Excluși din partid, trei consilieri locali din Orșova vor rămâne fără mandate

By | May 15, 2018

Este vorba despre consilierii PND, care vor rămâne fără mandate după ce partidul din care făceau parte s-a dezis de ei. Biroul Permanent Județean a decis excluderea celor trei din partid pentru că nu au respectat viziunea PND referitoare la înțelegerea cu PSD, partid cu care președintele organizației locale semnase o alianță de susținere în consiliul local.
În cel mai scurt timp, prefectul va fi obligat să emită ordinul de încetare a mandatelor de consilieri înainte de termen pe numele celor trei, respectiv Laurențiu Drăghicescu, Felix Baratky și Viorica Sănătescu. Aceștia au atacat hotărârile de excludere din partid în instanță, însă conform legii, prefectul poate emite mandatele de încetare chiar și în această situație.
Întrebat cum de s-a ajuns aici, liderul PND Orșova, Adrian Cican, a declarat că cei trei consilieri făceau o politică diferită de a sa, în cadrul consiliului local.
”Eu fac aceeași politică de partid, doar consilierii și-au schimbat optica. Ei nu mai sunt membrii PND și nici consilieri ai PND. Mai durează doar câteva zile până când prefectul le va emite ordinele de încetare a mandatelor”, a declarat Cican.
Acesta recunoaște că între el și consilierii PND nu mai exista nici un fel de colaborare din momentul în care a părăsit consiliul local.
„Ruptura dintre mine și consilieri s-a produs când am fost numit manager la spital. Până în acel moment orice decizie o luam împreună, după ce discutam în B.P. toate proiectele ce urmau a fi votate în ședințele de consiliu local.
Am făcut o echipă foarte bună cu ei, au fost extraordinari, cu ei am bătut ALDE, PD, PNȚCD la nivel local în campanie și mă doare că s-a ajuns în această situație. Mi-au reproșat că am acceptat funcția de manager, iar din acel moment nu am mai fost unul de-al lor.
Nu înțeleg de ce și-au schimbat optica, pentru că alianța cu PSD și primarul a fost o decizie luată împreună, iar Baratky a ajuns consilier pe locul meu, având validarea consilierilor PSD”, a clarificat Cican.
De menționat, ar mai fi faptul că la ultima ședintă a Consiliului local, desfășurată în data de 17 mai, nu a participat nici un consilier PND.
A.M.

2 thoughts on “Excluși din partid, trei consilieri locali din Orșova vor rămâne fără mandate

 1. Laurentiu Draghicescu

  Nu exista nici o alianat cu PSD .Simplu membru de partid Cican nu putea sa faca alianteconform statut .Doar presedintele partidului respectv doamna doctor SANATESCU VIORICA.. Cican, poate avea vreo alianta in secret cu primarulcredem noi si nu numai noi si alti membri ai partidului vorbesc despre asa ceva si anume sa fie numit meneger pe o durata de un an la spital in schimbul a trei voturi PND. Ce nu intelege acest Cican este ca votul nu consilierilor nu poate fi antamat de catre el sau primar ,iar consilierul raspunde pentru ce a votat in fat legii si nu dirijorul de la spate asa zis acest meneger politruc . Cum de PSD a numit un penedist in acest post si nu un pesedist ?

  Reply
  1. Laurentiu Draghicescu

   Pentru a demostra cele spuse ,dorim sa arate intelegerea cu PSD semnata de presedintele partidului .

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *