reclama ta aici

CUM AM PETRECUT EU ZÎUA CULTURII DĂ 14 IANUARIE

N-am fost la paranghelia cu Eminescu că am avut dă pitrocit varza, da am citit ce-a scris Culcușica, această perfidă literată dezvoltată dă Pinguinu cu mustață la sînul lui și am rămas ca Mutu. Care nu mai e pe niciunde, am înțăles! Mi-a părut rău, zău, că nicio oficialitate n-a mai primit nimic anul ăsta, deși sînt alegeri la greu și trebuie să-i susținem moral, nu de alta, dar opoziția a-nceput să muște-n carne ca iarna asta care nu se mai termină. Mi se pare de-a dreptul inadmisibil și cred că-l sun și pă Donald Tusk ăla, să vină aici, la Severin, să nu premiezi OAMENII dă care avem nevoie. Poate că (i)responsabilul cu responsabilitățile nu s-a gîndit la consecințe, poate că pă 15 iunie o să-și repare greșala, dar pînă atunci eu am făcut un puseu dă forță și am aflat mai multe. Dă la Primărie n-a venit nimeni, că vicele, amîndoi, cică-s în concedii, și Mausică e plecat în interes dă serviciu. Probabel că l-au sunat pe nea Ioța, să vină să stea o zi p-aici, plătit suplimentar, că încă nu s-a achiziționat, pă fonduri europene, PILOT AUTOMAT, ca-n țările civilizate ale Uniunii Europene pă care-o conducem. Am trecut eu pă la Primărie și nu era nimeni. Nasol, taman în ziua culturii, 14 ianuarie. Or fi greșit calendarul, te pomenești! În față la Consiliu, șoferul lui nea Aladin plîngea. C-un oichi. Mai rău ca Eminescu. Nu că n-avea operă, că asta se face pă internet acuma, plîngea că-i dăduse-n oichi un fir dă praf. „Scumpule, uită-te dioptriiile mele dă baba bătrînă și spune-mi dă ce n-ai servit ziua culturii așa cum să cuvine. Ți se pare normal să stai pasiv și să nu-ți aduci aportul la dezvoltarea locală a culturii naționale?” „Tanti, pă mine nu m-a chemat nimeni acolo, am stat în mașină și am ascultat la radio Europa Liberă, că a-nceput să emită iar, pentru ăia care n-au prins-o înainte. Am văzut că șeful a venit cu mîna goală și am vrut să mă duc eu să cumpăr o carte cu poetul național, da cînd s-a urcat în mașină a scos dîn buzunar o plachie – versiunea literară a plachetei pescărești, probabil, n.r.- pă care a-nceput s-o răsfoiască și să sughită cu oftaturi adînci, dese și concentrate mai ales dîn 2 în 2 minute. După 5 minute, cît a durat să citească aia, a zis HAI!, am pornit motorul și am plecat. Mai departe nu știu ce s-a întîmplat, drept pentru care semnez prezenta declarație”. „Lasă, lasă, nu e nevoie s-o semnezi, pregătește-te, mai bine, pentru data dă 15 iunie…” „Păi de ce, nu se mai dă vacanță?” „Să dă, cum să nu să dea, o să vezi tu atuncea!”

La Prefectură nu ierea șoferul, semn că nea Prefectul a-nceput să meargă pă jos ca să-l spele dă păcate baia dă mulțime care, acuma, pă gerul ăsta, nici dracu nu mai iasă dîn casă. Pă trotuarul dă lîngă instituție să vedeau urma pașilor pantofilor Domnului Prefect, semn că a luat-o-n direcția bună, nu aia care i să șoptește, dîn cînd în gînd, pă la urechea guvernamentală. Am vrut să-l sun pă firul roșu, dar o voce suavă, cu un accent rusesc, dîn telefon mi-a spus că apelantul nu poate fi contactat, și să încerc în mandatul următor. Așa că am pășit alături dă pașii Domnului Prefect, să nu carecumva să-l deranjez, și am luat direcția Teatru, dar am aflat că plecaseră toți la masă. Care la Orșova, care la Baia dă Aramă, așa că nu mi-a mai rămas decît să mă duc la NEA MĂRIN la o ciorbă dă burtă, că e cea mai bună dă pă raza muncipiului, țîne și dă foame, și dă cultură, și dă tot ce vreți dvs., cu ardei murat și smîntînă, să facă unii clăbuci la gură dă spume-nveninate, ca versurile lui Eminescu.

A mea, nu a voastră, tanti NUȚA CUCU

1 Comment on "CUM AM PETRECUT EU ZÎUA CULTURII DĂ 14 IANUARIE"

  1. Rică Pantelică | January 15, 2019 at 8:52 am | Reply

    …toată lumea știe cine-i Cuța Nucu, dar, însă, căci, nima nu știe cine-i Minguinu cu Pustață, dă aceia noi, oamenii muncii den parte dreaptă a cafenelei de ne-numit, avem aptitudinea și gratitudinea să ni să spună, cu celeritate!!!, adeverul care ne zbârlește perul!!!…CINE POLUL NORD ESTE MINGUINUL RESPECTIV CĂ ALTFEL TINERETUL POATE SĂ- CONFUNDEZE CU DYONISUL EMINESCIAN ȘI DĂM ÎN ALTE MANELE, BRE OAMENI BUNI….! DECI, SĂ TRĂIASCĂ ȘI SĂ-NFLOREASCĂ CULTURA ROMÂNEASCĂ PE TOATE MELEAGURILE LUMIIII…am zis!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*