Primăria Orșova va construi 4 blocuri cu locuințe sociale

By | June 20, 2018

Primăria municipiului Orșova a demarat procedurile pentru construirea a 4 blocuri de locuințe sociale pe strada Ghioceilor, mai exact pe terenul unde la ora actuală își are autobaza firma Năframa.
Primarul Orșovei, Marius Stoica a avut joi,14 iunie, o întâlnire de urgență cu membrii Consiliului Local. Discuțiile au vizat depunerea Studiului de Fezabilitate pentru ansamblul de locuințe sociale care vor fi construite în Orșova pe un teren de 3124 mp.Compus din 4 blocuri, proiectul va însuma 54 de garsoniere și 66 de apartamente cu două camere. Structura constructivă va fi de P+3E, cu fundații din beton armat, pereți interiori din cărămidă și acoperiș din țiglă metalică. Garsonierele vor fi compuse din cameră de 22mp, bucătărie de 6,3 mp, baie de 6,25 mp, hol de 4,2 mp și balcon de 6,6 mp.
Apartamentele vor avea în componența constructivă o cameră de zi de 20,75 mp, dormitor de 15 mp, baie de 4,65 mp, bucătărie de 11,35 mp, hol de 8,90 mp și balcon de 6,75 mp. Blocurile vor avea intrări separate din strada Ghioceilor pe alei pietonale și vor fi racordate de toate utilitățile necesare ,  iar locuințele vor fi dotate cu sobe de teracotă. Valoarea totală a obiectivului este de 17 100 290 lei, din care 16  255 645 lei sunt asigurați de bugetul de stat, contribuția din bugetul local fiind de doar 844 625 lei. Municipalitatea orșoveană și-a propus finalizarea ansambului de locuințe sociale în anul 2021.
„Dacă până acum au fost doar discuții, iată că  începem să ne mișcăm cu proiectul pentru  locuințe sociale, astfel că locatarii din PF7 vor putea fi mutați în locuințe noi și vor putea avea condiții de trai decente. Avem șanse mari să semnăm contractul de finanțare pentru că 98% din costul investiției vine din partea Ministerului Dezvoltării, Consiliul local contribuind  doar cu cofinanțarea de 2%. Ne-am grăbit să depunem proiectul, pentru că funcționează pe principiul primul venit, primul servit”, a declarat primarul Marius Stoica. Acesta a mai precizat faptul că toți cei care îndeplinesc criteriile legale, se pot înscrie pe lista de priorități pentru a obține o locuință socială din ansamblul de blocuri ce va fi gata în 2021. Conform lui Stoica, blocul California va fi distrus imediat ce locatarii vor fi mutați în noile locuințe.
Viceprimarul Aurelian Trușcă a depus  deja  documentația la ministerul Dezvoltării și a menționat că după semnarea contractului de finanțare va urma etapa de scoatere la licitație a lucrării, precizând că firma care va efectua  construcția, va fi obligată să întocmească  și proiectul tehnic pentru a evita neconcordanțele dintre constructor și proiectant, care mereu dau vina unul pe altul pentru erorile apărute la execuție.
A.M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *