reclama ta aici

Cine sabotează spitalul din Orșova ?

cican

Demersul managerului Cican privind demararea procedurii de achiziționare a unei autoutilitare, atât de necesară pentru spitalul orșovean, s-a izbit zile în șir de un zid de sabotori. Sabotori plătiți din bani publici, cu pretenții de consilieri locali doar când vine vorba de indemnizația lunară.
Convocați de trei ori săptămâna trecută pentru a-și da girul în vederea achiziționării în leasing a unui autoturism autoutilitar de 5 locuri destinat transportului pacienților pentru consultații interdisciplinare și pentru personalul administrativ în interes de serviciu, aleșii noștri au refuzat efectiv, să se prezinte. Motivul poate fi doar unul din trei, sau toate trei laolaltă:
1. Fiind ședință neplătită, nu s-au sinchisit, deși era urgență.
2. Rea voință și atunci ne întrebăm pe cine naiba mai reprezintă oamenii ăștia?
3. Ceva tipic politicului românesc, gen „bețe-n roate” lui Cican, că e președinte de partid, aliat cu primarul, și mai zice și nasoale de unii, pe facebook
Dacă la prima întrunire pe această temă, cea din 14 noiembrie, unii consilieri au refuzat să-și dea acordul invocând absența managerului și a detaliilor referitoare la proiect, ulterior , la convocările din 15 și 16 noiembrie, aceiași consilieri s-au aliat și nu s-au mai prezentat. Degeaba s-a prezentat conducerea spitalului pentru a oferi toate amănuntele cerute de cei care s-au declarat din prima „contra”, pentru că nu a avut pe cine să lămurească. Toți nelămuriții, respectiv Ianculovici, Oprea, Chircu, Anghel, Bijan, Macovei, Pătășanu, Palașcă au lipsit, ceea ce a dus la închiderea ședinței înainte de a începe, din lipsă de cvorum. Întârzierea demarării procedurii nu va mai da șansă spitalului din Orșova să achiziționeze autoutilitara, fiindcă termenul limită pentru programul Rabla este 29.11.2018, iar parcursul documentelor este unul birocratico-greoi, pe traseul primărie-prefectură-leasing.
De fapt, ce cerea Cican și de ce proiectul său nu a fost agreat? Managerul Cican voia doar acordul casării unei rable, veche de când spitalul, și achiziționarea în leasing a unui Docker nou, de 5 locuri. Prin programul Rabla, pe rabla casată primea o bonificație de 7500 lei, iar achitarea noii mașini o făcea spitalul, în rate lunare, din încasarea de servicii medicale prestate către populație. De ce cerea Cican asta? Doar pentru a oferi pacienților o viață mai bună în ceea ce privește actul medical, în condițiile în care patrimoniul parcului auto al spitalului constă în două ambulanțe, și alea vai mama lor, ajunse la spitalul orșovean doar din mila străinilor. De ce totuși, există consilieri care refuză să-și dea acceptul pentru ca spitalul să aibă, în sfârșit, ceva nou și bun? De ce-l sabotează pe Cican, unii ajungând să-și pună mâinile-n cap când văd vreun proiect ce vizează spitalul? Pentru că… românisme. De ce l-ar lăsa să facă, să miște și să schimbe lucruri dacă e președintele PND, PND care e reprezentat de 3 consilieri , consilieri care au oarece alianță cu primarul? Dacă înțelegem opoziția că se opune, că nu vrea, e greu în schimb de înțeles de ce consilieri ai PSD, adică ai primarului, au și ei brusc viziuni liberale, adică împotriva intereselor cetățenilor? În momentul acesta, spitalul din Orșova este lăsat practic fără sprijin din partea consiliului local, de vreme ce o mână de oameni nu reușesc să se adune la un loc, să asculte măcar niște explicații pe care, culmea, chiar ei le-au solicitat. Ne așteptam de la acești aleși să susțină spitalul și pe cei care fac eforturi să mărească echipa de medici, să le ofere facilități ca să rămână în oraș, să facă investiții, într-un cuvânt să-i lase să muncească. Dar nu-i așa, ci dimpotrivă, politicul local este cel care ne bagă în spital și ne îmbolnăvește grav, doar pentru că e amator, neprofesionist și lipsit de umanitate, dacă tot vorbim despre sănătate.

PeneLISTA
KONTRA

1 Comment on "Cine sabotează spitalul din Orșova ?"

  1. gheorghe sparanghel | November 27, 2018 at 9:29 am | Reply

    Singurul cae-l saboteaza este primarul deoarece refuza sa convoace sedinta ordinara .

Leave a comment

Your email address will not be published.


*