COLTU’ PINGUINULUI …

By | November 10, 2017

Coane, nu știu ce naiba am la lingurică, că m-am trezît az noapte ud fleașcă. O visasem pă coana matale, Culcușica, în ipostaze dă care mi-e și rușine să le pomenesc, și anume vorbea la colț dă strada ailaltă, nu a mata, cu nea Milogogu și cu tanti Nuța Cucu, în șoaptă. Eu n-am auzît nimic, da m-am dus a doua zî la locali și am luat înregistrarea dă pă camerele de supraveghere, că au sunet stereo. Coane, e groasă rău. Vorbea dă un fel dă emisiune dă promovare a capacităților telectuale literar artistice și am prins așa, dîn zbor, constituirea unui cenaclu literar dă cartier, intitulat HARIPA. Pomenea ceva dă o răscruce care trebuie dotată cu sens giratoriu, că așa e mai bine, să degivrează circulația manuscriselor mai ușor spre sponsori, mai cu samă că cică umblă unii, mai mult morți decât vii, și mai mult beți decît treji, să reînvie șprițul sau spiritul, că n-am auzit bine dîn cauza țînțarilor care dădeau tîrcoale camerelor 180 dă grade, cultural al orașului. Hai s-o punem d-un proiect, să le stea inima-n pept dă admirație și să culegem laurii. Vorbesc eu cu primaru să ne facă și nește statui, că ălea dă pă Crișan au început să ruginească și e păcat să nu lăsăm orașului moștenirea noastră cea mai dă preț: creierul.
Cam asta a fost dizărtația Bogdaprostului la telefon, dă la 5 dimineața, taman cînd mă pregăteam să ies cu cafeaua pă mansardă și să trag dîn țigara aferentă pînă nu apare tanti Nuța Cucu cu bărzăunelile ei matinale privitoare la starea dă fapt a țării, a străzii, a mea și a lui Daddy Dragnea, personaj care a ajuns s-o obsedeze mai rău ca Ilievici și ai lui prostănaci dă la guvernare.
Pîn cartier am văzut eu că zboară liberi nește fluturași alb negru pă care scria HARIPA așa, mai artistic decît coada porumbelului păcii, da am crezut că e reclamă la ultima farmacie apărută, și anume aia care să ocupă mai mult dă inima hemoroizilor decît de ei, dă fapt. M-am întors în dormitor și am căutat în capotu Culcușicăi dovezi ale trădării ei. Nimic! În lenjeria intimă nu cred că le avea, că nu poartă, d-aia am nopți în care mă ia cu călduri și visez numai roșu, ca taurii dă la Pamplona care miros a Belladonna! Am coborît la cutia poștală și acolo, ce să vezi, am dat peste o broșură colorată țipător, care îndemna păcătoșii să nu mai preacurvească, cu oichii, cu gîndul sau cu vecina dă alături. Și dup-aia erau înșirate circa 12 porunci dă bază pentru un trai fericit alături dă persoana iubită, printre care cel mai dă preț era ăla cu nepurtatul lenjeriei intime, ca să nu vadă consortul (sau consoarta) că n-ai nimic dă ascuns. Am împăturit frumos broșura să nu carecumva s-o ia cățaua-n dinți și să-mi strice pasiențele dă egocentric ce sînt, și am urcat în dormitor unde Culcușica să-ntorsese pă partea cealaltă, dezvelind o coapsă care mirosea a frunze dă toamnă zburătăcite-n haripa unui anotimp care mă face să lăcrimez seara, că dimineața fumez. Bag samă că m-am înconjurat de nebuni tomnatici, Bogdaprostu și Milogogu, care au uitat să dea ceasul înapoi. Dă mult n-am mai visat un curcubeu, adevărata chintesență a stării mele dă om cultivat, grav și parcă, uneori, prea afectat dă sentimentele alb negru ale unei lumi care nu-mi înțelege karma. Așa și cu HARIPA asta, care, dacă apare fără mine, o să-mi las o barbă creață, să se sparie, în fine, și
PINGUINU CU MUSTAȚĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *