Personalul medical din Spitalul municipal Orșova, plătit în funcție de performanțe

By | June 26, 2018

Începând cu 15 iulie a.c., personalul medical din spitalul orșovean va fi plătit diferențiat, în funcție de cât și cum lucrează.
Managerul spitalului, Adrian Cican, a anunțat că în unitatea pe care o conduce va fi implementat de la mijlocul lunii viitoare criteriul pentru remunerarea diferențială a cadrelor medicale.”Din 15 iulie, personalul din toate  secțiile și compartimentele spitalului va fi salarizat în funcție de performanțele profesionale individuale. Fiecare va lua salariul în funcție de ceea ce face. Există caiete de sugestii și reclamații pentru pacienți unde să sesizeze eventuale greșeli în actul medical sau orice altceva. Personalul își va primi salariul  în funcție de calitatea serviciilor pe care le oferă pacienților. Deviza spitalului nostru este:”Respectăm pacientul!”. Noi pentru pacienți lucrăm în primul rând și suntem datori să prestăm servicii medicale de calitate”, a declarat Cican. Potrivit managerului orșovean, criteriile vor fi performanța, competența și disponibilitatea la efort, iar măsura e menită să schimbe situația de până acum, în care se câștigau bani indiferent de randament și conduită.Cican consideră că salarizarea în funcție de performanță va avea ca impact creșterea semnificativă a calității serviciului medical. Acesta a mai precizat faptul că în spitalul din Orșova nu există situații în care pacientul internat este nevoit să-și cumpere medicamentele.”La Orșova nu există pacient care să-și cumpere medicamente. Hrană și medicamente sunt la discreție pentru fiecare pacient. Nu am auzit nici de cazuri în care personalul medical să fi pretins bani pentru serviciile oferite în spital. Există caietele de sugestii și reclamații, iar eu încurajez  toți pacienții să le folosească în cazul în care cineva pretinde bunuri sau bani, pe care le verific atent periodic, tocmai pentru a vedea dacă există nereguli”, a mai precizat managerul spitalului, Adrian Cican.
A.M.

2 thoughts on “Personalul medical din Spitalul municipal Orșova, plătit în funcție de performanțe

 1. Laurentiu Draghicescu

  Adica ,,normat ,, fiecare de cati bani aduce .Se inventeaza,, norme,,, pentru cadrele medicale .Bine gandit …. …te apuca rasul

  Reply
  1. Cican Adrian

   Domnule fost consilier Drăghicescu, nu sunt norme inventate, așa este legea, dar dumneavoastră ați fost tot timpul pe lângă ea. Banul public trebuie gestionat în funcție de performanțe, nu în funcție de apucăturile unor consilieri care nu au votat pentru spital aproape nimic, adică dumneavoastră….

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *