COLTU PINGUINULUI

By | April 30, 2018

Nu m-a mai răbdat inima şi am vorbit cu Doamne-Doamne, vizavi de ultimele evenimente dîn viaţa mea dă pămîntean şi a voastră, evident, de căscători dă gură şi dă oichi la aberaţiile cu care m-a înzestrat Mama Natură să vi le prezint în direct şi-n reluare dă cîte ori vrea mușchii mei.
Simt că sînt la o răscruce, Doamne-Doamne, și nu știu încotro s-o iau. Într-o parte e Livache cu Teleormanul lui, în cealaltă se vede fundul blond al lui tanti Nuți Udrea, în spate nu văd nimic, că mă uit cam rar și serviciile merg mai mult pă lateralul meu, că n-au loc, ce mai, am rămas numai cu fața. O față care nu-mi aduce nimic nou, dîn ce observ și critic pă sticlă. Bine dă Dumneata, că nu știi dă frica pesedeului, încă n-a ajuns pă acolo, pîn ceruri, să-ți ceară cotizație și aripi, ca să zburde Livake Teleormăneanul, acest SPAIMĂMEN al țării, mai dihai ca spaidermen, stai acolo, sus, ca Mazăre în Madagascar și numeri nucile dă cocos ale lui tanti Nuți Udrea. Că i-am spus lui tanti Nuța Cucu, odată, și în vis șîn veața reală: Stimabilo, dacă erai blondă și aveai cu 39 dă ani mai puțin nu știu ce-ți făceam, că, la cîte cuceriri am avut speriasem farmacistele cu cererile mele dă unguent pentru buci, că începusem să fac bătături și coji dă portocală dă la atîta călărit. Am avut dă toate, blonde, brunete, cafenii, spiralate, ondulate, dă mi-au zîs vecinii că am salon dă coafură, așa dă mare era coada șeptelului la ușa faimei mele dă Castranova.
Iartă-mă, Doamne-Doamne pentru acest mic debușeu erotic, dar chiar sîmțeam nevoia să mă descarc sentimental dă o povară care m-apasă pă umeri și-mi aduce aminte dă tinerețea mea dă bătrîn revoluționar. Culcușica mea nu mă mai înțelege, zîce că a trecut dă faza cînd dădea pîine moka la maidanezii dă pă strada funcție de care latră mai frumos, monosilabic și în ton cu muzica vremurilor. Am trecut și eu dă faza asta, cînd stăteam, vorba lui nea Milogogu, cu speranța într-o farfurie și cu lingura în ailaltă, păcatele mele dă gurmand nesățios, că pofta vine urlînd, nu-i așa?! Dintre toți pretenii mei, Doamne-Doamne, cel mai mult țîn la mine, că Bogdaprostu a început să mă lucreze pă la spate, da nu te gîndi la chestii perverse gen miting pesedist pentru familia tradițională compusă dîn același secs. El se pare că a ales, nu să uită nici în stînga, nici în dreapta, ce mai, e karma lui și nu poci ca să intru în rezonanță cu ea. Tanti Nuța Cucu e mai așa, de-o parșivenie vecină cu maleficitatea, dă am ajuns să visez noaptea parțial color.
Dîn expertiza matale dă SUS-PUS, ce m-ai sfătui să aleg pentru viitorul meu, în afară dă stînga, dreapta și spate? Cum vezi Matale fața mea?
Maestre nu pot să-ți spun că nu ești; Coane, nici atît, că n-ai expertiza mea dă Înaltvăzător, așa că o să te numesc, simplu și omenesc, Kakapiciu. E un fel dă zburător second hand, care scoate fum Euro 3, – că fumezi, nu-i așa?! -, care să beasă-n versuri și zice că e rime și are impresia că, dacă stă pă dreapta sau stînga mea, gata, m-a înțeles. Sinaptrica energizantă a cosmosului îmi spune că trebuie să aprofundăm trăirile tale pe viitor, că e o absconsitate neagră-n existența matale dă pămîntean de nu știu dă unde să încep cu acest proces. Te aștept pă la mine prin grădina cu verdeață, că am auzît că te cheamă
PINGUINU CU MUSTAȚĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *