reclama ta aici

Bilanț de manager. Cican convinge că e omul potrivit, la locul potrivit

Adrian Cican a prezentat săptămâna trecută în cadrul simpozionului „Sănătatea orșoveană și comunitatea locală” primul bilanț din cariera sa de manager al Spitalului municipal Orșova, în care a prezentat ce a reușit să facă atât pentru salariați, cât și pentru pacienți în perioada aprilie 2017 – iulie 2018, de când administrează unitatea. Scăderea gradului de îndatorare a spitalului, investițiile și resursele umane au fost principalele preocupări ale lui Cican în momentul preluării spitalului.
Joi, 19 iulie a.c., alături de directorul medical și economic, Adrian Cican a dat raportul în fața directorului D. S. P. Mehedinți, Miruna Constantin, primarului Marius Stoica, a unor consilieri locali, reprezentanților poliției și poliției locale și a multor alți invitați, în care a prezentat situația spitalului în perioada aprilie 2017 – iulie 2018. Cican a prezentat ce a reușit să facă și ce planuri mai are pentru spital și pacienți. La capitolul realizări, lista e lungă. Scăderea gradului de îndatorare a spitalului de la 18 miliarde lei vechi la mai puțin de 7 miliarde lei este un lucru notabil. Înlocuirea conductelor de apă, vechi de 47 ani, achiziționarea de boilere cu panouri fotovoltaice care produc apa caldă menajeră, 12 invertere Daikin achiziționate pentru corpul administrativ, magazie de lemne, mobilier pentru garsonierele medicilor cazați în corpul administrativ al spitalului, sistem de acces control și supraveghere video pe secțiile spitalului, achiziționarea uni ecograf 4D, diverse aparate pentru cardiologie, extindere rețea electrică, externalizarea spălătoriei care a adus o economie în bugetul spitalului de 2 miliarde lei vechi, salubritate în regim propriu care de asemeni a generat o economie substanțială, sunt printre cele mai importante realizări făcute cu sprijinul consiliului local și al D.S.P. Cican a reușit să facă investiții în spital de 141.000 euro și nu se oprește. Există un proiect depus pentru reabilitare termică în valoare de 600.000 euro, un altul pentru achiziționarea de aparatură medicală în valoare de 1.100.000 euro, un proiect transfrontalier pentru achiziționarea de aparatură de ultimă generație pentru depistarea cancerului de col uterin, mamar și digestiv în valoare de peste 1.000.000 euro, un alt proiect care vizează reabilitarea ambulatoriului, un proiect pentru un bloc operator ultra modern, cu două săli de operație în valoare de 1.400.000 euro. Tot la capitolul realizări, au fost punctate și încasările pentru servicii oferite pacienților contra cost. În ultimele șase luni, încasările au ajuns la suma de 75.000 lei.
Doar ecograful nou achiziționat a adus încasări la bugetul spitalului de 1900 lei pe lună. De asemenea, încasările din fizioterapie au crescut cu 313%, ceea a ce a determinat și o mărire a numărului de paturi la secția fizioterapie.
Un alt punct menționat la realizări ar fi cel legat de resursa umană, în acest sens făcându-se  eforturi în continuare pentru a se  completa organigrama spitalului  cu medicii care încă lipsesc pe neurologie, interne și neonatologie. „Investițiile sunt importante pentru ca un spital să funcționeze.Avem de îndeplinit un plan de conformitate, pe care ni l-am asumat. Avem de lucru mult, așa că deschideți punga, domnule primar, că n-avem încotro. Trebuie să aducem o clădire construită în 1970 la stadiul în care să respecte niște reguli și parametri. E un pic complicat, dar nu imposibil. Orice se începe cu a vrea. Trebuie să vrem”, a fost îndemnul directorului D. S. P. Mehedinți, dr. Miruna Constantin.

A.M.

Be the first to comment on "Bilanț de manager. Cican convinge că e omul potrivit, la locul potrivit"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*