reclama ta aici

S-au scuturat trei trandafiri de la PSD

Vineri, 18 ianuarie a.c., la Palatul Culturii cică a avut loc ședința Comitetului Executiv al PSD Mehedinți. Noroc că am aflat de la liberali, că pesediștii nici nu se mai sinchisesc, de la o vreme, să arate că fac ceva. Dacă fac. Dacă nu, scriu alții pe facebook și tot dracu ăla e. Și dacă la altele PSD poate că se pricepe, la comunicare partidul e varză, nu de Bruxelles, că aia e pretențioasă. Practic nu ai cu cine să stai de vorbă, toți sunt muți, nu vorbesc fără să te măsoare circumspect, de parcă ai avea microfoane și-n gaura fundului și ai atenta, astfel, la bunăstarea de partid. De departe, PSD Mehedinți este repetent la capitolul comunicare cu mass media locală, și asta nu pentru că s-a cam ales praful și de presa locală, dacă e s-o spunem pe-a dreaptă. Se mizează foarte mult pe comunicarea virtuală, unde se dau likeuri și la mâțele de partid – unele mai și latră după funcție, desigur, adică au aptitudini -, iar, uneori, se mai găsesc și unii postaci angajați care să te dojenească, la telefon, că ai dat like la AILALȚI, de parcă ar fi nu știu ce crimă și de parcă spațiul virtual ar fi numai de-o parte a gardului.
Cu toate acestea, putem afirma, pe drept, că partidele politice locale nu știu decât de FRICA și de MANIPULAREA PENIBILĂ a două specimene locale: unul care agită un fular și zice că-i militant civic, și altul detașat de la Hinova, care le știe pe toate, că doar doarme-n pat cu cine vrea izmenele lui. Asta este toată comunicarea liderilor partidelor locale puternice. Fac excepție de la această regulă, desigur, PMP, USR, PROROMÂNIA care, de bine, de rău, duc o politică decentă, și cu oamenii, și cu mass media.
Deci, vineri am ajuns la Palatul Cultural tocmai când părăseau ședința PSD nimeni alții decât revoluționarii Lucian Coandă, Constantin Trușcă și Jean Rogoveanu. Am așteptat să se finalizeze ședința și să înceapă conferința de presă anunțată pentru ora 13,00.
La care a început să vorbească Codrin Ștefănescu, secretar general PSD: „Suntem într-un periplu în județe, cu Eugen Nicolicea, vicepreședintele Camerei Deputaților, avem un an foarte greu, ne pregătim de două campanii electorale, cu mize foarte importante, și aici am discutat cu primari, viceprimari, consilieri județeni, cadre de partid din conducerea filialei Mehedinți”.
Cu 30 de minute înainte de încheierea ședinței, trei primari, și anume LUCIAN COANDĂ (Bâcleș), CONSTANTIN TRUȘCĂ (Șimian) și JEAN ROGOVEANU (Gogoșu) au ieșit din sală și s-au dus la cafe bar-ul Barcelona. Am cerut lămuriri în privința gestului de la Codrin Ștefănescu, și iată ce ne-a spus: „Într-o organizație în care în sală au rămas 138 de colegi, să plece 3 cu siguranță vor trebui să țină pasul cu partidul. Ca să lămurim, domnul Constantin Trușcă e un om minunat dar trebuie să țină pasul cu PSD, nu PSD cu el. Acest lucru este valabil pentru orice organizație județeană. Ușile PSD sunt deschise pentru oameni care gândesc ca noi, fac ca noi, care merg până la capăt, care lasă orgoliile și interesele personale de o parte, în această miză uriașă. E libertatea fiecăruia, suntem în democrație, foarte mulți dintre cei care sunt unde sunt au ajuns cu ajutorul celor trei trandafiri. Nu ne plac oamenii care uită unde au ajuns și datorită trandafirilor. Uită de unde au plecat și de ce sunt acolo, dacă țin pasul cu noi e bine, dacă nu, vor ține alții pasul…”
Hopa, deci primarii nu au plecat singuri, au fost dați afară, unii spun că prin votul covârșitor al celor prezenți, dar tare mă tem că a votat pentru excluderea primarului Trușcă nimeni altul decât Stoica, primarul Orșovei, vestitul CAP ÎN GURĂ ȘI PICIOARE-N DOS, cum e cunoscut printre colegi. Am mai aflat că organizațiile locale ale PSD care erau conduse de cei trei primari vor avea conducere interimară, iar cei trei au dreptul de a contesta decizia.
Vom reveni cu amănunte, altele decît cele vehiculate de sperietorile facebookului. Și ale PSD, of course, măi, măi!
St. JUST

Be the first to comment on "S-au scuturat trei trandafiri de la PSD"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*