Prefectul dă din casă…

sedinta prefectura

Luni, 17 septembrie a.c., la sala de ședințe a Prefecturii Mehedinți a avut loc deschiderea oficială a consfătuirii naționale a inspectorilor pentru proiecte educaționale, în prezența oficialităților locale dar și a lui Petru Aldea, secretar de stat în Ministerul Educației, a directorilor de specialitate din minister.
Gazdă, Alin Tomoescu, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți.
Din alocuțiunea prefectului Nicolae Drăghiea am reținut: ”Vreau să vă spun că județul Mehedinți este poarta de intrare a României în istorie și ne bucură în același timp că ministerul a mai făcut un lucru bun pentru județ, și anume faza națională a olimpiadei de istorie, care anul viitor se va desfășura aici. Suntem conștienți că dvs. reprezentați în inspectoratele școlare un factor foarte important care ne aduce acolo unde ar trebui, având în vedere ceea ce înseamnă Uniunea Europeană, România, învățămîntul românesc. (…) Să readucem copiii la valorile și standardele europene. Niciodată nu o să putem înainta într-o zonă destul de sensibilă cum este învățământul, într-o zonă în care elevii sunt confruntați cu destule probleme de personalitate, de cerințe pentru viitor, dacă nu le oferiți programe educative susbtanțiale, care să-i atragă și să-i facă participativi.

Este o muncă importantă. Este ceea ce înseamnă o construcție pe care unii au luat-o de la zero și o continuă cu performanțe deosebite. Menționez că, așa cum am văzut și în județul nostru, uneori uităm cui ne adresăm, uităm elevii pe parcursul unor proiecte, uităm să-i controlăm și ne facem că unele din problemele ridicate de ei nu sunt probleme. Orice problemă trebuie rezolvată. Și când spun asta, nu vorbesc pe lângă subiect, și eu provin tot din învățământ, și știu ce spun. Unii dintre colegii noștri se fac că participă la proiecte și programe. Dacă dau din casă să spun ce analizam o dată în Colegiul prefectural, ehe, sunt multe de spus, dar o să ne mai întâlnim și o să spun atunci…”
St. JUST

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*