Am reușit să divizez PSD

By | April 30, 2018

Interviu cu deputatul VIRGIL POPESCU. De la PNL, evident…

-Severinenii au scăpat în ultimii doi ani de problema căldurii pe ultima sută de metri, cum s-ar spune. Mai putem face faţă un an?
-Nu cred că trebuie să uităm cauza problemei. Am avut neșansa de a avea încheiat un contract de concesionare a serviciului de alimentare cu energie termică a orașului cu o firmă incapabilă să realizeze
investiția care și-a asumat-o.
Toate problemele de aici pornesc și eu cred că sunt șanse mari ca și iarna viitoare să ne găsim în aceeași situație. Consiliul Local Tr Severin a acționat în instanță și a și câștigat la Tribunalul Mehedinți rezilierea acestui contract, precum și daune de 19 milioane de lei
dar procesul se află în apel la Curtea de Apel Craiova. Evident că nu mă aștept ca firma ALFA GROUND să și plătească această sumă dar de îndată ce hotărârea va fi definitivă, Primăria se poate ocupa de o soluție definitivă de încălzire. Nu știu cum va reuși primarul orasului, dl Marius Screciu să își convingă propriul Guvern ca să mai acorde
ceva bani de subvenție în iarna viitoare, de aceea cred că situația va fi mult mai grea și trebuie căutate alte alternative.
-Avem o centrală construită trei sferturi. Ce ar face PNL cu ea iarna viitoare?
-Vă corectez, centrala este departe de a fi construită trei sferturi. Au fost aduse 4 cazane din Turcia, tot păcura este combustibil, dar mult mai eficientă, 2 sunt puse in funcțiune, 2 nu, acestea reprezentând de fapt soluția de rezervă a investiției care ar trebui să aibă motoare termice pe gaze naturale pentru a produce energie electrică și termică în cogenerare.
Din totalul de circa 20 milionae de euro pe care firma trebuia să îi investească, aceasta a luat un credit de 4 milioane de euro, sumă pe care a cheltuit-o pentru aceste cazane și instalațiile aferente.
Dacă ar depinde de PNL decizia de încalzire iarna următoare, atunci Primarul PNL ar trebui urgent să ia legătura cu Banca Transilvania și să achiziționeze toate echipamentele aduse de ALFA GROUND, echipamente care sunt în garanția băncii.
Sunt convins că ar obține un preț bun și cu o investiție minimă ar putea pune în funcțiune și pe celelalte două în așa fel încât să avem o soluție provizorie mai ieftină pentru iarna următoare și apoi continuată de primărie investiția inițială aducând conducta de gaze la locație și schimbate apoi arzătoarele
pentru a funcționa pe gaze naturale.
-Gazul a ajuns la porţile Severinului pe 28 august 2007. Ştiţi cine au fost primii oameni politici locali care au beneficiat de el?
-Da, e de neînțeles pentru mine cum de avem gaze la poarta orașului din 2007 și Severinul
să nu aibă decât 10% rețea de gaze după 11 ani. Singura mea explicație este aceea că firma Mehedinți GAZ nu este capabilă să realizeze investițiile asumate prin contractul de concesiune distribuție de gaze încheiat cu Ministerul Energiei, și de asemenea nu înțeleg cine i-a protejat până acum de nu au fost penalizați cu 0.1% din valoarea investițiilor asumate pentru fiecare zi întârziere.
Eu am mai interpelat Ministerul Energiei pe această temă și după acțiunea mea, Mehedinți Gaz a început lucrările pe Splaiul Independenței și pe Bulevardul Tudor Vladimirescu. Se pare
că este nevoie să o fac din nou, dar de data aceasta voi merge mai departe în așa fel încât firma să își plătească penalitățile de întârziere.
Nu poți să îți bați joc de un oraș întreg care suferă iarna doar pentru faptul că tu firmă nu dispui de bani de investiții.
