei, o investiție suportată integral, cu o valoare de 4 ,2 milioane lei. În acest moment valoarea investiției este zero, nu au făcut un metru de extinedere de rețea în Schela Cladovei, bat pe la porțile oamenilor și cer între 3000 și 6500 lei pentru a extinde rețeaua pe banii oamenilor. Nu este normal, nu este corect, am trimis echipe din Primărie să-i rog pe oameni să nu dea niciun ban.
Ei trebuie s-o facă gratuit, să respecte ceea ce au promis când au câștigat această licitație, până la limita de proprietate a cetățenilor extinderea trebuie să fie gratuită. În 2004 și-au asumat 125 km de rețea la nivel de municipiu și județ, nu au făcut decît 25 km în 15 ani. La cum au lucrat până acum undeva prin 2100 s-ar termina și extinderea rețelei de gaze în Drobeta Turnu Severin.
Nu e moral, și nici corect. Practic, ultimul termen asumat pentru extindere a fost 23 august 2013, și după 6 ani mai târziu, MehedințiGaz nu a extins rețeaua, nu au continuat să racordeze Drobeta Turnu Severin la gaze chiar dacă noi am avut și avem probleme cu agentul termic. Primăria își rezervă dreptul de a-i acționa în judecată și să încercăm prin mijloace legale să continuăm extinderea rețelei de gaze, cu sau fără MehedințiGaz, pentru că avem o obligație față de cetățeni.
Le-am făcut plângere penală la Parchet, pentru că merg în Drobeta Turnu Severin și cer bani pentru extinderea rețelei de gaze. Tariful de distribuție este peste media din România, astfel severinenii plătesc destul de scump gazele de la MehedințiGaz, avem foarte multe cereri din partea asociațiilor acolo unde rețeaua de gaze a ajuns, dar ei nu reușesc să facă față, au oameni puțini, sunt dezorganizați.
Ne-am dori să scăpăm de această firmă și căutăm soluții. Le-am dat de fiecare dată autorizații, i-am sprijinit, chiar dacă din 59 de permise de spargere și refacere nu au făcut decât vreo 14-15, restul fiind nefăcute, și am trecut iarna cu străzi sparte și nerefăcute. Este un comportament pe care nu-l înțeleg.
Ne vom prevala de tot ce înseamnă contract, de toate obligațiile asumate de ei, să putem ajunge la o reziliere sau un consens”, afirma, într-o conferință de presă, primarul MARIUS SCRECIU.

St.JUST

1 comentariu

  1.    Iulia Iordache ( cofondator / vicepresedinte PLUS si sotia lui Adrian Iordache – secretar  general PLUS) este fiica lui Bugaru Constantin din Dr-Tr-severin, Mehedinti.
     Bugaru Constantin , conform CNSAS, fost securist comunist, tanar cu ” origini sanatoase” din comuna Garla Mare, Mehedinti, profita de schimbarea regimului in ”89 si devine, dintr-un inflacarat slujbas al vechiului regim, reprezentantul noii clase postrevolutionare, asa numitii ”oamenii noi”. Cu arme si bagaje, cu informatii cruciale despre domenii importante, cu o agenda bogata de /despre amicii informatori, realizeaza repede ca, in ”noua oranduire”, pentru a ”performa” ,tu si familia ta, trebuie sa te axezi pe doi vectori : politica si finante. 
    Tovarasul Bugaru, ajunge astfel director Electrica Mehedinti si mai apoi la Hidroelectrica Mehedinti cu ajutorul traseismului politic  PDSR-PDL-PNL-PSD.  Din aceste functii, cu complicitatea politicului, aduce prejudicii enorme statului roman in detrimentul interesului personal prin: 
    -inlesneste  numirea in functii cheie, la institutiile statului sau firme private, a neamurilor sau acolitilor lui,  
    -angajarea cele doua fiice,proaspat absolvente, pe functii banoase la Electrica Muntenia Sud si Electrica Banat, .
      -achizitia la Electrica Mehedinti de contoare electrice, lampi stradale, supraevaluate de la Luxten AEM,    -prin acordarea de contracte de catre Electrica Mehedinti catre firme din domeniu energiei.( C&C  MH  Confort SRL, C&C Izometal SRL,) in tot judetul Mh.
    https://m.adevarul.ro/locale/regele-asfaltului-banat-georgica-cornu-apare-dosarul-electrica 
    Achizitioneaza drepturi litigioase de la fosti proprietari si urmareste in instante retrocedarea proprietatilor pe care le trece pe numele neamurilor sau interpusilor. Deschide un birou de cadastru pe numele sotiei si incep achizitile de terenuri, imobile, paduri in Drobeta si pe clisura dunarii.(Dr-Tr-Severin str. Traian / str Teodor Costescu, sat Varta, Salcia, Burila Mare, Dubova, Hinova, etc)
    http://apmmh.anpm.ro/anunturi-publice3/anunt-public-privind-parcurgerea-etapei-de-incadrare-a-avizului-de-mediu-titular-bugaru-constantin
    http://www.cvlpress.ro/27.08.2012/ajvps-dolj-sicanata-de-braconierii-deghizati/ Ofera fiicei sale Iulia Bugaru (actuala Iordache)  cu ajutorul cuscrului ”maiorul lexandru” o afacere la cheie aparent legala- ”Societatea Civila de Notari Iulia Iordache”.http://www.i-notariat.ro 

    In anul  2002, Iulia Iordache, aflata la volanul masinii, provoaca un accident de circulatie prin neacordarea prioritatii. Autoturismele sunt aproape distruse iar cei implicati in accident necesita cel putin cateva saptamani spitalizare. 
    Tovarasul Bugaru Constantin, cu ajutorul relatiilor, musamalizeaza cazul, atat la IGP  Mehedinti cat si la Spitalul Judetean Mh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*