Ce să mai vorbim de localitățile Șimian, Butoiești, Tâmna, Strehaia, acolo unde tot această firmă are distribuția concesionată și unde nu a făcut nici o investiție. Referitor la colegii mei politicieni care au fost primii racordați la gaze, știu că fostul și actualul primar au gaze, dar nu consider că acest lucru este ceva rău, foarte bine că au și ar trebui să aibă și toți severinenii care doresc. Eu, de exemplu, acolo unde locuiesc nu am în acest moment, dar îmi doresc să am.
-Cum reuşeşte, de fiecare dată la alegeri, să-şi spele PSD păcatele faţă de severineni şi mehedinţeni?
-Cred că ar trebui să întrebăm severinenii și mehedințenii acest lucru. Dacă i-au votat înseamnă că au și
așteptări de la ei și probabil că nu îi mai vor vota la următoarele alegeri. PNL a pierdut la mustață primăria Tr Severin și sunt convins că ne vom revanșa și câștiga alegerile din 2020.
-Liviu Mazilu a fost un excelent negociator şi strateg PNL. De când a „plecat” la PSD „nu se mai vede” nici un fel de strategie. În schimb, observ că aţi preluat dvs. acest talent, dacă mă uit mai bine ce se întâmplă în spatele spectrului politic local. Credeţi în 2020 sau în 20-20?
-Nu știu ce talente de negociator avea fostul meu coleg Liviu Mazilu dar vă asigur că eu pentru a face o majoritate a PNL în Consiliul Local Tr Severin și a-l impune pe Daniel Cîrjan viceprimar nu am făcut nici o alianță cu PSD, ba din contră am réușit să divizez PSD.
Toate celelalte partide în frunte cu PSD, UNPR, PMP se uniseră contra noastră. Nu au reușit. Când ai 10 consilieri PNL din 23 în Consiliul Local Tr Severin și doar 5 PSD nu poți să nu ții cont de PNL.
În Consiliul Județean MH avem 11 consilieri din 31 adică mai mult de 1/3 din consiliu, adică este nevoie de votul nostru pentru a trece hotărârile ce țin de patrimoniu.
Atât în CL cât și în CJ am demonstrat că votăm unitar, că nu suntem împotriva lucrurilor bune ce se fac pentru oraș sau județ dar că urmărim și interesul comunităților cu primari PNL pentru a nu fi defavorizate.
Și ca să închei cred că în 2020 vom câștiga alegerile locale în Dr Tr Severin cât și în  Mehedinți.
-Cât de disperat şi lipsit de minte să fii, ca lider politic naţional, să poţi afirma Vreau să văd fiecare lider judeţean cum dă cu parul în preşedintele Consiliului Judeţean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toţi şefii de deconcentrate…
-Eu cred că ați interpretat greșit afirmația domnului președinte Orban. A fost o evidentă figură de stil pentru a impulsiona lupta cu PSD în teritoriu.
-Aţi scăpat de o mare parte din pedeliştii cu ştate vechi, mulţi dintre ei penali.
Practic, PNL a trecut printr-un proces de albire. Cu ce echipă atacaţi alegerile din 2019 şi 2020?
-În PNL Mehedinți nu s-a pus problema PNL PDL. Toți cei care au muncit se regăsesc atât în conducerea partidului dar și în structurile administrației locale și evident se vor regăsi și în echipa ce va candida în 2020 la alegerile locale.
Referitor la alegerile europarlamentare, eu de exemplu îl apreciez pe europarlamentarul PNL Marian Jean Marinescu care provine din fostul PDL, de asemenea îl apreciez în egală măsura pe Cristi Bușoi, fost PNL și pe Daniel Buda, fost PDL.
Eu nu cred că în PNL se mai pune problema fost PDL sau fost PNL, am trecut de mult de această etapă. Împreună PNL și PDL am bătut PSD la alegerile prezidențiale din 2014 și împreună îi vom bate din nou și vom obține al doilea mandat al președintelui Klaus Johannis.
St.JUST

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *